Barnkammare dekoration

Barnkammare dekoration

neutral blå barnkammare matta

När du designar barnkammaren är det naturligt att fastna i de tidiga stadierna av ditt barns liv. Men även om blöjbyten och sena matningar kommer att vara din verklighet ett tag, kommer det inte att vara för alltid (vi lovar). Och tidigare än väntat kommer ditt barn att ha växt ur möbler och inredning med babytema för att hitta fler ”stora barn”-alternativ.

Att uppfostra ett barn är tillräckligt dyrt utan att behöva börja om från början med några års mellanrum. Istället för att köpa billigare tillfälliga föremål som bara håller en kort tid, investera i föremål av högre kvalitet som kommer att hålla genom ditt barns gymnasieexamen (och därefter). Med rätt planering och några nyckelelement är det möjligt. Kom dock ihåg att du inreder ett rum för ett barn, inte en liten vuxen. Så det ska ändå vara kul och lite nyckfullt. Målet är att behålla en bekymmerslös känsla samtidigt som man investerar i rätt föremål. Få våra tips för att designa ett rum med uthållighet.

För mer inspiration, kolla in barnkammarens makeover-klipp vi gjorde för Dr. designade Rachael i tv-programmet ”The Doctors”.

väggar

grå plantskola

Färgen på ditt barns väggar kan vara en snabb giveaway för ditt barns ålder (och kön). Pastellrosa eller blå? Det har ett utgångsdatum på cirka två eller tre år. Istället för att ständigt måla om, välj neutrala färger som ljus eller mörkgrå som passar både pojkar och flickor, bebisar och barn.

Om du väljer tapeter är det ännu dyrare och mer arbetskrävande att byta ut ett babycentrerat mönster. Om du väljer en design som ditt barn sannolikt kommer att växa ur om några år, överväg att begränsa den till en accentvägg. För att göra det ännu enklare för dig själv, välj en självhäftande tapet, som är mycket lättare att ta bort än traditionell tapet.

Bild via Emerson Grey Designs

konst

rosa abstrakt väggkonst plantskola

Att investera i fantastiska konstverk är ett annat sätt att lägga grunden för ett utrymme som kommer att växa med ditt barn. Det betyder inte att du måste spendera mycket. Välj istället bitar från kommande talanger. (Och vem vet? Det kan vara värt mycket en dag.) Men hitta bitar som talar till dig, inte bitar du borde köpa, som utskrifter av seriefigurer. Välj tidlösa plagg och skydda din investering med vackra, kvalitetsbågar.

Bild via A Beautiful Mess

möbel

vit barnkammare vit fåtölj

Det finns vissa möbler som ditt barn helt enkelt inte kan använda fysiskt på väldigt länge (vi tittar på dig, spjälsäng). Men det finns andra saker som kommer att hålla i flera år, speciellt om du är strategisk med vad du väljer. Till exempel, istället för att köpa ett skötbord, välj en byrå som du kan täcka med ett skötunderlägg medan ditt barn har blöjor. Och om segelflygplan och gungstolar inte är din grej, välj bara en rymlig, bekväm fåtölj. Den övergår sömlöst från matstället på natten till ditt barns läshörna.

Bild av Tessa Neustadt via The Bump

belysning

Sputnik ljuskrona

Barnlampor blir mer och mer glamorösa och sofistikerade, och det är en fantastisk sak. Ljuskronor, geometriska trådhängen, armaturer från mitten av århundradet… det finns så många snygga alternativ som ser bra ut i mer mogna utrymmen. Bordslampor med trumskärmar och enkla silhuetter övergår också sömlöst bortom barnkammaren. Så om du vill hålla nere kostnaderna, hoppa över fjärilar och basebollträn och välj dessa tidlösa utseenden istället.

Bild via lägenhetsterapi

Område matta

neutral plantskola blå matta

En kvalitetsmatta är en sak av skönhet och med rätt skötsel kommer den att se bra ut i många år framöver. Om du planerar att investera i en lyxig matta, undvik färger och mönster som är för trendiga eller som du tror att du kommer att tröttna på snabbt. Det betyder inte att du måste skaffa en tråkig matta. Välj istället tidlösa motiv eller åtminstone mönster som inte spelar.

Eftersom ditt barn kommer att leka på mattan åtminstone när de är småbarn, välj en mjuk, mjuk eller lurvig stil. Eller lägg på en fårskinnsfilt eller två för extra stoppning och en lagerlook.

Bild via Lonny

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *