Fluff En Platt Kudde

Fluff En Platt Kudde

Flachkissen Karate Chop

Det finns inget som liknar känslan av en helt ny kudde, eller hur? Så fast och fluffig att du bara ber om att vila huvudet på det. Dessutom finns det inget som liknar känslan av en platt kudde som har sett bättre dagar. Den är platt, knölig och ser ofta lite ledsen ut.

Men oavsett om det är sängkuddar eller slängkuddar är det i stort sett oundvikligt: ​​efter en viss användning kommer varje kudde definitivt att tappa en del av sin studs. Här är några tips på hur du kan återuppliva den.

platt örngott

”Hur platt en kudde är och hur ofta den blir platt beror på vilken typ och kvalitet på fyllningen du använder”, säger Sean Juneja, vd för inredningstjänsten Decor Aid. ”Till och med högkvalitativa duntäcken, som är vackra och ger en bra tyngd till en kudde, behöver ”fluffa” efter nästan varje användning.”

Reparationen? ”Några goda karatekotletter”, säger Juneja. (Se detta som en bra ursäkt för att släppa uppdämd aggression.)

platt hög med kuddar

— Det skadar heller aldrig att vända på kuddarna, säger Juneja. ”Försök att vända dem om du kan, eller styla dem på en annan stol eller soffa än vanligt. Genom att ändra användningen förhindrar du dynan från att anpassa sig till dina möbler. ”

Att köra kuddar genom tvätten tar bort smuts och allergener. (Se bara till att allt är sytt på plats och kör tvättmaskinen på en känslig cykel för att undvika problem.) Melissa Homer, Chief Cleaning Officer på MaidPro, föreslår också att du slänger in några torktumlare eller till och med tennisbollar om du har en nypa. ”De här små killarna kan vara högljudda, men de skakar om saker!” säger Homer. Sätt värmen på låg istället för hög för att undvika klumpar.

Flachkissen Karate Chop

Tro det eller ej, din kudde kan absorbera mycket fukt tack vare svett och dregla om du vilar ansiktet på den regelbundet. Att lämna den ute i solen en stund kan hjälpa till att avdunsta överflödig fukt och återställa den till dess en gång fluffiga tillstånd, säger Homer. Se bara till att du inte hoppar över det i fuktigt väder – det kan göra saken värre.

”När du är osäker, se till att kudden är helt tvättad och torkad i en lämplig torktumlare”, säger Homer. ”Sätt sedan ut den för ett solbad och ta ett sista steg om så önskas.”

platta kuddinlägg

”Om inlägget inte är rätt storlek för örngott kommer din kudde att kännas och se väldigt hängig ut”, säger Juneja. ”Jag försöker vanligtvis använda inlägg som är 1-2 tum större än själva inlägget. Till exempel fylla ett 20-tums örngott med ett 22-tums inlägg.

platt kuddeform

Tro det eller ej, men en kudde blir tovig av smuts nästan lika mycket som av det konstanta trycket att läggas på den. Enligt Homer saktar ett kuddskydd ”märkbart ut kuddarnas tillplattade process eftersom smuts och oljor inte mattar fibrerna i kudden.”

platta örngott

Att välja en billig kudde kan tyckas vara en bra idé vid det här laget, men om du letar efter hållbarhet kanske du vill köpa något dyrare om kvaliteten är bättre.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *