Årets Pantone-färg

Årets Pantone-färg

Även om vi inte är en av flyktiga trender för att definiera vårt syn på inredningsdesign, finns det inspiration varje gång Pantone tillkännager sin årets färg. Och när vi gick in i ’Living Coral’-världen 2019, nådde vi ut till våra inredningsdesigners för att dela deras tillvägagångssätt när de lägger till lysande färgträffar till ett hem.

Enligt Pantone Color Institute framkallar Living Coral ”lekfullt uttryck” och vårt ”medfödda behov av optimism.” Det bästa av allt är att färgvalen inte bara var baserade på ett slumpmässigt infall eller trendiga signaler. Som en hyllning till miljökorallreven, förklarade Pantone, ”Levande koraller är en påminnelse om hur korallrev skyddar ett mångsidigt kalejdoskop av färg.” Hur är det för inspiration?

Använd den som tillbehör

Årets färg i Pantone 2019

När det kommer till snabba och billiga inredningsuppdateringar finns det inget som går upp mot några fina tillbehör. Naturligtvis är de också lättare att knyta och kan hittas relativt billigt.

Från ett doftljus till sängkläder till till och med lampor, det finns oändliga möjligheter att utforska. Nyckeln här är dock att inte lägga till mer än tre bitar i ett utrymme, i hopp om att inte överväldiga ögat eller bli krångligt.

Skapa en blandning av gratis toner

Årets färg på Coral 2019

Lägg märke till hur den matta korallfärgen i soffan ger rummet ovanför sitt starkaste uttryck. Medan den isblå väggfärgen och mönstrade bruna mattan samverkar stannar ögat i soffan där samtalet börjar.

Använd levande koraller som ett visuellt ankare i vilket rum som helst eftersom det passar bra med nästan vilken färg som helst. När de finns i ett mörkare sortiment ser det desto mer tidlöst ut.

Kom ihåg att väcka din entré

Coral entréinredningsidéer

Även om strukturen på bilden ovan har ett oändligt charmigt tilltal, skulle utseendet vara väldigt annorlunda om det inte vore för denna iögonfallande ytterdörr gjord av dammig korall.

Följ ditt exempel och överväg att måla om din dörr i en karaktäristisk nyans eller väcka din entré till liv igen med livfulla korallträffar över en matta, inramade tryck eller droppbrickor.

Inget går rätt med en liten dos

Pantone Coral Farbideen

Återigen, du behöver inte gå för fullt när det kommer till färgtrender, eftersom ibland de bästa ögonblicken kommer från subtila färgspel. Vad sägs om en levande vägg med korallaccenter, korallgardiner eller skarpa sängkläder i denna riktigt peppiga färg?

Tänk på mönsterspel

dekorera med korall

Skapa distinkta mönsterspelningar med korall som utgångspunkt, eftersom de återigen fungerar bra när de paras ihop med nästan vilken färg som helst. Från korall som ersätter rött i en svart och vit färgkombination till en rad olika nyanser, färgen erbjuder verkligen så många stylingriktningar att du kan göra den unik för dig.

Bilder via Pinterest

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *