Dold TV

Dold TV

Bouroullec TV

Bortsett från en kort paus när de först introducerades och presenterades som möbler (kompletta med trä- eller plastfodral), har vi alla letat efter sätt att dölja vår TV. Oavsett hur besatta vi är av de senaste HBO-, Netflix- eller Hulu-serien, skulle vi föredra att TV:n inte är i fokus i vardagsrummet. Så långt är det. De säger att design alltid kommer i full cirkel, och detta nya partnerskap mellan de franska formgivarna Ronan och Erwan Bouroullec och Samsung verkar vara ett bevis på det. Bröderna Bouroullec gjorde tv attraktiv. Och ännu viktigare, de gjorde tillbaka den till en möbel.

Denna nya TV, som kallas Serif, har en kropp som sträcker sig in i en bas längst ner och en hylla upptill. Den resulterande designen liknar en stor bokstav ”I” i ett serif-typsnitt när det ses från sidan. Det finns till och med ett vävt tyg på baksidan som gör det lättare att dölja sladdar. Nu till några dåliga nyheter. Serifen kommer att finnas tillgänglig från den 2 november, men med en stor varning – endast i Storbritannien, Frankrike, Sverige och Danmark. Men med all den senaste tidens uppmärksamhet från USA kan man hoppas att den kommer ut på marknaden här snart. (Eller så kan du dra nytta av växelkursen och boka en mini-TV-köpsemester.)

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan och Erwan Bouroullec

Bröderna har arbetat tillsammans i sin Paris-baserade designstudio sedan 1999. De skapar allt från små bruksföremål till stora arkitektoniska projekt. Via Vitra.

Serif Font 1 TV

Samsung Serif TV-design

Die Samsung Serif

Serif TV

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *