Enkla DIY kök backsplash idéer

Enkla DIY kök backsplash idéer

ENKLA DIY KÖK BACKSPLASH IDÉER – Du undrar förmodligen varför köksbacksplash kan se mångsidigt och elegant ut. En backsplash för kök innehåller många material och mönster som du kan applicera själv.

På grund av detta har du inget emot att köpa något dyrare köksbacksplashmaterial. Du behöver inte betala för proffs som kakel eller keramik för golv. Dessutom tar inte köksfördjupningen upp en stor yta.

Därför behöver du inte spendera så mycket pengar för att köpa ett stort antal plattor eller stenar.

Färglägg de keramiska plattorna

Färglägg de keramiska plattorna
Dessa: thespruce.com

Vi tror att ni alla kan rita, eller hur? Så välj favoritfärgen för att förringa den planerade backsplashen i köket. Du kan lägga keramiska plattor själv. Eller så kan du anlita proffs för att göra det åt dig.

Efter det målar du de keramiska plattorna med din favoritfärg. Den här bilden föreslår mjukt blått som färgen för kökets backsplash. Den ljusa färgen kan göra att du vill lägga mer tid på att laga mat för hela familjen. Naturligtvis kan du även lägga till andra färger.

Att måla de keramiska plattorna är superenkelt. Du kan avsiktligt köpa ny färg eller använda överbliven färg.

Installera konstgjorda stenar

Installera konstgjorda stenar
Dessa: familyhandyman.com

Vår andra idé är att installera konstgjorda stenar. Kökets backsplash ser ut som ett tunnelbaneköksbacksplash. Kontakta din lokala järnaffär för information om specifika material och installationsalternativ.

I allmänhet kan du bara sätta den konstgjorda stentapeten som matchar kökets övergripande form. Rent och snyggt, denna backsplash-design är avtorkningsbar och lätt att ta bort.

Välj tapetmaterial som håller längre så att du inte behöver lägga pengar på att byta tapeter ofta. Konstgjorda stenar som denna kan fräscha upp hela köket.

Träskivor som köksbakvägg

Träskivor som köksbakvägg
Dessa: diynetwork.com

Du kan använda begagnade träplankor för kökets backsplash eller köpa träplanktapeter. Oavsett vilket, skapar träplank-kökets backsplash en varm och mysig atmosfär för hela köket.

Efter att ha valt mellan de två i köket, leta efter material som galtarna kan limma ihop för backsplash. Den tredje idén ser enkel och billig ut. Du måste bara vara försiktig när du placerar en bräda och nästa.

Att applicera olika bruna nyanser som visas här erbjuder coola sätt att klä upp backsplashen.

Mini kakel som en DIY köksbacksplash

Glasplattor som en DIY köksbacksplash
Dessa: homerepairnerd.com

Vi älskar speciellt miniplattor, som den här bilden visar. Söta och snygga miniplattor är en annan populär DIY backsplash i många hem nuförtiden. Du kan välja glaskakeltapet för en mycket enklare montering.

Eller så kan du köpa några miniplattor i en hushållsbutik. En annan bra poäng är att du kan köpa miniplattor baserat på budget. Om din budget är knapp, köp ett litet antal miniplattor och installera sedan en liten del för backsplash.

Tvärtom kan du köpa ett stort antal miniplattor för att täcka hela köksytan.

DIY självhäftande plattor för backsplash

DIY självhäftande plattor för backsplash
Dessa: hgtv.com

Den femte av våra enkla DIY köksbacksplash-idéer är en nyskapande innovation inom heminredning. Självhäftande plattor kan fästa på väggen, så du kan spendera pengar på att leta efter specifika material som lim.

Du måste bara vara försiktig när du skär de självhäftande plattorna så att de passar hela köksdelen väl. Som man kan se här är de självhäftande plattorna försedda med trämöbler och fönstren.

Den här bilden visar särskilt upp glasplattans design som verkar älskas av många.

Småsten och betongvägg som en DIY-backsplash

Småsten och betongvägg som en DIY-backsplash
Dessa: aftertheluge.com

Vår nästa idé är verkligen unik. Istället för sten kombinerar denna köksbacksplash småsten och betongväggar. Småsten upptar halva delen av köksdelen. Om du har tillräckligt med småsten behöver du inte köpa småsten.

Men om utbudet är begränsat kan du köpa resterna i butiken tillsammans med materialet för att limma ihop stenarna. Eller så kan du be dina grannar eller släktingar om småsten. Det du bör tänka på är att vara försiktig när du tvättar.

Städa omedelbart upp eventuellt spill eller kontaminerat material som har förorenat småstenen.

DIY pegboard backsplash lösning

DIY pegboard backsplash lösning
Dessa: diynetwork.com

Eftersom svarta och vita prickiga backsplash kan verka besvärlig, välj pegboard backsplash istället. I detta vita kök ger pegboard-backsplashen en något motsatt ton till den kraftigt dominerande vitaktiga nyansen.

Gå bara till järnaffären för denna speciella backsplash-design. Be sedan om ett specifikt material för att limma backsplashen på området. Som med andra idéer måste du vara försiktig när du matchar backsplashen till kökets övergripande yta.

Bakgrundspapper för köket

Bakgrundspapper för köket
Vad: Pinterest

Kanalisera din konstsmak genom tapetbacksplash. Som visas på den här bilden kan du till och med köpa glänsande gröna fågeltapeter som visas på den här bilden. Tapeten märks direkt här i det vita köket.

Backsplashen är glänsande och snygg och kommer säkert att motivera dig att komma till köket så ofta som möjligt på ett enkelt sätt. Denna bakgrundsbaksida kan ge lite glädje till ditt hjärta när du lagar mat eller diskar smutsig disk.

Airstone DIY Kitchen Backsplash

Airstone DIY Kitchen Backsplash
Vad: Pinterest

Vår nionde idé verkar lite svår men ändå genomförbar. Vissa kallar denna airstone backsplash stil faux sten. Efter att köket är klart kan du få några stenar som definitivt är tillräckligt starka.

Stapla dem sedan precis som den här. Du kan gå till en järnaffär där du köper tegelstenarna för att lära dig hur du limmar ihop dem ordentligt. Resultatet ser naturligt och varmt ut.

Vacker keramik för DIY kök backsplash

Vacker keramik för DIY köksbacksplash
Dessa: housebeautiful.com

Den sista av våra idéer är en vacker keramik som definitivt kan liva upp ditt kök. Vi lade till den här idén på listan eftersom det finns många olika keramiska mönster som ser så charmiga ut.

Denna keramiska design är bara en av dem. Du kan köpa den keramiska stilen i små eller stora kvantiteter. Köp sedan cement, tillsätt vatten och rör om allt för att sätta keramik i önskad köksdel.

Det keramiska bakstycket ser särskilt bra ut i ett vitt kök som det här.

Check Also

Köksfönsteridéer

IDÉER FÖR KÖKSFÖNSTER – Ventilation är ett måste för din köksinställning. Ett köksfönster och köksdörr …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *