Gingham inredning

Gingham inredning

Manhattan hem sovrum design

När vi gjorde om detta Manhattan co-op ville vi att sovrummet skulle kännas klassiskt men ändå avslappnat – två ord som ganska mycket definierar gingham. När våra designers, som är fantastiskt duktiga på att avslöja diamanter i roughen, upptäckte dessa gingham örngott på Ikea, visste de att det skulle vara det perfekta komplementet till detta lugnande gråa sovrum.

En liten Gingham Story: Även om den gingham vi känner och älskar är ett bestämt rutigt mönster, började det som ett randigt mönster på 1600-talet. Faktum är att namnet kommer från det malajiska adjektivet genggang, som betyder randig. Men när tyget vävdes in i denna märkesruta den 18:e växte ginghams popularitet i höjden. Sedan det ögonblicket har det nästan alltid varit en stapelvara i garderoben och hemma. Du kan känna igen gingham på sina horisontella och vertikala ränder av samma färg på en vit bakgrund med jämnt fördelade rutor.

Mönstret har en lång rad kändisar. Katherine Hepburn bar en ginghamklänning i The Philadelphia Story, Judy Garlands Dorothy bar en blå ginghamklänning i hela The Wizard of Oz, och Marilyn Monroe bar gingham-capris på uppsättningen av Niagara. Gingham är förstås inte bara för damerna, Sean Connery som James Bond bär en blåvit rutig skjorta med sina badbyxor i From Russia with Love och igen i Thunderball.

Gingham är så allestädes närvarande att det har skapat hela Instagram-konton: ThatJcrewGinghamShirt dokumenterar män (och vissa kvinnor) som bär samma J.Crew gingham-knappad. Våra designers tycker om att säga att om du gillar det i din garderob finns det en god chans att du kommer att gilla det i ditt hem. Här är några av våra favoritsätt att lägga till lite gingham i ditt liv.

Gingham sängkläder

grå sängkläder med gingham mönster

Om du långsamt börjar införliva lite gingham i ditt hem, läs en sida från våra designers och ta tag i dessa Ikea-kuddfodral och påslakan.

Rund ginghambricka

svart och vit gingham mönstrad tallrik

Lägg till en elegant touch till en picknicklunch eller ostbräda med denna runda gingham serveringsbricka, tillverkad av Japans dimlinne.

gingham-underlägg

Gingham underlägg i tyg

Också från Fog Linen, dessa gingham-underlägg i svart eller marin rutigt lägger till ett litet mönster till bordet.

Gingham Wurfkissen

Gingham kudde

Lägg till ett mönster till din säng eller soffa med denna gingham-kudde.

Gingham Pie Server

Gingham köksutrustning Fransk tårtserver

Dessa Paris-tillverkade franska tårtservitörer kommer garanterat att få dina desserter att smaka så mycket sötare.

Gingham sidostol

stoppad sidostol med ginghamtryck

Om du är redo att göra ett djärvare mönsteruttalande är denna söta Sarah Accent Chair, Dark Grey Gingham ett bra sätt att göra det.

Gingham Chaise

stoppad schäslong i gingham

Skapa en mysig läshörna vid fotändan av en säng eller i en vardagsrumshörna med denna Gingham Dixon-bänk.

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *