Hemkonstsamling

Hemkonstsamling

Konstsamling från väggen

Om din perfekta helg är att hoppa genom gallerier och museer, kanske du blir frestad att lägga till lite konst på dina egna tomma väggar. Och du behöver inga blåmärkta original för att skapa ett spektakulärt hemgalleri. Våra expertdesigners har dessa tips för att kurera din konstsamling.

Lämpliga ramar

Hemkonst matchande ramar

Varför nöja sig med ett enda konstverk när man kunde skapa en gallerivägg? Välj en rad svartvita foton eller en färgstark samling utskrifter. För att hålla ditt utrymme sammanhängande, häng alla bitar med samma ramstil.

Bild via Elle Decor

Håll dig till ett ämne

huvudtema för konst

Om du är tveksam till att välja konstverk för ditt hem, överväg att välja en enda konstnär eller stil i ditt utrymme. Vi placerade abstrakta, primärfärgade bitar i detta familjehem i Westchester för en färgstark accent som blandar de moderna och familjeelementen i utrymmet.

Matcha dina befintliga accentstycken

Hemkonst befintliga verk

Att hitta rätt konst handlar om mer än att bara hitta en verk som talar till dig. En konstsamling ska komplettera och förstärka de befintliga elementen och färgerna i ditt utrymme. Abstrakt konst är bra för mer moderna utrymmen, medan representativa föremål lämpar sig för mer traditionella och tillfälliga makeovers. Kolla in hur kuddarna i denna lyxiga lägenhet i San Francisco matchar det abstrakta konstverket som hänger bakom soffan.

Från väggen

Hemkonst från väggen

Även om målningar, tryck och fotografier verkligen är de mest använda konstverken, bör du överväga hur du får bort din konstsamling från väggen. Hängande mobiltelefoner är ett populärt alternativ, men vi älskar också skulpturala föremål. Kolla in hur vi placerade en röd alligator i vardagsrummet i detta fantastiska radhus. Detta ger inte bara en dos färg till utrymmet, utan det skapar också en separation mellan cocktailhörnan och matsalen.

På golvet

hemkonst på golvet

Bara för att du kan skapa en ram betyder det inte att du måste hänga den. Medan en gallerivägg eller välplacerade konstverk alltid kommer att se bra ut, överväg att stapla konst på golvet eller på ett bord. Stapla inramade bitar mot varandra eller få dem att lysa i en enda rad.

Bild via Architectural Digest

konstböcker

Konstsamling konstböcker

Om en resa till Christie’s inte är planerad, överväg andra sätt att ta med dina favoritartister till ditt hem. Vi älskar konstböcker. De gör inte bara fantastiska soffbordsböcker, utan de ger dig också en chans att visa allt du lärt dig från konsthistoria på college.

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *