Enkel vårdekoruppgraderingar

Enkel vårdekoruppgraderingar

Enkel vårdekoruppgraderingar

Eftersom en ny säsong ger en ny attityd, ett nytt förhållningssätt till våra kläder och ny energi, bör våren också föranleda en smart omtanke om ditt hem för att undvika att hamna i ett dekorativt hjulspår och inte känna dig själv inspirerad av att vara omgiven av samma dag i och dag ute. Precis som vårstädning kan ses som en form av egenvård, kommer att välkomna våren in i ditt hem med några små dekorativa förändringar och uppdateringar inte bara fräscha upp ditt hem, utan även ingjuta årstidernas energi i ditt utrymme och förhoppningsvis höjer din själ . Med det i åtanke har vi sammanställt tips från Decor Aid-designers för praktiska och enkla vårinredningsuppgraderingar, så att du enkelt kan förvandla ditt hem till den nya säsongen.

FÄRG + MÖNSTER

Enkla fjäderuppgraderingar

Klichémässigt som frasen ”popp av färg” förekommer i designvärlden, har det aldrig varit någon tvekan om den stämningshöjande effekt som rikt mättade inslag av det oväntade kan tillföra vilket utrymme som helst. När du fortsätter att införliva dina signaturtoner från rum till rum, kan vårens dekoruppgraderingar vara en tid att experimentera med ljusare nyanser och energiska mönster utanför din komfortzon, eftersom du kan införliva dem i vilken skala som helst utan att vara alltför feminin eller spendera en förmögenhet att spendera

Tänk på fräscha blommor, marinblå ränder och vackra pasteller som inte kommer att konkurrera med din befintliga inredning för att framkalla säsongen inomhus, medan färg binder samman varje rum för konsistens. Från något så enkelt och prisvärt som att byta ut en lampskärm, till ljust tonade vaser, till statementmönstrade kuddar, överdrag och accessoarer, till lätta och luftiga tillägg för att känna sig förnyade.

Bild via Deco Journal

VÄXTER

Enkla fjäderuppgraderingar

Smarta förbättringar av vårens inredning kräver alltid färska blommor och berusande växter. Växter är förmodligen en av de mest prisvärda och lättillgängliga dekorförbättringarna du kan lägga till i vilket utrymme som helst. De har en trippel användning året runt eftersom de tillför fräschör, tar bort giftiga ämnen från luften samtidigt som de ökar syrenivåerna. De finns i olika texturer, nyanser och storlekar.

Från suckulenter i miniatyrkrukor som utan ansträngning kan odlas till storskaliga, nyskurna blommor, är det lätt att hitta växter som kompletterar ditt hem samtidigt som du lyfter humöret, eftersom ingenting väcker skönheten i de varma månaderna till liv som livliga inslag av naturen. När det kommer till att lägga till färska blommor till gemensamma utrymmen kan du hålla dig till subtila små blommor i ett kluster av lekfulla knoppvaser eller lägga till en känsla av dramatik med ett djärvt arrangemang eftersom du kan våga det oväntade eftersom de kräver små investeringar. och tid. Och till skillnad från prydnadsföremål och falska blommor, är trädgårdsfräscha gröna och blommor tillfälliga – vilket betyder att du inte kommer att tröttna eller fastna när säsongen går.

Bild via Phyllis Keels

TURN TILLBEHÖR

Enkla fjäderuppgraderingar

Även om det är tröstande att balansera nästan alla aspekter av rumsinredning, kan det vara oinspirerande och monotont att titta på samma placeringar dag ut och dag in. Och även om det inte är nödvändigt att helt omorganisera ett rum varje säsong, kan du ändra atmosfären med några snabba steg genom att fokusera på tillbehör.

Överväg att arrangera om böcker, inramad konst, samlingar och soffbordsdekorationer samtidigt som du spenderar tid på vårstädning för att enkelt fräscha upp dem med minimal ansträngning och använda delar du redan har. Detta gör att du kan experimentera med dina befintliga placeringar och i slutändan se vad som fungerade och vad du skulle kunna arbeta bättre med.

Bild om den rosa drömmen

LÄGG TILL NATURLIGA ELEMENT

Lägg till naturliga element för din vårens dekoruppgradering

Även om vintern har sina egna naturliga dekorativa signaturer, tänk på att uppgradera vårens dekoration som en tid för att lyfta årstidernas mer avslappnade attityd med vackert utformade extramaterial. Från nautiska rep till naturliga canvastyger, säsongen erbjuder sitt eget urval av element som skapar en polerad sammanställning av naturen inomhus.

Använd lätta plagg med pom-pom-kanter och neutraltonade kuddar med fransar för att lägga till ett bekvämt men ändå subtilt texturellt spel till även de minsta utrymmena. Kom dock ihåg att ögat inte tröttnar på neutrala färger lika lätt som färg, och unika neutrala färger kan ge ett rum lika mycket effekt som ljusa färger.

Bild via AVE Styles

DETALJER

En vårens dekoruppgradering är att lägga till färgglada grafiska textilier

För att hålla ditt utrymme estetiskt konsekvent, överväg förbättringar av vårens inredning som använder liknande stylingtrick när årstiderna växlar, håll dig till det som tilltalar dig samtidigt som du lägger till billiga inslag som gör att ditt hem omedelbart ger en känsla av lek och energi.

Det kan vara så enkelt som att köpa livfulla tygservetter och bordstabletter, byta ut en liten matta, byta ut påslakan eller sängkjol, eller täcka sittplatser och sänggavlar i blommiga eller färgglada grafiska textilier för att elegant accentuera ett rum samtidigt som det ger ett andra liv för dina möbler. Eftersom de går att byta ut snabbt gör de också bra säsongsinredning som är lätt att förvara undan på vintern.

Bild via Nordström

ANVÄND DET NATURLIGA LJUSET

Enkel vårdekoruppgraderingar

Om du har lyxen att hitta dina favoritrum översvämmade med naturligt ljus under våren och sommaren, dra nytta av ljuset genom att använda det för att lysa upp olika element i varje rum. Använd metalliska laddningsvaggor och speglade ytor för att reflektera ljuset till de delar du vill att ögat ska fokusera på, medan vita accenter, mattor, sängkläder och dukar ger en skarp finish när ljuset passerar genom dessa material på olika sätt och får ett rum att se ljusare ut. och luftigare.

Bild via Mitt Vita House

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *