Bruna vardagsrumsidéer

Bruna vardagsrumsidéer

BRUNT VARDAGSRUM IDEEN – Mjuka, varma, jordfärger. Det är attribut som vi ofta fäster vid denna färg. Brunt blir en ”säker” färg när du får slut på alternativ. Ändå betyder brunt inte nödvändigtvis vanligt, tråkigt och stel.

Med några få handgrepp kan stora eller små bruna vardagsrumsstrategier förvandla ditt vardagsrum till den mest älskade platsen. En annan god nyhet är att du kan återvinna, passa på budgeten eller gå med extravaganta möbler.

En skugga från det bruna vardagsrummet

Graderad brunt vardagsrum

Låt oss säga att du verkligen älskar brunt och vill skapa ett brunt vardagsrum med lite skillnad. Överväg att placera graderade bruna nyanser för vardagsrummet. Kombinera ljusbrunt, mörkbrunt och till och med beige.

Vita skrivbordslampor på bilden ger en fin dekoration. Den bruna och beige mönstrade mattan behåller nyansen av brunt utan att få rummet att se för enkelt ut. Enkla positiva ord i ramar på väggen sötar det bruna temat här.

Brunt vardagsrum med antika dekorationer

Brunt vardagsrum med antika dekorationer

Till exempel, tack vare Browns flexibilitet, kan du använda den som det mest grundläggande elementet i ett klassiskt vardagsrum. Efter att ha målat vardagsrummet med mjukt brunt, bör du placera ornament för att få rummet att se vackert ut.

Hur är det med den dekorativa lampan i taket? Du kan hänga ett antikt kaffebord, en gammal telefon, ett litet träskåp och en klassisk spegel på väggarna. Den medelstora golvlampan gör rummet både nostalgiskt och romantiskt.

Vardagsrum-matsal Brunt rum

Vardagsrum-matsal Brunt rum

Den tredje av alla bruna vardagsrumsidéer passar dig som inte har tillräckligt med utrymme för ett separat vardagsrum. Använd utrymmet du har för att kombinera vardagsrum och matsal. Du kan använda brun som grundfärg för de två.

Välj förutom färgen på väggen ett matstolsset i trä och ett brunt soffset till vardagsrummet. Som en liten variation, skapa tvålagers gardiner i olika färger. Lägg till dekorationer på väggarna och färska växter för att separera de två.

Med detta enkla arrangemang har de två rummen ett brunt tema i sömlöst vacker modellering.

Brunt vardagsrum med trä

Brunt vardagsrum med trä

De förlitar sig inte alltid på brunmålade betongväggar som källa för det bruna vardagsrumstemat. Du kan välja trä eller stockar som andra alternativ. Trä är naturligt brunt. Vardagsrummet med trämotiv erbjuder naturligt brunt för utrymmet.

Bortsett från det kan trä fräscha upp ditt vardagsrum tack vare den naturligt svala temperaturen det skapar. Som bilden visar kan ett litet hörn i din stuga eller studiolägenhet bli detta supervarma bruna vardagsrum.

Lägg till ett långt träskrivbord, en gungstol och en brun rund stol för att få rummet att se gammalt ut också.

Brunt vardagsrum med lyxiga möbler

Brunt vardagsrum med lyxiga möbler

Har du tillräckligt med utrymme för vardagsrummet och vill förvandla det till ett majestätiskt? Återigen kan Brown stödja idén. Välj ett trätak, golv och vägg för en mycket robust nyans av brunt. Samla sedan möbler och inventarier från det stora rummet.

Smala bruna fåtöljer, en stor pendel, en vacker lampa och en rejäl stor garderob skapar ett lyxigt inslag i rummet. Den svarta sammetsmattan här kompletterar enkelt den påkostade bruna vardagsrumsmodellen. Glasprydnader som glasögon, keramik är också ett bra val.

Panelvägg i brunt vardagsrum

Panelvägg i brunt vardagsrum

Det bruna vardagsrumstemat kan bli ett väldigt kreativt och fräscht ministälle tack vare panelväggen på bilden. Du kan hänga upp små dekorationer på panelväggen, använda kurvorna i väggen för förvaring och mycket mer.

Brun kan väljas som gardinfärg, golv och soffa. Det korta träskrivbordet och träfönstren skapar en brunaktig atmosfär här. Även om vardagsrummet ser trångt ut, kan konstnärliga ornament fortfarande få dig att känna dig bekväm.

Minimalistiska möbler och fönster gör att utrymmet känns luftigt och ljust.

Brunt vardagsrum med en djärv sektionssoffa

Brunt vardagsrum med en djärv sektionssoffa

Det sjunde tipset skiljer sig från de flesta bruna vardagsrumsidéer. Denna plats tar istället en djärv brun sektionssoffa som centrum för uppmärksamheten. Det kraftiga bruna, som även finns i det korta träbordet, förstärker det brunaktiga utseendet på golv och väggar.

Det speciella med designen är soffkuddarna som förblir bruna. Vissa av kuddarna är enfärgade bruna medan andra har blommönster. Men de är alla bruna.

Soffvalet visar att Braun öppnar upp det kreativa utrymmet för små föremål.

Bruna gardiner i vardagsrummet

Bruna gardiner i vardagsrummet

Brunaktiga gardiner kan sätta en chic touch till det bruna vardagsrummet. Du kan välja vilka gardiner som passar för storleken på vardagsrummet. Tjock eller vanlig passar storleken på rummet bra.

Du kan placera långa skira brunaktiga gardiner uppifrån och ner som ses på bilden. Eller så kanske du föredrar tjocka, korta gardiner som täcker hälften av fönstren. Oavsett vilken gardinstil du väljer, se till att färgen på gardinerna är brun.

Med detta i åtanke kan du överväga att välja bruna nyanser för gardinerna.

Mörkbrunt vardagsrum

Mörkbrunt vardagsrum.  Källa: kalvez.com

För vissa känns mörkbruna vardagsrum mysiga och hemtrevliga. Den rika bruna sidan ger täta jordtoner och elegans. Det mörkbruna vardagsrummet kan trösta dig efter långa timmar vid kontorsbord.

Du kan köpa en mörkbrun sektionssoffa som vetter mot en mörkbrun del av väggen (se bild). Här finns även mörkt snygga skrivbord i trä, bord och ett långt stängt skåp för förvaring. Ljusa trägolv böjer sig lite i mörkbrunt läge.

Placera tjocka lila eller mörkbruna gardiner för att få hela vardagsrummet att se solidt ut.

Brunt vardagsrumsförråd

Brunt vardagsrumsförråd.  Källa: Californiaclosets.com

Den sista av de hela bruna vardagsrumsidéerna är i vardagsrumsförvaring. Du kan antingen sätta små bruna skåp eller garderober i vardagsrummet eller satsa på dessa stora nedre skåp.

Du kan till och med beställa en permanent garderob med plats för TV:n. Leta efter butiken med olika modeller. Det finns en del av butiken som är täckt med glas. En annan del är öppen yta medan den andra ger dig lådor.

Lagringen av utrymme gör att vardagsrummet ser väldigt brunaktigt ut och innehåller definitivt olika rumsföremål och dekorationer.

Check Also

Bruna sovrumsidéer

BRUN SOVRUM IDEEN – Brown producerar positiva utseenden som charmar många människor. Denna neutrala färg …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *