Design av gästrum

Design av gästrum

Mysigt Ikea sovrum

En av de viktigaste egenskaperna hos en fantastisk värd är att förutse dina gästers behov – inklusive de som inte ens förutsåg dem. (Extra filt? Check. Vattenkaraff? Bet.) Att designa det ultimata gästrummet handlar om att skapa ett utrymme som är tyst och får gästen att känna sig som hemma. Här är hur:

Dekor

Ta inspiration från lyxhotell när du väljer färgskala och inredning på ditt rum. Det betyder inte att ditt utrymme ska vara själlöst och anonymt. Snarare ska det kännas elegant och inbjudande. Välj lugna, neutrala färger för väggar, fönsterbehandlingar och klädsel.

För konstverk, undvik allt som är störande, som en aggressiv abstrakt målning. Välj istället fotografi, målningar eller tryck med en mer avslappnad atmosfär. Undvik även annonsen till många bilder på dig och din familj. Du vill att din gäst ska känna att de är i sitt eget utrymme, inte i ditt sovrum.

Bett

Du vill att dina gäster ska känna sig utvilade och utvilade när de bor hos dig. En lyxig säng är därför nyckeln. Investera i fräscha sängkläder av hög kvalitet och ett fluffigt duntäcke eller duntäcke. Gå inte överbord på kuddarna (du vill inte att din gäst ska behöva göra en arkeologisk utgrävning för att hitta din säng). Två till fyra sängkuddar borde räcka och du kan stoppa några till i garderoben om du behöver extra.

Satsa på enkla, neutrala sängar som solid vit som sätter en lugn ton och får dem att känna att de är på ett exklusivt hotell. Undvik intensiva mönster och ljusa färger som kan få ett rum att kännas för trångt och motsatsen till avkoppling. Drapera en lyxig filt över sängfoten för en mysig touch och extra värme.

säten

Även om du har en fullspäckad resplan kommer dina gäster att behöva lite stillestånd. Så om du har utrymme, lägg till en fåtölj eller soffa till ditt gästrum. Placera en golvlampa bredvid den så blir den omedelbart en läshörna för din gäst att koppla av i vid slutet av dagen eller inför nästa aktivitet. Lägg till ett sidobord och fyll det med lokala tidningar eller böcker för att ge dem idéer på platser att besöka eller läsa om historien om ditt område.

Lageröl

En del av att få gästerna att känna sig som hemma är att skapa plats åt dem. Om du använder garderoben i gästrummet för att förvara några av dina kläder, frigör lite utrymme för dem att hänga upp sina saker eller lägga resväskan i. Lämna också några byrålådor eller hyllor öppna för dem så att de inte känner att de lever ur fickan. Överväg att lägga till en bänk eller bagagehylla för deras resväska (så att de inte lägger den på dina rena vita sängkläder).

Teknologi

När du funderar på hur du kan hjälpa dina gäster att ladda fysiskt, glöm inte hur de behöver ladda sina telefoner och bärbara datorer. Om dina uttag är obekvämt placerade bakom möbler, koppla in en lättillgänglig grenuttag för att möta alla laddningsbehov.

Om du har en TV i rummet, lämna en lista med instruktioner om hur du använder fjärrkontrollen (ibland glöms en kort handledning snabbt bort sent på kvällen du anländer). Se till att du anger ditt trådlösa namn och lösenord.

detaljer

Så mycket av att vara en bra värd ligger i detaljerna. Ställ en bricka på nattduksbordet med en karaff vatten och ett glas, tillsammans med lite lokala sötsaker eller snacks. Lägg till en knoppvas med en enda blomma eller en liten suckulent i en söt plantering. För en extra omtänksam touch, lämna dem en handskriven lapp där du hälsar dem och berättar hur glada du är över att ha dem här. Om du inte är i närheten när du går upp, låt dem veta om du hoppade över frukost för dem eller ge dem förslag på lokala kaféer eller restauranger.

Försök inte att vara den perfekta värden eller värdinnan, vad det nu betyder. Skapa bara en varm och välkomnande miljö för dina gäster så kommer de att känna sig som hemma.

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *