Bästa inredningsarkitekter

Bästa inredningsarkitekter

De bästa livsstilsfotograferna från Slim Aarons

Eftersom inspiration för att dekorera ditt hem kan hittas var som helst men oftast ignoreras i konsthistoriska referenser, har vi sammanställt en lista över de bästa inredningsarkitekterna från det senaste århundradet att tänka på när du designar ditt utrymme så att det fotograferar bra.

Från Julius Shulmans underverk från mitten av århundradet till Arnold Newmans uppriktiga porträtt, att använda ditt hem som bakgrund för att fånga ögonblick i ditt liv kan vara mer färgstarkt och uttrycksfullt än du kanske trodde när du studerade hantverk.

Smal Aarons

Toppfotografer för bostads- och inredningsdesign

En nyligen genomförd utställning av Slim Aarons överdimensionerade, hyperfärgade bilder av kändisar, jetsettare och sällskapsmän som fångats på deras semesterresor och sommarfesthus har gett oss oändlig designinspiration.

Det finns inte bara en känsla av glädje i var och en av hans bilder, utan de frodiga omgivningarna i varje inomhus- och utomhusutrymme förkroppsligade hans sammanfattning av hans arbete som att ”fotografera attraktiva människor som gör attraktiva saker på attraktiva platser”. med överlägsen förmåga att ge arkitektonisk fotografi liv i rika Technicolor-toner.

Bild via 1st Dibs

Cecil Beaton

Fotografi i inredningsstil av Cecil Beaton

Beatons privilegierade uppväxt och seriösa talang gjorde honom till en älskling i det aristokratiska samhället där Beaton, till skillnad från Aaron, till övervägande del placerade anmärkningsvärda figurer i sina gamla familjegods, eftersom han var en många frånkopplad engelsk fotograf, dagbokförare, målare, inredningsdesigner och Oscar-vinnande porträtt.

Känd för sina rika modefotografier och porträtt av det intima samhället, illustrerar hans mest kända och varaktiga bilder hur gamla pengar en gång levde. Mitt bland storslagna förgyllda salar och ren överflöd var det en av de första gångerna i historien som de ultrarika offentligt visade upp sin flashiga konsumtion samtidigt som de smälter in i mixen – och dess position som en av de finaste inredningsarkitekterna på jakt efter det antika SOLID – Inspiration för skolan eller för att lägga till vintage dekadens till ditt hem.

Bild via Ok!

Tim Walker

Tim Walker inredningsdesign modefotografering

Även om Tim Walker först och främst är en skicklig mode- och stillebenfotograf, använder hans spöklika men ändå dekadenta redaktionella bidrag ofta överdådiga, drömlika interiörer som bakgrund, och tittar bortom sidorna i en glansig på jakt efter inspiration.

Som engångsassistent till legendariske fotografen Richard Avedon kanaliserar Walker fotografens maximalistiska inställning med romantiska interiörer som ger hans bilder en barnslig känsla med en seriös dos fantasi och styrka.

Bild via Vogue Italia

Arnold Newman

Arnold Newman Truman Capote Heimporträt

Känd för sina intressanta porträtt av kändisar, konstnärer och politiker, fann Arnold Newman inspiration i att överdriva personligheter hos ämnen och deras utrymmen tillsammans för att skapa miljöporträtt – en genre som han rutinmässigt beskriver som perfektion.

Genom att fånga människor i deras utrymmen mellan element som representerade deras persons, kunde Newman noggrant lyfta fram deras liv och arbete med engagerande humor och en förståelse för vad som gjorde individen till ett unikt, unikt ämne.

Bild via Photoprenuer

Stephen Shore

Stephen Shore inredningsporträtt

Stephen Shore var ett geni på att manipulera vardagliga, vardagliga scener med ett underhållande, ovanligt, men ändå naturligt tillvägagångssätt. Han var en av de yngsta fotograferna som tillförde arbeten till Moderna museets permanenta samling vid 17 års ålder.

Shore anses vara en pionjär inom användningen av färg i konstfotografi och är också känd för sina ofta humoristiska bilder som skildrar försummade scener av småstadslivet under flera roadtrips.

Bild via en annan mag

Thomas Struth

Inspirerande inredningsbilder

Thomas Struth är känd för sin symmetriska dokumentation av musei- och galleriägare som tittar på utställningar. Han är fortfarande en av de bästa inredningsarkitekterna hittills, med enkla, oscensatta kompositioner som illustrerar människors förhållande till sin omgivning på ett uppriktigt och ofta övertygande sätt.

Genom att använda grått eller ultraljus tidigt morgondagsljus lyckas han se till att både människorna och byggnaderna de bor i får ett distinkt, parallellt utbyte som känns oväntat harmoniskt.

Bild ovanför ISO 1200

Julius Shulman

Bästa inrednings- och designfotograferna

Julius Shulman, hyllad för att ha fångat den briljanta enkelheten i byggnaderna skapade av de berömda arkitekterna Charles Eames, Frank Lloyd Wright och Richard Neutra, förebådar en uppskattning av mitten av århundradets moderna Kalifornien runt om i världen genom sina tidlösa fotografier. Den briljanta enkelheten hos ikoniska strukturer som Los Angeles Case Study House #22 togs först fram av Shulman, som hade en personlig affinitet för stilen.

Hans bilders lätta attraktionskraft förändrade för alltid människors uppfattning om vikten av arkitekturfotografi som ett medium i sig, och framhävde byggnader och deras omgivningar och tidens livsstilsambitioner – även när de boende inte finns i hans bilder.

Bild över Arquitecturay Company

Lucien Herve

Le Corbusier Architekturfotografi

Lucien Hervé var inte bara en av sin generations främsta interiörfotografer, han har också citerats för att ha en av de unika talangerna för att kombinera en mänsklig touch med en arkitekts öga genom sina minimala kompositioner med en abstrakt lutning. Tidigt i karriären fångade hans framsynta inställning till att levandegöra sin tids starka arkitektur den banbrytande arkitekten Le Crobusier, en av pionjärerna inom modern arkitektur.

Dedikerad till att förbättra levnadsvillkoren för invånare i trånga stadsområden runt om i världen, anlitade Corbusier Hervé som en av sina främsta fotografer för att understryka arkitektens maskulina skapelser med ett humanistiskt förhållningssätt som ofta skapar ett oefterhärmligt äktenskap av form, funktion och lek som känns samtida till denna dag.

Bild via Pinterest

Lead Image via 1st Dibs

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *