dekorera insekter

dekorera insekter

Oavsett om du inreder ett nytt hem eller planerar att göra om rummet, här är en checklista med inredningsmisstag att undvika för att hjälpa dig att lyckas under processen.

Håll dig strikt till en designstil

Design stil dekoration fel

Visst, en dedikerad designstil hjälper dig att skapa inredningen, men den begränsar dig också till bara en inredningsstil som i slutändan inte känns särskilt tilltalande. Skapa istället en visuellt intressant övergångsblandning av perioder och stilar för ett oväntat tillvägagångssätt som ger dig mer frihet att arbeta.

Fortsätt så

dåliga dekorationsfel

Ett av de vanligaste inredningsmisstagen som inredningsarkitekter hos Décor Aid alltför ofta ser är husägare som offrar funktionalitet för formalitetens skull. Men i verkligheten, ju mer värdefullt och orörligt ett utrymme känns, desto mindre roligt är det att använda. Och eftersom du inte bor på ett museum, finns det ingen anledning att hålla känslan av ett rum för ansträngt.

Konst installerad för högt eller för lågt

Dekorationsfel art

När du installerar konst i ditt hem, ta en aning från moderna konstgallerier och häng upp delarna så att de är perfekt i ögonhöjd för bästa effekt. För i verkligheten borde ingen behöva leta längre för att registrera vad du tog med dig.

En dåligt planerad layout

Inredning misstag samtal områden

Från en irriterande gångväg till möbler placerade i linje med väggarna till brist på samtalsytor, möbellayout kan verkligen hjälpa till att definiera ett utrymme när det är bra gjort. Var medveten och praktisk i möbelplacering så att du känner dig väl rustad.

En matta som är för liten

Dekorationsfel matta

När du inreder ett rum rekommenderar de flesta inredningsarkitekter alltid att börja från början. Tänk på golv som utgångspunkt och var inte rädd för att skala. Gå efter en så stor matta som möjligt för att verkligen göra ett stort statement.

Köp allt från en enda källa

Inredningsmisstag när du handlar

Alltför ofta håller folk sig till ett varumärke eftersom det är enklare och du får allt du behöver på en gång. Men genom att göra detta riskerar du att få ditt hem att se ut som ett utställningsrum med en enda lapp. Så om du inte har vunnit ett varumärkes tävling, välj en mängd olika möbler från pålitliga märken för att ge en unik känsla.

Undviker skala spel

Vågdekorationsfel

För en charmig skiktad look, bli kreativ med lekfulla kontraster och djärva sammanställningar för att hålla ögat i rörelse och inspireras av det oväntade. Precis som med dekorationsfel kommer att ta in bitar av samma storlek och höjd ett milt resultat.

En tv är inte en kontaktpunkt

Fokuspunkt för dekorationsfel

Det kan vara bra att samlas runt TV:n för en mysig kväll, men det borde inte vara en stor kontaktpunkt i ett rum. Ju mer dold desto bättre, eftersom utseendet på en TV är oraffinerat. Men om du måste ha en, överväg att spela loopar av korta konstfilmer medan den inte används.

Blir för trendigt

trendiga dekorationsbuggar

Pinterest och Instagram är bra för att hitta inspirerande bilder. Men om du håller dig för nära vad du ser, slutar du med bitar som alla har sett en miljon gånger. Använd istället Pinterest-trender som dekorativa signaler och utforska hur du kan göra delar av dem unika för dig.

Hoppa över flerfunktionsdelar

Multifunktionell dekorationsbugg

Visst, det finns vissa delar som helt enkelt handlar om fantastisk estetik, men oavsett storleken på ditt hem, bör de flesta bitar ha en mångsidig funktion. Detta i sin tur hjälper dig att få ut det mesta av ett utrymme med funktionella och praktiska element.

Lita bara på takbelysning

ljus dekorationsfel

När det kommer till belysning av ditt hem är ett av de mest drastiska inredningsmisstagen vi ofta ser bristen på lagerbelysning. Istället för att lita på den kalla och kliniska känslan av vanlig takbelysning, kan du skapa lugnande lager av ljus med golvlampor, vägglampor, bordslampor och till och med ljus, alla placerade på olika höjder.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *