Dyrt hem utseende

Dyrt hem utseende

Grå vardagsrumssoffa

Att köpa ett rum fullt av dyra möbler och tillbehör garanterar inte att det kommer att se elegant och exklusivt ut. Och att designa ett rum med en stram budget betyder inte att det ser billigt ut. Istället innebär att uppnå en rik, sofistikerad look att lägga till viktiga delar och använda några stylingtricks. Läs våra designertips för att skapa en dyr look oavsett din budget.

1. Entstören.

Innan du gör något annat, städa upp och rensa bort onödiga föremål. Det finns förvisso undantag från regeln, men i allmänhet är mindre mer. Att till exempel visa några speciella föremål som en vas och ett skulpturellt föremål ser mer medvetet och genomtänkt ut än att täcka ytan på ditt soffbord med en massa tchotchkes.

2. Lägg till ämnen

Istället för att visa böcker, föremål eller blomsterarrangemang direkt på en konsol eller ett soffbord, Style dem i en bricka. Oavsett om det är akryl, metall eller glas – brickor ger ett mer sofistikerat utseende.

3. Skaffa en frodig filt.

Även om du inte har en exklusiv soffa, kommer ett lyxigt kast över den att lyfta pjäsen omedelbart. Tänk fuskpäls, kashmir, en kraftig stickning med kontrasterande textur. Kasten behöver inte vara dyr, den måste bara se och kännas rik.

4. Häng gardiner.

Att flankera dina fönster med en rad gardiner kommer att få dem att se större ut och få rummet att se mer polerat och överdådigt ut. Se bara till att gardinerna är från golv till tak – gardiner som bara täcker fönstret kommer att ha motsatt effekt av sin avsedda effekt.

5. Håll ramarna konsekventa.

Om du hänger en gallerivägg eller en serie bilder, som med vilket vitt trä eller silver som helst, kommer matchande ramar att ge det ett mer exklusivt utseende. Och om du mattar ramarna bör du också välja samma färg på dem.

6. Gå bortom enkla kuddar.

Ett snabbt och enkelt sätt att få din soffa att se mer elegant ut är att lägga till några lyxiga kuddar. Istället för att leta efter enkla, solida bomullstyger, leta efter skräddarsydda detaljer, högkvalitativa tyger och detaljer som broderi. Ändra också storlekarna och formerna så att de inte är exakt likadana, som en större fyrkantig kudde med en låg rektangulär kudde.

7. Uppdatera dina lampskärmar.

Du behöver inte köpa alla nya lampor för att få en high-end effekt, men du kanske vill byta ut skärmarna. Att byta ut avsmalnande lampskärmar mot ljusa, klara trumskärmar kommer att få ditt utrymme att se fräscht och modernt ut, och att behålla en konsekvent stil kommer att få det att se rent och konsekvent ut. Lägg till en gavel överst på dina lampor för en extra rik detalj.

8. Tänk om belysning.

Om den enda ljuskällan i ditt rum är en taklampa, saboterar du ditt utrymme. Istället för det här, lager din belysning. Prova alternativ som ett par matchande lampor på ett konsolbord eller flankerar din soffa, lampetter eller taklampor för att framhäva konst, en golvlampa bredvid en fåtölj och en ljuskrona. Vad du än väljer, se till att du lyser upp ditt utrymme med varmt, skiktat ljus från olika höjder och vinklar.

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *