Duschideen

Duschideen

fantastiska duschidéer

När du funderar på att renovera badrummet är det viktigt att du undersöker de bästa duschidéerna som kommer att gynna dig och ditt utrymme med praktisk, komfort och snygg stil. Och när det kommer till utrymmesbesparande alternativ är en duschkabin ett utmärkt alternativ. Avsaknaden av hinder säkerställer en sömlös övergång från ditt duschområde till resten av ditt badrum samtidigt som det förblir luftigt, till skillnad från en sluten duschkabin.

Dessutom är en duschkabin säkrare och rekommenderas särskilt för dem som har små barn såväl som för äldre i hemmet. För att hjälpa dig bestämma vilka duschidéer som fungerar bäst för dig, tog vi kontakt med renoveringsexperterna på Décor Aid för att dela smarta duschidéer för ditt hem.

nischer och takfot

Nischduschidéer

Om du har ett litet badrum, finns det en god chans att din dusch har några besvärliga dimensioner och layout. Men du ska inte se de där oönskade takfoten och nischerna som ett problem.

Istället föreslår våra designers att du använder dem till din fördel. Till exempel är en av de mest effektiva små duschidéerna att passa in din duschkabin i en alkov.

blå grå

graue Duschideen

När det kommer till en modern dusch är blått och grått tidlösa färgalternativ. Det bästa sättet att införliva dessa badrumsduschidéer är att para ihop dem med enkla vita badrumsarmaturer.

Du kan ha ett vitt handfat, handfat och toalett. Eller måla taket vitt. Den vita nyansen hjälper till att lysa upp utseendet på en modern blågrå dusch.

Blågrönt duschkakel

Duschideen

Skapa en subtil geometrisk effekt i din dusch genom att lägga till vackra kricka keramiska plattor på väggarna. Denna moderna duschdesign ger hela ditt badrum en elegant och fräsch look. Du kan också välja jadegröna brickor med ljusblå brickor.

Inbyggd förvaring

förvaringsduschidéer

Tvättställ och möbler kan ibland oavsiktligt överbelasta ditt badrum. Leta därför efter ett bra förvaringsalternativ som inbyggda förvaringsenheter eller hyllor.

Denna look är tillämplig om du har ett litet utrymme i ditt badrum och letar efter smarta och effektiva små duschidéer. Förutom en inbyggd hylla kan du även lägga till en kaklad bänk för förvaring, som inte ska ta mycket plats.

Grå tegelväggar

duschidéer i grå tegel

Att installera vackra grå tegelväggar i din dusch är ett bra sätt att skapa en blandning av rustik och modern stil i ditt badrum. Denna duschdesign är också en bra idé om du vill lägga till en touch av retro eller industriell look till din dusch.

Kompakta hörnduschar

kompakta duschidéer

När det kommer till små duschidéer är en kompakt hörndusch ett bra sätt att spara utrymme. Hörnduschar är kompakta och praktiska, med gott om plats för fler inventarier och möbler i ditt badrum.

Metall ram

Duschidéer i metallram

En av de mest unika idéerna för badrumsdusch hyllar tillägget av en metallram. Detta är faktiskt ett ekonomiskt alternativ till den vanliga duschdörren.

Den är också perfekt för att skapa en chic och ultramodern dusch i ditt badrum. För denna unika duschdesign, överväg ett bart betonggolv.

Kompakta tvättställ

fåfänga idéer

Att använda inbyggda förvaringslösningar och kompakta handfat är en av de mest effektiva duschidéerna för små badrum.

De är utrymmeseffektiva och kommer inte att överskugga resten av utrymmena i rummet. Se bara till att möblerna är placerade så att de inte stjäl rampljuset från din underbara duschkabin.

Kreativt kakelmönster

Kaklade duschidéer

Att bli kreativ med dina kakelmönster är ett annat sätt att göra din duschkabin unik för dig. Det är också ett bra sätt att lura ögat att skapa mer visuellt utrymme. Denna idé kan även gälla små duschar i små utrymmen.

Du kan till exempel lägga plattorna i ett vertikalt tegel- eller blockmönster på duschväggen för att förlänga utrymmet och få rummet att framstå som större än vad det egentligen är.

Eleganta duschkar

samtida duschidéer

En duschbricka kan bara vara ett tillbehör till din duschkabin, men det kan också förvandla eller förändra helhetsintrycket på ditt badrum. Att investera i en elegant duschkar är faktiskt ett effektivt sätt att skapa en lyxig modern duschdesign.

Undvik stora fyrkantiga brickor och välj mindre och längre brickor för att spara utrymme.

duschdörrar i glas

Duschidéer för glasdörrar

Naturligt ljus kan omedelbart få ett litet duschrum att se rymligare ut. När det kommer till små duschidéer är installation av glasdörrar ett bra sätt att ge en genomskinlig barriär i badrummet, vilket tillåter det naturliga ljusflödet där det behövs som mest.

dusch i marmor

Marmorduschidéer

Marmor är det bästa valet för husägare som letar efter en fastighet som uppmuntrar modern duschdesign. Istället för den vanliga ljusa marmorn, gör ditt badrum unikt genom att välja en svart naturstensmarmor för din duschskärm.

Minimal användning av färg

minimal Duschideen

Rena och enkla interiörer fungerar bäst för små duschidéer. En minimal användning av färg kan få ditt badrum att se rymligare ut visuellt.

Vita rum, till exempel, kan få ett badrum att kännas ljust och luftigt, samtidigt som det erbjuder många möjligheter att tillbehöra dem med olika färger och texturer.

Shiplap Duschfliesen

Shiplap dusch idéer

Shiplap duschplattor är bland de mest populära duschdesignidéerna. Du kan också få ditt badrum att sticka ut genom att välja ett Corian-lakan som liknar shiplap.

Perfekt för ett strandinspirerat tema, dessa badrumsduschidéer ger en modern touch till alla badrum genom att lägga grå sexkantiga plattor på golvet.

Öppen & luftig

offene Duschideen

En modern duschdesign ska vara lätt, öppen och luftig. Detta är också en av de där badrumsduschidéerna att följa om du har ont om utrymme i ditt badrum. Tanken här är att släppa in mycket naturligt ljus.

Förutom att installera stora fönster, håll rummet rent från möbler och inventarier.

Murad duschvägg

Väggdesignidéer för dusch

Om du har ett litet badrum kan du dra nytta av att använda avdelare som förhindrar att vatten stänker in i områden och springor. Denna duschdesign ger dig också den integritet du behöver samtidigt som du håller ditt badrumsutrymme öppet och ljust.

instruktionsbrickor

Statement kakel dusch idéer

Statement kakel passar för alla typer av badrum. Faktum är att dessa plattor kan få även det minsta badrummet att sticka ut. Nyckeln är att använda brickor sparsamt och att koordinera djärva mönster och färger.

När det är gjort väl kan statement-plattor göra underverk genom att uppmärksamma nyckelområden i duschutrymmet.

Små stenar

Penny kakel duschkabin idéer

Ett smart sätt att skapa en varm och mysig känsla i din duschplats är att lägga till små penny-plattor på väggarna. Du kan också använda natursten, även om det är bäst att hålla fast vid stenplattor eller plattor och välja halkskydd till duschgolv.

Den enda haken är att stenarna behöver tätas regelbundet och de kan ibland bli svåra att rengöra, speciellt om de är kraftigt strukturerade.

taupe kakel

beige duschidéer

En modern duschdesign ser bra ut i lugnande, ljusare nyanser som taupe tunnelbana. Även om du kan använda flera andra ljusa färger, är taupe en nyans som i allmänhet är attraktiv i andrahandsvärde när man överväger en modern dusch.

Tack vare sin neutrala lätthet kan badrumsinredningar i både trä och marmor koordineras väl.

Gräv badkaret

tubless Duschideen

För små duschidéer kan det vara det bästa sättet att ta bort badkaret. Du kommer inte bara att spara värdefullt utrymme, du kommer också att ha mer utrymme att leka när det kommer till att utrusta din duschkabin i badrummet.

Att utöka duschområdet till hela bakväggen i ditt badrum gör duschupplevelsen större än vanligt utan att ta för mycket plats i ditt badrum.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *