Bästa vardagsrumsfärgerna

Bästa vardagsrumsfärgerna

bästa vardagsrumsfärgerna

Att bestämma sig för de bästa färgerna för vardagsrummet kan vara en utmaning för de flesta. Speciellt eftersom det är det enda rummet i ditt hus som drar allas uppmärksamhet då det är ett socialt utrymme där du får kontakt med nära och kära och underhåller gäster.

När det gäller idéer om vardagsrumsfärger, välj en nyans som kommer att imponera på dig lika mycket som den kommer att imponera på dina gäster när du kommer in i rummet. Välj färger som kan hjälpa till att överdriva rummets storlek samtidigt som det gör det mer bekvämt och välkomnande.

För att skapa en inspirationsresurs vände vi oss till våra dekoratörer för att kasta lite ljus över deras nyanser och få ut det mesta av ditt utrymme med de bästa vardagsrumsfärgerna som håller längre än någon trend.

Svart, vit och puderblå

Vardagsrumsfärgerna svart och vitt

Naturligtvis har den klassiska kombinationen av svart och vitt alltid varit en av de mest varaktiga färgscheman för vardagsrum. Men du kan ge den en uppfriskande twist genom att lägga till en rik puderblå nyans till mixen.

Överväg att måla väggarna i en klar puderblå färg för att matcha de svartvita möblerna i ditt vardagsrum. Du kan också infoga nyanser av blått genom hemtillbehör som kuddar, mattor och dekorativa föremål.

rouge och kräm

krämfärger i vardagsrummet

När det kommer till färgidéer i vardagsrummet är ljusare nyanser av vitt, beige och kräm ofta populära av goda skäl, eftersom de hjälper alla rum att se större och ljusare ut. Om du väljer en krämig inredning, få ditt vardagsrum att sticka ut genom att lägga till röda detaljer i utrymmet.

Lägg till röda accenter som kuddar, sidostolar, kuddar och textilier. Komplettera den med varma gyllene detaljer och ditt vardagsrums färgschema kommer att se djärvt, lyxigt och elegant ut.

Blekt rosa

Vardagsrummets färger bleknade till rosa

Älska det eller inte, rosa har gett intressanta färgidéer i vardagsrummet på sistone. En blekt, dämpad rosa är ett bra sätt att lägga till en lite feminin uppdatering till ett vardagsrum, som du kan slänga in över mönstrade stolar, soffor, kuddar och lagermattor.

Eftersom den bleka rosa också är en mångsidig färg kan du välja vilken färg som helst att blanda och matcha. Om du vill ha en elegant och sofistikerad känsla, kombinera den med antingen kräm eller vit med grafiska svarta toner.

Bränd orange och guld

brända orange vardagsrumsfärger

Ett sätt att värma upp atmosfären i ditt hem är att behålla rustika nyanser för ditt vardagsrums färgscheman. Bränt orange och guld ger fantastiska vardagsrumsfärger som utstrålar en känsla av värme och komfort.

Men var försiktig så att du inte går överbord. En vit inredning med orange och bruna möbler ger en mysig, varm och välkomnande plats.

chartreuse och turkos

Chartreuse vardagsrumsfärger

En av de bästa metoderna för att trolla fram färgidéer i vardagsrummet är att hålla dina intressen i åtanke. Till exempel, om du älskar naturen, välj ett turkos och chartreuse färgschema med mer lynniga blå och gröna.

Kombinationen av naturligt grönt och turkos är också ett bra sätt att skapa en lugnande effekt i ditt vardagsrum samtidigt som det ger en naturlig atmosfär till utsidan.

Citrusfrukter och bränd apelsin

Citrus vardagsrumsfärger

Att blanda och matcha liknande nyanser kan vara lite knepigt, speciellt om du bestämmer dig för en nyans av orange, en färg som de flesta undviker inom inredning.

Men om du gör det bra kan citrus och bränd apelsin skapa en perfekt färgkombination för vardagsrummet. Faktum är att dessa nyanser kan resultera i en levande blandning som kommer att blåsa nytt liv i ditt annars trista boende.

Grå, guld och påfågelblå

Vardagsrumsfärger i gråguld

Ett sätt att piffa upp ett vanligt vitt vardagsrum är att välja gyllene nyanser för ditt vardagsrums färgscheman. Tänk på en kombination av varmt grått, nyanser av guld och rikt påfågelblått.

Det här är ett bra sätt att förvandla ett tråkigt och enkelt utrymme till något djärvt och vackert. Dessa ger också en rik kombination av väggfärger i vardagsrummet som säkerligen kommer att vara unika för dig. Ett annat sätt att införliva detta schema är att skapa en funktionsvägg med nyanser av grått, guld och blått, eller installera dekadenta tapeter med dessa nyanser.

Mintgrönt och rosa

rosa färger i vardagsrummet

Mintgrönt och rosa ger de bästa vardagsrumsfärgerna för att skapa ett svalt, lugnt och inbjudande vardagsrum. Dessa pastelltoner är fräscha och ger en varm och mysig känsla till alla rum.

Det finns flera sätt att införliva dessa vardagsrumsfärger i ditt hem. Börja med en pastellpalett av mintgrönt på din vägg och tillbehör utrymmet med dämpade rosa tillbehör som mattor, gardiner och kuddar.

Moody Blues och Browns

blå vardagsrumsfärger

Kombinationen av brunt och marinblått är kanske inte en av de mest populära färgerna i vardagsrummet eftersom det får rummet att se mörkare ut. Dessa kan dock ge de bästa vardagsrumsfärgerna för att skapa en mysig sittgrupp.

För att uppnå detta föreslår våra designers att täcka din vardagsrumsvägg med en lackad mörkblå tapet. Lägg till bruna möbler och tillbehör för att skapa en stämningsfull, lugnande värme.

Marinblå, svart och beige

Marinblå vardagsrumsfärger

Marinblått och svart utgör ett annat populärt färgschema i vardagsrummet, eftersom båda nyanserna faller på den mörkare delen av färgspektrumet.

Dessa färgidéer för vardagsrummet kan fungera bra tillsammans för att skapa ett inbjudande modernt vardagsrum. Nyckeln är att inkludera ljusare nyanser av beige och vitt, vilket kan hjälpa till att ljusa upp den mörka paletten.

Marinblå, turkos och rosa

Marin färger i vardagsrummet

Vackra nyanser av rosa och turkos är populära vardagsrumsfärger för feminina interiörer. Men dessa vardagsrumsfärger är också lämpliga för alla typer av designstilar.

Faktum är att de kan hjälpa till att skapa ett luftigt, ljust och lyckligt utrymme. Utöver dessa färgscheman kan du även inkludera maskulina detaljer som en skinnsoffa och möbler i rostfritt stål.

Lugnt ljusgrönt

gröna vardagsrumsfärger

Calm Green är en fantastisk nyans för att bibehålla en lugnande effekt och en balanserad atmosfär i ditt hem. Detta är också ett utmärkt färgval för att få in en känsla av natur i ditt utrymme.

Para ihop den här färgen med andra pastellnyanser som babyblått och ljusrosa. Dessa färgscheman i vardagsrummet är kända för sin lugnande effekt, vilket resulterar i en varm, lugnande och avkopplande atmosfär.

Soft Blues och Grass Green

moderna mintgröna vardagsrumsfärger

När det kommer till de bästa väggfärgerna i vardagsrummet är mjuka blå och gräsgröna bra alternativ. Att kombinera inslag av gräsgrönt med lugnande toner av babyblått är ett sätt att skapa en mysig atmosfär i ditt vardagsrum.

Du kan också använda samma färgkombination för hemaccessoarer och möbler. Till exempel kan du placera en grön stoppad ottoman bredvid en blå bänk eller soffa.

Mandarin och påfågelblå

bästa vardagsrum färg färger påfågel blå

Blått och orange kan oväntat vara de mest populära färgerna i vardagsrummet just nu, men dessa energiska nyanser kan hjälpa till att skapa en levande atmosfär i ditt vardagsrum.

Blanda in några dekorativa accenter i mandarin och påfågelblå toner för att liva upp ett trist och trist utrymme. För en mjukare look, välj en mintkombo med en mandarinton istället för påfågelblått.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *