heminredningstrender

heminredningstrender

Heminredningstrender inspirerade av mode

Du kanske tar det för givet, men modetrender ska inte bara förbättra ditt sätt att presentera dig själv när de också kan inspirera till hur du klär dig och klär om dem runt omkring dig. Även om människor ofta är snabba med att avfärda mode som tillfälligt och oseriöst, finns det något att säga för den tysta synkroniciteten som mode- och inredningsindustrin delar för att skapa en fullt realiserad livsstil. Och även om det som går in i ett utrymme borde skapa atmosfär snarare än intryck, är det att leta efter trender för heminredning en stor källa till innovativa idéer som är lättare att replikera.

Ett sökande efter inspiration på Pinterest förde oss tillbaka till Mary Katrantzous banbrytande vårutställning 2011 (ovan), där hon mästerligt lekte med digitala tryck av ikoniska rum från tidigare nummer av Arkitektonisk sammanfattning och en värld av interiörer och citerades busigt för att hon ”ville påtvinga kvinnan utrymmet snarare än kvinnan i rummet”. Detta fick oss att tänka: Det handlar om att skapa världen omkring dig. Inte bara vad du har på dig eller soffan du köpt, det handlar om hela den livsstil du väljer till din fördel. Det är hur och var du lever med det

Kolla in de påkostade, Hollywood-värdiga landningsuppsättningarna som lyxhus producerar varje säsong, eftersom attityden och budskapet i interiörerna i bilderna du ser är lika viktigt som vad modellerna har på sig. Faktum är att sedan slutet av 60-talet har etiketter från Gucci till Ralph Lauren tagit hem dDesscor trender samtidigt som de kanaliserar sin estetik till vackert utformade vardagsföremål för att ge sina kunder ett komplett sätt att leva.

För att få dig att fylla din omgivning med heminredningstrender som återspeglar ditt sätt att klär dig, har vi tagit en snabb titt på de senaste landningstrenderna för att förena dig med nya idéer att ta in i ditt hem, både som en spegel av både modevärlden och den inre världen, andra oftare än du kanske tror.

Herrkläder Momente

heminredningstrender

Vänligen kontrollera! Från engelska tweeds och plädar till robusta bankers pinstripes, herrkläder har en könsneutral, grafisk kvalitet som ger en förhöjd känsla till även de enklaste vardagliga föremålen. Hos Calvin Klein återupplivades de klassiska herrkläderna med storskaliga optiska tryck som hade alla förutsättningar för en ny inredningstrend att prova hemma.

För ditt hem: De kontrasterande ottomanska kuberna ovan är ett utmärkt exempel på ett modernt tillvägagångssätt för uppdaterade troper för herrkläder som är värda att pappa blir framstående textilier som säkerligen kommer att tillföra en liten respektlöshet till ditt utrymme – utan en enda färgklick att tänka på.

Bild via Elle Decor

färgblockering

heminredningstrender

När designers fortsätter att leta igenom 90-talet för inspiration, förblir erans smarta hand att helt enkelt blockera färg tidlös, vilket möjliggör briljanta spel av motsatta färger för att uppnå ett nytt sätt att para ihop nyanser. Färgblockering är ett kännetecken för dagens Celine och Jil Sander och är fortfarande populär i konst- och designvärlden av goda skäl.

För ditt hem: I grund och botten låter färgblockering dig gifta två eller flera nyanser som kanske inte från början fungerar tillsammans för att skapa intressanta färgkombinationer. Tänk på Mondrians grafiska dukar som utgångspunkt. Grafiska färgblockerade rutnät med primära färger fortsätter att framkalla en modern anda som är lätt att bemästra för vardagsrum, och erbjuder en djärv, glad och modern känsla. Det kan vara så enkelt som att lägga till ett nytt duschdraperi eller dekorera ditt matbord med sängkläder som har en kombination av chartreuse och terrakotta – himlen är gränsen med denna minimala heminredningstrend.

Bild via Ralph Lauren

blandad bukett

heminredningstrender

Från lynniga till nya romantiska blommor, blommor för våren har förstärkts med abstraktion, filmiska överlägg och en dos avantgardistisk tygmanipulation genom rynkningar, överdimensionerade volanger och uttalande finish. Hos Giambattista Valli, Louis Vuitton och Valentino fick blommor som föga förvånande resonerade med heminredningsberedskap en modern touch som är värd att notera för ditt hem.

För ditt hem: Genom att korsa gränsen mellan krusiga gammaldags blommor och en banbrytande sci-fi-sensibilitet, bör den här säsongens kollektioner vara din utgångspunkt för att lägga till blommiga signaler till ditt hem utan att få det att se ut som om Laura Ashley har en blombomb antänd i byggnaden. Omfamna de glada, livliga Aura-blommorna, som ges till ett utrymme i små doser för ett fräscht tillvägagångssätt med dämpade färger och unika silhuetter som är allt annat än chintzy.

Bild via Etro

Eklektisk skiktning

heminredningstrender

Om 90-talet lärde oss något om hur vi klär oss, finns det inga regler – något att tänka på om du vill skaka om saker hemma. Idag handlar det om att hybridisera standarder för att skapa något helt nytt och visuellt slående. För en enkel uppdatering, tänk på hur dina favoritstilikoner presenterar sig själva. De klär sig inte bara så (vem bor så egentligen?). De innehåller element som kanske inte omedelbart ger mening tillsammans, men som gör det för ett välinformerat öga. Det handlar om högt och lågt, romantiska riff kombinerat med moderna känsligheter och avslappnade och formella inslag.

För ditt hem: Omfamna friheten som en välbedömd blandning av olika element ger dig, och tänk på oväntade sätt att lägga till en frisinnad skvätt energi rum efter rum samtidigt som du förblir trogen de ringar som gäller för dig. Genom att sömlöst sammanfoga det som tidigare skulle ha känts inkongruent, kommer du att vara stolt över att kombinera det du en gång skulle ha funnit utmanande med det du redan har. Till exempel, koppla ihop en överseende förgylld brokadduk som läggs ovanpå en annars maskulin konsol. Tricket är att slappna av stämningen genom att inte hålla sig till en föreskriven, restriktiv estetik.

Bild via Paul Costello, med tapeten Vivienne Westwood

textur spel

heminredningstrender

Eftersom modevärlden ofta är först med att ta till sig de senaste tyginnovationerna i stor skala, är det att hålla utkik efter ny branschutveckling och användningsområden en idé som är lätt att replikera hemma. En snabb promenad nerför ett stilfullt block bör frammana det nuvarande modet för kläder som är fyllda med texturella intressen. mjuka teddyrockar, luddig stickad, 3D-lister och frodiga sammet.

För ditt hem: Lyckligtvis är textur ett enklare och mer subtilt sätt att lägga till en känsla av lek till ett rum samtidigt som det är bekvämt vid beröring, och erbjuder ett hållbart alternativ till utskrifter och mönster som du kanske tröttnar på. Eftersom textur ofta kan hittas i små dekorativa doser, kan du använda den på otaliga prisvärda sätt, från plagg till ett tonalt vadderat matelassé-täcke med grafiska sömmar för extra intresse, eller något så lyxigt som en finstickad mohairkudde eller en mysig yetti-tapet. . Och om du är laddad med kast och kuddar, ta en annan väg med amorfa kärl och planteringskärl som de ovan.

Bild Fos för Cèline via W Magazine

Sport Elemente

heminredningstrender

Eftersom mode speglar vårt sätt att leva, fortsätter sporten att dominera marknaden, och det avslappnade, atletiska sättet många av oss klär sig dag ut och dag in, det finns något att säga om romantiken med sportinspirerade vintagefärger, grafik och symbolik som långsamt återkommer stil.

För ditt hem: Oavsett vart din valda inredningsestetik tar dig, finns det praktiskt taget ingen stil som inte drar nytta av sportiga ränder och en frisinnad atmosfär som framkallas av element lånade från förhöjda sportutrustning. Leta efter extrafunktioner som mariniere-inspirerade randiga mattor för sommaren med matchande färger, eller ridinspirerade accenter med vapen, insignier och den typ av auktoritativ symbolik som framkallar seger för laget utan att säga ett ord i lediga tillverkningar som jersey, sidennät och bomull .

Bild via 1st Dibs

Neon Brights + Metallics

heminredningstrender

Med tekniska innovationer som fortsätter att förbättra sättet de kan tillverkas och sättet de fångar ljus, djärva neonbilder och fullt reflekterande, fortsätter metalliska utseenden att dominera banorna eftersom de framkallar en känsla av makt och inspirerar modernitet.

För ditt hem: Från några neondesigndekor till elegant silvermetallic, det handlar om att lägga till små signaler till ett rums mix. Tänk på kuddar prydda med 3D-utsmyckningar, flödande laméer och skulpturala, högglänsande silver- och guldtillägg. För att uppnå självsäker neontoner, överväg att använda små doser av upproriska toner, från knoppvaser till eftertraktade designböcker, som omtänksamt fungerar som samtalspunkter i hela ditt hem. På så sätt behöver du inte bli stor med djärva nyanser, och de är lätta att stänga av när ögonblicket bleknar.

Bild via MM6

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *