Bästa köksfärgerna

Bästa köksfärgerna

bästa köksfärgerna

Behöver du fräscha upp ditt kök och undrar vilka färger som passar köket bäst i längden? Ditt kök är ofta mitten av ditt hem och platsen där din familj samlas för att diskutera dagens händelser, för att underhålla dina vänner eller runt ditt eget kockparadis för att släppa lös en kulinarisk storm.

Oavsett vad du använder ditt kök till dagligen finns den perfekta köksfärgen här för dig. Här är en lista över våra favoritfärger för köksfärger som hjälper dig att välja vilken färg som ska ljusa upp (eller mörkare) dina köksväggar. Dessa valdes av våra dekoratörer.

ren vit

vitt köksfärgidéer

Vitt är rent och skarpt och passar bra ihop med de flesta köksmöbler. Det är ungefär lika användbart som det blir när det kommer till köksfärger, så det passar de flesta köksenheter och köksdesigner. Det är också lätt att måla om med tiden och är också ett prisvärt alternativ. Så om du har en snäv budget för en köksmakning, kommer du att hitta en vinnare.

För en riktigt snygg look, gå till krombeslag. Om du känner dig djärv, välj ett helt vitt kök med vita väggar, vita bänkskivor, vita enheter och ett vitt golv. Denna look är modern och minimalistisk och hjälper till att få ditt kök att kännas mycket rymligt. Detta är också bra om du har ett litet kök eller om ditt kök har öppen planlösning och du vill att det ska smälta in i bakgrunden.

Cooles Hellgrau

grå köksfärgidéer

Ljusgrått är väldigt trendigt just nu och ligger högst upp på listan över köksfärger. Oavsett om du har ett litet rum eller ett stort, ser grå köksfärger alltid bra ut. Ljusa nyanser av grått är lätta att tillbehöra och kan kontrasteras med ljusare nyanser av vitt, mörkare nyanser av grått och många köksväggar däremellan.

Oavsett om du vill para ihop din färg med ljusa och djärva enheter eller något med en lite mjukare nyans, är grått tidlöst och alltid på trenden. Du kan uppnå en minimalistisk, okomplicerad look med ljusgrå och tillbehör med krom och rostfritt stål. Men om du vill ha något mer elegant, överväg guld- eller bronsbeslag.

Hane mörkgrå

mörkgrå köksfärgidéer

Om ljusgrå är lite för mjukt för dig och du letar efter köksfärgsidéer som är mer färgglada, välj en mörkare grå.

Även om det fortfarande ser bra ut med dina ljusare nyanser av vitt och grått, ger det en mer maskulin touch till ditt kök i kontrast till andra köksväggar.

Djärvt bläckblått

Bläckblått köksfärgidéer

Inte en färg du nödvändigtvis skulle tänka på för ett kök, ett mörkt oväntat bläckblått ser fantastiskt ut. Du kan para ihop detta med vita, benvita eller ljusgrå enheter för den mörkblåa för att skapa en perfekt kontrast.

Kombinera bläckblått med bronsarmaturer för att hålla ditt kök trendigt med djärva köksfärger och snygga tillbehör.

Salbeigrün

Salvia gröna köksfärgidéer

Salviagrönt är en värmande och hemtrevlig nyans som är ett härligt alternativ för köksfärgidéer. Den ser bra ut mot köksfärger som krämer och neutrala färger, samt ljusa träslag för ett avkopplande och varmt kök.

Salviagrönt ser också underbart ut med jordigare, mörkare bruna nyanser; För att få ditt kök att kännas som det mest bekväma området i ditt hem.

Klassisk kräm

grädde köksfärgidéer

Kräm är en klassisk köksfärg – oavsett om det är för köksenheter eller väggar. Kräm framhäver inte fläckar och märken som vit gör, så du känner inte behovet av att måla om så ofta.

Det är också inbjudande och mer avkopplande än ljust vitt, vilket gör det till ett mer traditionellt kök.

Hellrot

röda köksfärgidéer

Klarrött ser kraftfullt ut i kontrast till ljusare köksfärger – som antika krämenheter. Det ger en touch av djärv och energisk färg till ett utrymme som ofta är mindre roligt och mer bekymrat med hembruk.

Ett ljust stänk av rött gör stor skillnad när det gäller att lysa upp ditt kök och lägga till en känsla av lek.

jordbrun

ljusbruna köksfärgidéer

Jordnära brunt ser underbart ut mot mörkgrönt och blågrönt i synnerhet, vilket skapar en varm och lugnande plats. Dessa jordnära köksfärger ser lyxiga ut tillsammans, och du kan till och med kombinera dem med mörkare trätoner för något riktigt vackert.

Se till att du introducerar ljusare köksväggar som blått och grönt för att skära igenom dessa jordfärger och göra intryck.

Blå grön

kricka blå kök färg idéer

Denna lyxiga nyans är den perfekta färgen för att lägga till en touch av glamour till dina köksfärger. Den ser bra ut mot vitt och grått och tillför ett skönt djup och värme till rummet.

Den här färgen ser också bra ut tillsammans med hårdvara i borstad guld (som kranar, dörrhandtag och dörrhandtag) och är en av de snyggaste när man överväger de bästa köksfärgerna.

mjuk gul

gula köksfärgidéer

Gult är en ganska traditionell färg för ett kök och det finns en anledning till det; Det löser sig. Gult är en mjuk och välkomnande färg som väcker känslor av värme och lycka – vilken passar bättre för ett kök? Den är lätt och ljus och bokstavligen en ”solig” färg. Det är vänligt och avkopplande, och om du inte vill göra ett djärvt intryck är det den perfekta färgen.

Det är inte lika sterilt som vitt, men delar några av samma egenskaper (som ljusreflektion). Om du vill ha något lyxigare, välj en rikare gul med några djupare toner för en lite nyckfull inställning av de soligare gula köksfärgerna.

Luftigt blått

blå köksfärgidéer

En ljus, dimmig blå påminner om havet i ett kök, speciellt när den placeras bredvid traditionella vita enheter. Det är avkopplande när det kommer till köksfärger, så inte värmande och mysigt som jordnära toner, men det ser ändå utsökt ut.

Eftersom färgen är ljus men ändå stark smälter den in i bakgrunden och ger dig den känslan av ljus och rymd som du inte får med djupare toner för köksfärgidéer.

Tillbaka till svart

svart kök färg idéer

Tanken på svart i ett kök kan få många av er att läsa denna shake. Men agera inte så bråttom! Det finns många sätt som svart kan användas stilfullt i dina köksfärger utan att vara alltför imponerande. Om blanksvarta enheter är för mycket för din smak kan du väggmontera mattsvarta köksskåp – välj glasfronter för att bryta upp den mörka färgen och lägg till ett stilfullt sätt att visa dina glas och porslin.

Vad sägs om att måla dina köksväggar med svarta tavlor för roliga idéer om köksfärg? Det ser inte bara bra ut, det är ett bra ställe att skriva ner din inköpslista, dagens meny eller receptidéer.

Misty Green

dimmiga gröna köksfärgidéer

En ljusgrön med en touch av blått kan göra underverk som köksfärg. Precis som med gult är det ljust och ljust samtidigt som det reflekterar ljuset i ditt kök.

Grönt är en traditionell köksfärg, men med inslag av blått i dimmigt grönt kommer det att ge ditt kök en fräsch känsla. Detta är idealiskt för ett stort kök eftersom den ljusa och luftiga nyansen inte är alltför överväldigande i ett stort utrymme.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *