Coral Tusk Tyg Collection

Coral Tusk Tyg Collection

Coralandtusk Martin Scott Powell

Stephanie Housley kan göra det vi alla önskar att vi kunde ha gjort som små barn: ge våra teckningar liv. Hennes galna kreativa blandning av nyckfulla konstverk och broderier fick henne att starta Coral & Tusk med sin man Chris Lacinak 2007, och sedan dess har hon prydt allt från kuddar till gosedjur i fickformat med sin bedårande design. Nu har hon designat en ny tygkollektion som gör möbler, gardiner och annat speciellt. Vi pratade med Stephanie för att prata tyger, inspiration och hur du kan vara lite djärvare med din heminredning.

Vad fick dig att göra tyger?

Det var en riktigt lång resa att inse Det där var mitt kall! Min gammelmormor gjorde tatueringar, vilket är en sorts tjock spets, även efter att hon blivit blind. Min mormor var väldigt fantasifull och vi ägnade mycket tid åt att göra dockor av skrot och strumpor och allt annat. Jag lärde mig själv att brodera när jag var liten. Ej formell – endast frihands- och spårade ritningar. Jag fortsatte att göra handbroderi – jag var aldrig utan ett projekt.

Jag gick på RISD (Rhode Island School of Design) för att studera glas. Jag har alltid stått mitt emellan att skapa konst och vilja ha trygghet – form och funktion – något vackert utan att ge avkall på att vara absolut användbart. Jag hade ingen aning om vad textilierna betydde Tyg När jag kom till RISD trodde jag att det var keramik. Det slutade med att jag gick den långa vägen till det som redan var på väg: designa, utveckla, skapa tyger. Och jag såg aldrig tillbaka när jag hade ett ord för det!

Har du någon favorit från den nya linjen?

Jag hade så roligt att designa den här nya kollektionen – det är så svårt att välja en favorit! Hela kollektionen är inspirerad av vinden och hur vinden påverkar landskapet. Drivkraften för att dra en parallell mellan vind och broderi var att återvända till broderiakten – hur själva tillverkningen av en söm på tyg påverkar det övergripande flödet och rörelsen när tygets former, toner och färger är närvarande som en helhet.

Jag brukar fokusera på illustrationen – ett specifikt tema som väcks till liv med broderi. Winds Collection handlade mer om förhållandet mellan stygnen och marken och mindre om utformningen av broderimotivet. Tillvägagångssättet var helt nytt för oss och det var en underbar upptäcktsfärd som jag ser fram emot!

Har du favoritplagg med tyger?

Vi har stora planer på att använda de nya tygerna till ramar – från soffor till stolar till tält! Vi har inte hittat rätt parning än, men det är på gång. Av de delar vi har klättrat älskar jag verkligen en teknisk del. Vår fjädersoffa använder vårt Feathers Border-tyg på baksidan och jag älskar hur den fyller formen.

Vad inspirerar ditt arbete?

Min inspiration kommer från överallt, men mest från djur, resor, natur och känslor. Det låter kanske dumt, men jag älskar kärlek. Jag har turen att ständigt känna mig inspirerad och så exalterad över att göra nästa. Varje dag ger så mycket magi och jag känner mig så välsignad och lycklig över att vara på denna sällsynta och fantastiska plats i livet – och det är enormt inspirerande!

Jag har haft turen att ha kunnat resa mycket i mitt liv och jag prioriterar resandet under hela året. Oavsett om jag ska till Paris, Kappadoccia, Indien, Hawaii, Wyoming, Nepal, Big Sur eller Tennessee känns varje resa ny, och som ett resultat kan jag designa något som känns nytt. När du inte är i ditt element ser du saker annorlunda. Du tar inte saker för givet som du gör hemma – formen på dörrarna, färgen på lastbilarna, gatornas ljud, färger och designelement som läggs till en mängd olika ytor. Med alla dina sinnen förhöjda blir du mycket mer mottaglig för inspiration. Jag försöker kanalisera och uttrycka detta under min designprocess.

Har du några råd om hur du kan integrera färg och mönster i ditt hem?

Jag tänker alltid om du tänker på det, gör det! Det är ditt hem, så du är automatiskt redo att fatta och överväga långsiktiga beslut och effekter.

Jag har ingen formel, teori eller tillvägagångssätt. När jag designade vår nya tygkollektion tog jag verkligen hänsyn till skalan av varje design i en färghistoria och hur de fungerar tillsammans i ett utrymme. I varje färgpalett rekommenderar vi Ridgeline för kroppstyget, Riverbed för en skräddarsydd enkel accentstol, Sidewinder för en gardin och Sweetgrass för dina dekorativa kuddar och accenter i rummet.

Soffa med broderade fjädrar Border Yardage

broderad fjäder soffa

Foto av Kate Lacey

Stolar och gardiner med Pinnacle Quartz Onyx och Partridge Eye Onyx Yardage

broderade stolar och gardiner

Val av fuchsia yardage

rosa och orange broderade tyger

Urval av blom- och kattgård

Tyg broderat med katter och blommor

Coral & Tusk Gründerin Stephanie Housley

korall och bete grundare stephanie hus och hund

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *