Heminredning Bücher

Heminredning Bücher

Cicero sa att ”ett hem utan böcker är en kropp utan själ.” Vi tenderar att hålla med. Böcker erbjuder så mycket mer än bara information – de kan tillfredsställa våra sinnen, stimulera vår fantasi och stimulera vår kreativitet. Vackra i sin egen rätt, de lämpar sig också för samlarobjekt, prisvärda hemtillbehör. Idag delar vårt designteam med sig av sina egna favoritböcker för heminredning. Oavsett om du har ett övergående intresse för design eller är en inbiten entusiast, är dessa tio viktiga heminredningsböcker som inget bibliotek är komplett utan.

Phaedo designklassiker

Phaidon Design Classics Buch

Vår kreativa chef Maxwell har handplockat denna trevolymssamling av Phaedo som man måste ha. ”Det är en omfattande guide till 999 viktiga designklassiker”, säger han. ”Om du behöver veta vem, vad, var och varför som är en viktig design, är det här rätt ställe att börja.”

A Field Guide to American Homes av Virginia Savage McAlester

    Ein Field Guide to American Houses Buch

Den här boken är en omfattande guide till olika arkitektoniska stilar över hela Amerika, från Pueblo-bostäderna i Arizona till hemmen i präriestil i Mellanvästern, säger Alice. ”Det är en fantastisk läsning för dem som är intresserade av att återställa sitt hem till dess ursprungliga detaljer!”

Domino: Dekorationsboken

    Domino Dekorationsboken

Vår huvuddesigner, Alex, har handplockat denna nya klassiker från tidningen Domino. Med lätta att följa, illustrerade guider för rumsdekoration och de bästa källorna för designobjekt, är det perfekt för alla som vill göra om sitt första hem.

Axel Vervoort: Att leva lätt

Axel Vervoort Liv med ljus bok

”Axel är en mästare på att blanda det gamla med det nya, vilket resulterar i en samling eleganta och tidlösa projekt”, säger Alice. ”Den här boken är en fantastisk visuell resurs för dem som vill införliva vintagepjäser i sitt utrymme.”

Handgjord modern av Leslie Williamson

Handgjord modern bok

”Många människor tror att ”moderna” utrymmen måste vara kalla och strama”, säger Maxwell, ”men den här boken bevisar att de kan vara precis motsatsen.” Med fantastiska foton av Leslie Williamson ger den här boken en sällsynt inblick i perfekt imperfekta hem för några av de mest respekterade ledarna inom modernistisk design.

Roman och Williams: saker vi gjorde

Boken Roman och Williams Things We Made

Judy valde denna volym från designstudion Roman och Williams. ”De kombinerar vackert nya designelement och noggrant utvalda vintageföremål”, säger hon. ”De handritade arkitektoniska ritningarna i boken är väldigt inspirerande.”

The Color Scheme Bible av Anna Starmer

The Color Scheme Bible Design Book

”Färg är kraftfull! Det skapar en atmosfär; det påverkar ditt humör; Det påverkar hur du uppfattar din omgivning”, säger Frances. ”Som titeln antyder är den här boken bra för inspirerande idéer om hur, varför och var man kan använda färg.”

Ett perfekt manikyrerat hem är tecknet på ett saknat liv av Mary Randolph Carter

Perfekt underhållen husbok

Judy valde denna moderna guide till maximalistiskt liv genom att samla älskaren Mary Randolph Carter. ”Det är en uppvisning av kreativa sätt att leva med vår röran och hur de vardagliga sakerna vi använder kan bli möbler och prydnadsföremål”, säger hon.

American Modern av Thomas O’Brien

    Amerikansk modern bok av Thomas O'Brien

”Thomas O’Brien är en modern designlegend och det är ingen överraskning varför”, säger Maxwell. ”Den här boken visar upp hans unika blandning av eklektisk, handgjord stil och lyxig deco-sensibilitet.”

More is more: Tony Duquette

    Tony Duquette Buch

Huvuddesignern Alex Caratachea fick denna fantastiska inblick i designern Tony Duquettes arbete och process. Fylld med glamorösa, rikt inredda interiörer, erbjuder denna volym ett övertygande alternativ till 1900-talsmodernismens ”att leva med mindre” känslan.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *