Designidéer för hantverkare

Designidéer för hantverkare

moderna hantverkshus

Hantverkarhuset är hyllat för sin uppmärksamhet på handgjorda detaljer som vanligtvis finns i små och ekonomiska hus i bungalowstil. Det är den charmiga typen av ställe som får dig att känna dig som hemma redan innan du kliver in.

Ett äkta hantverkarhem är ett som utstrålar personlighet på alla sätt, vilket lockar dig att sitta på stentrappan en stund medan du beundrar de idylliska arkitektoniska detaljerna. Men vad krävs egentligen för att bygga ett hantverkarhus? Här tar våra Decor Aid-designers dig genom nyckelelementen i ett Craftsman-hem.

konst och skulpturer

Hantverksstil rymmer hantverk

Vad är ett hantverkarhus? Hantverkarhus är hem som först dök upp i slutet av 1800-talet och förblev populära under det tidiga 1900-talet med uppkomsten av Arts & Crafts-rörelsen.

En av de viktigaste delarna i ett hantverkarhem är hantverk. Ett hem i hantverksstil avser ett hem byggt enligt amerikanska Arts & Crafts-principer. Dessa inkluderar stugor och bungalower, samt hus i tudorstil och hus med detaljer i bungalowstil.

Byggd av naturmaterial

traditionellt hantverkarhus

Ett hantverkarhus är vanligtvis tillverkat av äkta trä, sten, tegel och andra naturmaterial. Allt om dess yttre design uttrycker naturlig skönhet. På grund av detta är de flesta hem i hantverksstil ekologiskt sunda.

Med ett mindre fotavtryck och mindre inre utrymme än de flesta moderna hem idag, tenderar ett Craftsman-hem att använda färre resurser för att bygga och kräver också mindre energi att underhålla. Om du vill bygga ett hus på ett miljövänligt sätt är ett hus i hantverksstil ett bra alternativ.

Inbyggda möbler och lampor

Hantverkare hemmöbler

Inbyggda möbler har varit en del av inhemsk arkitektur i många år, men det var inte förrän Arts & Crafts-rörelsen som den nådde sin fulla potential. Inbyggda är ett viktigt inslag i ett hantverkarhem och är en av anledningarna till att dessa hus i bungalowstil, även om de är på den lilla sidan, verkar ”till stor del leva”.

Inbyggda möbler och armaturer är vanliga i hantverkshem eftersom de har låga tak som gör att alla typer av bekvämligheter kan rymmas på ett litet utrymme.

Öppen spis

Hantverkshusidéer

Den öppna spisen är ofta i fokus i ett hantverkarhem. Oftast flankeras dessa eldstäder av inventarier som skåp, bokhyllor etc. Våra designers rekommenderar att spela hela väggen vid den öppna spisen för att få den att sticka ut.

Faktum är att de flesta hem i hantverksstil idag har en stor öppen spis, vilket ofta är det främsta försäljningsargumentet för dem som bor i områden med hårda vintrar. Dessa stora eldstäder, som vanligtvis sträcker sig över två våningar, gör ett stort intryck samtidigt som de framhäver de naturliga elementen i ett hantverkarhem.

verandor med pelare

Hantverkare hus veranda idéer

En annan signatur för Craftsman-hemmet är en veranda med pelare som fäster husets främre trappsteg samtidigt som de stödjer taket från verandan. Dessa täckta verandor tillåter också familjer att lättare prata med grannar.

Pelarna på en veranda med hantverksdesign är vanligtvis fyrkantiga, och även om de ser ut att sticka ut direkt i marken, är dessa pelare vanligtvis halva höjden och vilar på piedestalbaser klädda med stuckatur eller sten. Dess form skiljer ett hantverkarhus från hus i bungalowstil.

låga tak

hantverkare hus tak

En av de mest utmärkande egenskaperna hos ett hantverkarhem är en låg taklinje, vanligtvis installerad höft eller gavel. Det låga taket kan också ha vidöppna takfot som sticker ut utanför den främre fasaden, vanligtvis med en rymlig veranda.

Spårstjärtarna lämnas exponerade och på grund av detta kan rännorna inte installeras. Det finns även dekorativa fästen och balkar under gavlarna.

Exponerade strålar

Hantverkare husstil

Frilagda takbjälkar eller takbjälkar är vanliga i hantverkshem på både insidan och exteriören av hemmet. Det bästa med exponerade strålar är att de kan hjälpa till att få rummet att se större ut.

De hjälper också till att få vinden att se ännu mysigare ut, vilket ger utrymmet en gammaldags charm som ett hantverkarhem enkelt kan kanalisera. Oavsett vilket syfte de tjänar är en exponerad balk ett utmärkt sätt att lägga till en touch av rusticitet till ett hem i hantverksstil.

Öppen planlösning

Hantverkare hem öppen planlösning

Öppna planlösningar har sitt ursprung i hantverkarhem och är vanliga idag. Dessa planer möjliggör bättre trafikflöde och gör att utrymmet ser rymligare ut än vad det faktiskt är. I ett hem i hantverksstil är utrymmena vanligtvis öppna.

Livet kretsar vanligtvis kring vardagsrum, kök och matplats. Master svit är ofta i ena änden av hemmet och de andra sovrummen är i andra änden.

Bred, överhängande takfot

Hantverkare hus arkitektur

Överhängande takfot är en av de vanligaste egenskaperna hos ett hantverkarhem. Det finns många sätt på vilka den överhängande takfoten byggs i ett hem. På de flesta hem i hantverksstil är dock takfoten vanligtvis gjorda av natursten eller andra naturmaterial för att komplettera exteriören.

Historiskt sett har breda överhängande takfot fyllt en viktig funktion, särskilt för dem som bor i våta områden i landet – takfoten hjälper till att hålla vatten borta från husets väggar och grund.

Dubbla hängande fönster

Hantverkare hus fönster

De flesta hem i hantverksstil har dubbelhängda fönster med separata glasrutor som är av glas både upptill och nedtill. Dessa fönster är också vanliga i de flesta historiska hem. Dessa fönster ser inte bara snygga ut utan är också funktionella.

Eftersom båda skivorna glider upp och ner kan du uppnå optimal ventilation vid behov. Till skillnad från andra typer av fönster, varken vevar dubbelhängande fönster ut eller sticker ut utåt. Detta minimerar risken för olyckor, särskilt i högtrafikerade områden som uteplatser, däck och gångvägar.

Enskilda utskjutande takkupor

Hantverkare takkupor

En takkupor är ett utsprång som sticker ut från ett sadeltak och som oftast kommer med ett eget minitak. Takkupan förbättrar inte bara utseendet på ett hem, den skapar också extra utrymme och takhöjd.

Ett hem i hantverksstil har vanligtvis enkla, utskjutande takkupor. Dessa takkupor, även kända som takkupor, är horisontellt proportionerade och täcker en stor del av taket samtidigt som de öppnar upp vinden för mer användbart utrymme.

hörn och fönsterplatser

Hantverkshus burspråk

Hem i hantverksdesign har hörn och fönsterplatser. Detta är också ett sätt att maximera utrymmet i huset. Eftersom de flesta Craftsman-hem kommer med extra stora fönster kan husägare dra nytta av detta genom att skapa fönsterplatser som kan fungera som läshörn.

Dessa hörn är vanligtvis mysiga och bekväma, speciellt när en tjock kudde placeras på dem. De stora fönstren släpper också in mycket naturligt ljus samtidigt som de erbjuder en vacker utsikt över naturen.

Inbyggd förvaring

Hantverkarhus inbyggda möbler

Ett annat smart sätt att maximera utrymmet i ett hantverkarehem är med inbyggd förvaring. Hörn är ett av de mest förbisedda områdena i ett Craftsman-hem, men smarta husägare kan dra nytta av detta lilla område genom att införliva en inbyggd förvaringsenhet. Du kan installera en färdig att använda inbyggd förvaring i ett hörn av ditt hus, som kan användas för att förvara leksaker, böcker och andra sällan använda föremål.

Bilder via Pinterest

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *