Förbättra välbefinnandet hemma

Förbättra välbefinnandet hemma

God mat, konsekvent träning, mer familjetid: de typiska nyårslöftena som leder till ett hälsosammare och lyckligare liv. Även om dessa beslut verkligen är viktiga och värdefulla, är en aspekt av välbefinnande som ofta förbises hemmiljön. Mellan tiden hemma och tiden på kontoret tillbringar de flesta människor mer än 95 % av sina liv inomhus. Och vår miljö påverkar utan tvekan hur vi tänker, känner och reagerar på andra människor. Om du letar efter sätt att bli frisk i år – utan att gå till gymmet – ändra saker och ting lite och gör några justeringar som drastiskt kommer att förbättra ditt personliga liv under 2017.

Rensa ditt utrymme

Inbyggda garderober av valnöt

Innan du går till gymmet, innan du gör en sallad, innan du ringer din mamma, är det första du bör göra under 2017 att smutskasta. Vi har alla för mycket grejer. Även den självutnämnda minimalisten i ditt liv har förmodligen minst en soplåda full med använda batterier. Försök att hitta en möbel i varje rum som du antingen kan ta bort eller förminska för att berömma ditt hem. Oavsett om du skänker det, ger det som en ny gåva eller säljer det är det bara att släppa det.

Och när du har städat upp ditt hem, läs vår guide för att förvandla ditt hem med de möbler du redan äger.

Rulla ut ett nytt lager färg

ljust och luftigt vardagsrum

Ett av de enklaste sätten att förbättra din integritet är att se till att du får tillräckligt med naturligt ljus. Om du har ett område i hemmet som känns lite mörkt eller grottformigt, överväg ett lager färg för att starta det nya året. En halvblank grå, vit eller pastell kan lysa upp ditt utrymme avsevärt. Kolla in före- och efterbilderna av den här lägenheten i New York för att se vilken skillnad ett nytt lager färg kan göra.

Installera dimmers

Lätt dimmer luftutrymme

Ljus och atmosfär är oupplösligt sammanlänkade. Att kunna ändra belysningen i ditt hem är en enkel anpassning som kan ha en enorm inverkan på hur du mår. Så installera dimmers på dina större lampor. Dämpat ljus kan hjälpa dig att skapa en mer eterisk, avslappnad atmosfär, medan starkare, mer strålande ljus hjälper dig att fokusera och fokusera. Vi installerade dimmers i denna SoHo-duplex för att skapa en rad skiftande stämningar i hela hemmet.

Skaffa några växter

hur man tar in växter i huset

Om du letar efter bevis på att belysning påverkar våra vanor och humör, behöver du inte leta längre än till växter. Även om vi kanske skiljer sig från våra gröna små vänner, reagerar både människor och växter på omgivande ljus, och växter är ett bra sätt att ge ditt hem ett välbefinnande. Som med inköpsmöbler, välj en mängd olika växter och blanda storlekar, former och stilar. Kolla in hur vi placerade växter i detta familjehem i Westchester.

Häng lite konst

hur man tar in konst i huset

Om växter är för låga underhåll för din livsstil, överväg inredning som kommer att ha en liknande effekt utan tidsåtgång. Ett av de enklaste sätten att inreda ditt hem är att lägga till konst. Och om du piffar upp ditt hem med mördande arbete, behöver du inte gå till ett auktionshus. Oavsett om du letar efter något abstrakt, geometriskt eller representativt, finns det en mängd olika tjänster som hjälper dig att köpa konst online till ett överkomligt pris – Saatchi Art är en one-stop-shop för våra designers. Kolla in hur vi fyllde denna lyxiga lägenhet i San Francisco på Four Seasons med färgglada abstrakta bitar för att skapa en modern men ändå färgstark och bekväm atmosfär.

Lägg till färgklickar

färgglada accentstycken

Och om du letar efter sätt att knyta ihop dina nya konstverk och befintliga möbler, överväg att lägga till färgklickar i ditt hem. Det skapar inte bara en strukturerad närvaro och palett, utan det kan hjälpa till att lyfta ditt humör. Färgöverbelastning kan vara plågsamt och kaotiskt, men ett enda färgstarkt föremål i vilket rum som helst kan verkligen dyka upp mot en neutral bakgrund. Ta en aning från vår Greenwich Estate Renovation och strö lite färg i varje rum i hemmet.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *