Brooklyn möbelhantverkare

Brooklyn möbelhantverkare

Skulpturell vägglampa

På andra sidan bron finns en guldgruva av råa (eller snarare levande) möbelsnickartalanger. Sedan bryggningens tidiga dagar (när den årliga Bklyn Designs-utställningen började) har designledda butiker som The Future Perfect och STEWART/STAND® öppnat för att visa upp rikedomen av hemartiklar från lokala hantverkare. Under de senaste åren har talet om design flyttats mer och mer utanför Manhattan för att se Brooklyn som en riktig grogrund för doers. Kolla in en sammanfattning av 14 tillverkare som våra designers älskar att arbeta med som du behöver veta om.

Uhuru trädstambord

svart trä resväska pall

Uhuru använder en blandning av återvunnet och specialbyggt trä och metall (med hållbarhet som varumärkets kärnbudskap) för att tillverka unika föremål som laserskurna, pulverlackerade schäslonger i stål och Hono-pall, handkolnade med en gammal japansk ficklampa teknik som kallas Shou Sugi Ban.

Lindsay Adelman Bubble Chandelier

munblåst glaskula ljuskrona

I nära samarbete med glaskonstnären Michiko Sakano och lokala metallingenjörer skapar Adelman luftiga och strukturellt ljudljusstycken, nämligen den förgrenade bubblan, hennes studios första genombrottsverk.

Arbetsplats ljuskrona

minimalistisk vardagsrumsdesign med svart ljuskrona

Worksteads erbjudanden inkluderar läderfåtöljer, minimalistisk Mouille-inspirerad belysning och smycken i metallkedjor. Den verkliga magin finns dock i de offentliga utrymmen de designar i storstäder och i installationen för stora varumärken.

Asher Israelow Mässing och träbord

runt träbord infällt i mässing

Inlagd mässing, lokalt framställt material och en självutnämnd ”touch of conceit” är Brooklyn-baserade Israelows verkliga verk.

enhet vägglampa

skulpturell vägglampa av metall och hår

Stiliserad skulpturell belysning passar en high fashion redaktion. Implementeringen av moderna koncept i lyxiga material och en förkärlek för samarbete gör studion mogen för framtida framgångar.

Roll and Hill Excel ljuskrona

rund trumljuskrona

Med en lista från Paul Loebach, Lindsey Adelman och Rich Brilliant Willing har denna on-demand-produktionsstudio gjort en djup inverkan på ljusscenen i Brooklyn. På bilden är Excel-ljuskronan för Rich Brilliant Willing.

Sentiment möbler

Live Edge Matbord Guld Bas

Med sin robusta Live Edge-kollektion är Sentient rädd för att inte införliva oväntade material i designen. Kolla bara in deras långa ullsoffa som kombinerar lång isländsk lammull och återvunnen ek.

Sentient sekreterare

Sekreterare i ljus ek

Tydliga linjer och ljus ek kännetecknar denna tillverkare. Ett starkt asiatiskt inflytande är också ytterst påtagligt.

symboltabell

prydligt fodrat plåtbord

TOKEN använder standardmaterial som pressad plåt och stål för att skapa Art Deco-inspirerade, handgjorda föremål.

Samko möbler

Matbord Eisenbock underrede

Med ett öga för det ovanliga och ett pensionat för det overkliga, har Palo Samkos linje snidade klockor, matbord med dolda fack, samt expertsnickerier och läderklädda sittplatser.

Egg Collective Console

modern konsol i svart och marmor

Skarp men ändå feminin design med blankpolerade mässingsstämplar får Egg Collective att sticka ut. Varje del är enkel med grafiska detaljer som säkerställer moderna möbler av arvegods, beroende på plats.

Bli Storbritannien LED-ljuskronor

LED-rör och ljuskrona i mässing

En förtrollande twist på industriell belysning, Bec Britain tillverkar modulära ljuskronor med LED-rör och borstad mässing. Deras produkter, som innehåller handblåst glas, speglar och marmor för att skapa visuell njutning och balans, fortsätter att förvåna.

Aaron Poritz soffbord i trä

Bokförvaring soffbord i trä

Med sina rötter i orkanfällda skogar och nicaraguanska plantageträd skapar Aaron Poritz passion för möbeltillverkning transparens i hans geometriskt drivna föremål.

Jason Miller möbeldesigner

blå accentvägg röda matsalsstolar

Jason Miller, kanske den mest träiga av besättningen, kunde enkelt sätta upp Snövits hittade stuga. Om det faktum att hans speglar redan i hög grad reflekterar träscener och han har en belysningslinje som kallas Antlers (baserat på hornets form) inte räcker för att bevisa det, är det här: en gång när du blir ombedd att leta efter någon annan (till Frankfurt) för att söka konstutställning), valde han en tomte.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *