Förkrigs Manhattan Apartment Revamp

Förkrigs Manhattan Apartment Revamp

förkrigs vardagsrum

När det kommer till att köpa ett hus i New York City är det knappast en bra idé att vara alltför kräsen. Med fastigheter som blir svåra att få tag på och efterfrågan på bostäder ständigt ökar, kan blivande husägare följa ett urval av måste-ha-kriterier – saker som tvätt på plats; ett kök som inte kräver fullständig rensning; En utsikt som inte är din grannes badrum. För Lisa och Anthony, ett par i mitten av 40-årsåldern med ett barn, innehöll kortlistan förkrigsdetaljer, mysighet och den ack så svårfångade och mycket eftertraktade ”karaktären”. De hittade den i en charmig byggnad på Manhattans Upper East Side. På 2800 kvadratfot hade dessa fyra sovrum tillräckligt med utrymme för sin familj och vackra detaljer – otroliga lister, trägolv och en fantastisk öppen spis. Nackdelen? Begränsat lagringsutrymme, brist på naturligt ljus och i stort behov av en uppdatering. Efter att urvalskriterierna var uppfyllda vände paret sig till Décor Aid för att ta reda på resten. Projektet presenterades i Huffington Post.

förkrigs vardagsrum

”Målet var att förvandla detta potentiella utrymme till ett fullt designat hem. En med en sammanhållen look som var både klassisk och aktuell”, säger medgrundaren Sean Juneja. Alex Caratachea, vår huvuddesigner på projektet, fick verkligen sitt arbete för honom. ”Lägenheten var en mörk labyrint av gipsväggar när vi först gick in”, säger han. ”Vi visste att det var viktigt att maximera ljus och utrymme för att hålla huset i toppform.” Det första steget var att välja en färgpalett som skulle binda samman utrymmet och skapa en ren övergång mellan rum och hallar. Med utgångspunkt i kundernas modeestetik – en elegant dämpad kombination av gråmelerade, ullstickade och klassiska former – genomfördes ett schema av subtila gråa, metalliska och färgblockerade detaljer i hela huset. Genomskinliga och skimrande material som lucite och bladguld har använts för att lägga till rikedom och ljus till alla utrymmen. Kundernas befintliga möbler såg blandade ut med nya mattor, belysning och konstverk, ytterligare delar som tog hela utrymmet till en helt ny nivå. Den verkliga game changer? En serie inbyggda komponenter som dramatiskt ökar lagringsutrymmet samtidigt som det bidrar till hemmets sofistikerade charm. Slutresultatet är ett hem som är både modernt och helt tidlöst. Perfekt skräddarsydd för det moderna stadslivets behov och hyllar husets fantastiska originaldetaljer.

förkrigsfoajén

Liksom resten av lägenheten fick även vardagsrummet göras om i grunden. Som ursprungligen var rummet mörkt, dåligt anlagt och saknade förvaring.

Denna del av köket var en vanlig frukostkrok och utnyttjade sitt utrymme dåligt.

Det stora sovrummet var litet och trångt – det behövde öppnas upp, ljusnas upp och göras till den tysta flykt som kunderna ville ha.

Barnrummet var monotont och besvärligt inrett. Möbler placerades på måfå och det fanns inget riktigt flöde.

eldstad från förkrigstiden

Det som en gång var ett mörkt, trångt utrymme får en sofistikerad, öppen look genom en lugnande palett av svala gråtoner. Husägarens använda delar (soffa, sidostolar, matplats) har kompenserats med moderna detaljer som ger en tidlös kvalitet till hela utrymmet utan ansträngning. Metalliska tillbehör och Lucite sidobord fungerar som ljusfångare, vilket ger lite välbehövligt skimmer till det underbelysta utrymmet. Inbyggda delar har lagts till längs den högra väggen för att maximera lagringskapaciteten och för att visa upp en rad konstföremål som hjälper till att lyfta utrymmet och rikta blicken genom hela utrymmet. (Färgfärg: Elephant’s Breath av Farrow & Ball.)

Grå och elfenbensfärgade gardiner kombinerar klassisk känsla med modern estetik. Den traditionellt utformade soffan har förstärkts med krokodilpräglade kuddar av Ankasa.

förkrigstidens formella rum

Fokuspunkten i vardagsrummet, en fantastisk öppen spis med klassisk fluting och en härd i svart marmor, kompletterades med abstrakt konstverk av Ethan Allen.

Geologiska material som metall och sten införlivades i vardagsrummets dekorationsschema för att lägga till visuellt intresse samtidigt som det bibehöll ett rent, sofistikerat utseende. Här blandas en silverskål tillsammans med silverpläterade agatunderlägg.

”Det var viktigt för oss att hitta en balans mellan maskulina och feminina element”, säger huvuddesignern Alex Caratachea och citerar kundernas klassiska, könsneutrala estetik. ”Vi har kombinerat varma material som trä med industriella element och strikt geometri.” Här skapar nickellampor en romantisk stund på en barvagn från ABC Carpet & Home. En åttakantig spegel från Restoration Hardware tillför en touch av charm till rummet och reflekterar ljuset.

Förkrigsförkromad barvagn

”Vi ville att frukostkroken skulle se exklusiv ut men inte för seriös”, konstaterar Caratachea. Här kombineras traditionella stoppade sittplatser tillsammans med ett industriellt marmorbord med gjutjärnsbotten. En randig romersk linneskärm från The Shade Store sprider ljuset och ger en avslappnad ton. Genom att använda ett smalt bord och en klädd bankett kunde formgivarna skapa en fullt utrustad sittgrupp på ett begränsat utrymme.

Förkrigs spikhuvudkåpa

”Det stora sovrummet måste vara avkopplande, öppet och tyst”, konstaterar Caratachea. Den gråtonade paletten från resten av huset kom med texturerade sängkläder, lampskärmar och en sänggavel klädd i Robert Allen-tyg. Nattduksbord med Lucite-skiva möjliggör förvaring vid sängen utan att belamra utrymmet.

förkrigs sovrum

Det var viktigt för kunderna att barnrummet kunde ”växa” bredvid deras barn. Därför lades tonvikten på förvaring och mångsidighet. En fläckig grå matta och grå färg refererar till resten av hemmets inredning, medan orange och atomära stilar från mitten av århundradet ger utrymmet en rolig men ändå sofistikerad lekkänsla.

Förkrigs sittgrupp

Som en ”hans och hennes” arbetsplats ville formgivarna säkerställa att hemmakontoret var så mångsidigt och funktionellt som möjligt. Ett skräddarsytt skrivbord är byggt för att maximera användbar arbetsyta, medan inbyggda hyllor och arkivskåp lagrar allt när det inte används. Den centrala delen av skrivbordet vetter mot ett fönster, vilket gör att alla som arbetar kan dra nytta av det naturliga ljusets energigivande egenskaper.

Sittstol från förkrigstiden

”Huvudentrén till lägenheten var död och mörk”, säger Caratachea. ”Det var bara en tråkig låda.” För att väcka utrymmet levande utan att överväldiga det valdes ett minimalt schema av metall och ovanlig geometri. Tapeten – faktiskt gjord av Walt Disney – kombinerar de tonala och kromatiska egenskaperna hos hela huset samtidigt som den förmedlar en touch av popkonstintriger. Ett hängsmycke från Moooi förbättrade rummets övergripande utseende och lade till en extra fokuspunkt vid sidan av en bladguld spegel.

Förkrigs frukostkrok

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *