Dekorera litet utrymme för semestern

Dekorera litet utrymme för semestern

små utrymmen juldekorationer

Skala är en av nyckelprinciperna i alla designscheman och är särskilt viktig i mindre utrymmen. Om din lägenhet inte riktigt har samma fotavtryck som ditt drömland, så kanske du längtar efter inredningsalternativ för den kommande semestern. Även om du kanske måste hålla tillbaka den där 10-fots douglasgranen, kan du fortfarande få ut det mesta av ditt lilla utrymme med vår guide till inredning för vintersemestern.

Bild via Youtube.

Lättare

Julbelysning inomhus

Bara för att du inte har gräsmattan för en full ljusshow betyder det inte att du inte kan vara kreativ med ditt val av julbelysning. Om din hyresvärd inte låter dig fodra taket på din lägenhet med julbelysning, sätt upp några lampor runt dörrarna eller över manteln och delta i festligheterna.

Bild via Favim.

ljus

Julljus

Vi älskar att dekorera med ljus nästan varje säsong, och semestern är en särskilt bra tid att lägga till några extra ljus runt huset. Om du inte har plats för hela menoran eller adventskransen, överväg att placera mindre ljus på bokhyllor, mantlar och bord. Det är lika festligt utan att ta så mycket plats.

Bild via lägenhetsterapi.

En smalare julgran

konstgjord julgran

Om du insisterar på att ordna en julgran i år bör du välja ett konstgjort alternativ. Inte bara är de mer miljövänliga, utan konstgjorda träd finns i en större mängd olika former och storlekar än du kan hitta på trädplanen. Denna Burberry julgran är extra smal men ser lika bra ut som vilken annan gran som helst med några presenter under.

Bild via Tree Classics.

Växt

Julväxter

Om du inte har plats för en julgran men ändå vill dekorera med lite grönska, överväg några semesterlämpliga växter. Järnekväxter är ett underbart tillskott som inte bryter banken och passar in i mindre utrymmen.

Och om du är orolig över hur dina växter kommer att klara sig i kallare väder, läs vår guide för att hålla dina växter vid liv genom vintern.

Bild via Elle Decor.

mistel

mistel kyss boll

Julkransar är en klassisk juldekoration och gör sig snygg på ytterdörren. Men om du inte har utrymme eller plats för en krans i full storlek, överväg en bit mistel. Misteln hänger i taket så den inte kommer i vägen för dina andra dekorationer. Det kommer att ge lika mycket julmagi och kanske till och med lite romantik.

Bild via Elle Decor.

Mattabletter i nivåer

skiktade brickor

Alla som någonsin har underhållit vet att utrymme är en värdefull resurs. Om du planerar att mata gäster under den kommande semestersäsongen, överväg att investera i mattallrikar i olika nivåer. Även om du inte ska försöka skjuta upp julskinkan på en mattallrik, är de perfekta för mindre rätter som aptitretare och desserter.

Bild via buzzfeed.

Strumpor

strumpa dekoration idéer

Om du inte har en mantel i din lägenhet, eller om din mantel redan är full av julsaker, överväg att placera strumpor någon annanstans i huset. Trappräcken, sängramar och fristående hyllor är bra ställen att fylla på med strumpor.

Bild via Pinterest.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *