Belysningsguide

Belysningsguide

Matchande möbler och personliga tillbehör är bara halva striden när det kommer till en hemmakeover. En aspekt av inredning som ofta förbises är belysning. Och precis som alla andra aspekter av inredning handlar det om att hitta en balans mellan estetik och funktion. Det finns tre typer av lampor du behöver i ditt hem: grundläggande belysning, accentbelysning och arbetsbelysning. Och oroa dig inte om du behöver lite hjälp. Våra expertdesigners har dessa tips för att få rätt belysning i ditt hem.

baslager

belysning basskikt

Grundbelysning är det första lagret att tänka på. I varje rum i huset, tillhandahåll en stor armatur som ger tillräckligt med ljus för hela rummet. Se dock till att ditt basskikt inte är för lätt. För att optimalt kunna styra grundbelysningen i ditt hem rekommenderar vi starkt dimmers. Kolla in hur vi använde en stor, oskarp lampa för att skapa ett mjukt, glödande basskikt i denna fönsterlösa foajé.

accentbelysning

lätt accentlager

Att skapa rätt utseende för belysningen kräver att man skapar intressanta lager. När du kommer till basskiktet vill du fokusera på accentljus. Varje stor möbel bör ha minst ett accentljus. En ljuskrona fungerar bra i din matsal, men vi gillar också utseendet på en stor överhängande golvlampa. Kolla in hur vi såg ut i denna lyxlägenhet på Upper East Side.

arbetsbelysning

arbetsplatsbelysning

Det finns ingen hård och snabb regel för arbetsbelysning annat än personlig preferens. Hitta de där platserna i huset där du sannolikt kommer att krypa ihop med en bok och placera en liten arbetslampa där. Vi placerade en Restoration Hardware-lampa bredvid den här bekväma soffan för att skapa en mysig läsplats sent på kvällen.

Under bänkljusen

under garderobsbelysning

En arbetslampa är inte bara till för att läsa. Om du snabbt vill uppgradera ditt kök, överväg några under-disken lampor så att du kan se vad du gör medan du skär och skär. Kolla in hur vi såg ut i detta palats från mitten av århundradet på Upper East Side.

Inbyggda ljusband

inbyggd listbelysning

Om en del av ditt hem är gjord av ett underbart material, överväg att lägga till ett inbyggt ljusband för att visa upp det. Detta hemmakontor i San Francisco är designat för fokus, och inbyggd remsbelysning kompletterar det vackra mörka träet.

Naturligt ljus

lyser upp naturligt ljus

Glöm inte världens största ljuskälla: solen! Dina fönsterbehandlingar har stor inverkan på hur mycket naturligt solljus ditt hem får. Det är inte mycket till hjälp när solen går ner, men skira gardiner kommer att hålla ditt rum ljust och luftigt under dagen. Kolla in de vita gardinerna vi placerade i denna ljusa skyskrapa.

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *