House Makeover Utvalda Connecticut Cottages Gardens

House Makeover Utvalda Connecticut Cottages Gardens

Connecticut Cottages Gardens

När ett ungt par på Manhattan bestämde sig för att byta ut sin lägenhet i Upper East Side mot ett hem i förorten, visste de att de ville ha ett rymligt hem för sin växande familj. De köpte en kolonial med fem sovrum på ett tunnland mark i New Canaan och satte sig för att blanda sin urbana estetik med hemmets mer traditionella linjer. Kvinnan har ett stort intresse för design och var fast besluten att skapa inredningen själv. Efter några tjuvstarter vände hon sig till Décor Aid-teamet för att få hjälp. ”Jag köpte några moderna föremål med stora biljetter”, förklarar hon. ”Men när de väl var på plats såg huset väldigt kallt ut. Jag gillar modernt och jag ville ha vackra saker men min prioritet var att göra utrymmet familjevänligt och beboeligt. ”

Ange huvuddesignern Alex Caratachea, som snabbt kartlade situationen och kom med en spelplan. ”De älskar den moderna estetiken”, säger Caratachea. ”Men allt måste överensstämma mer med arkitekturen. Vi uppnådde detta genom att lägga till mjukare accenter och texturer – en blandning av tradition, övergång och modernitet. ”

Den koloniala centralhallen byggdes 2005, och husägarna behöll det ursprungliga fräsverket och kronlisten, gav varje rum ett nytt lager färg och lackade om trägolven. Den ”typiska förortsbelysningen” fick dock bort, säger Caratachea. Han uppdaterade och bytte ut nästan 30 lampor – och lade till eleganta, moderna lampetter, pendlar, bords- och golvlampor – och effekten var omedelbar. ”Det gav huset ett helt nytt utseende”, säger kvinnan. ”Det fick de moderna bitarna att smälta in med allt annat.”

Connecticut Cottages Gardens

Med belysningen under kontroll övergick designern till att värma individuella utrymmen. Först vardagsrummet där husägarna hade köpt en lyxig kamelskinnsoffa, ett par tuftade svarta läder Barcelona-stolar och ett soffbord i svart marmor. ”Det höll på att utvecklas till en modern estetik från mitten av seklet”, säger Caratachea, ”men det var väldigt kallt.” Han mjukade upp de hårda kanterna genom att lägga till franska veckade linnegardiner och en handknuten ullmatta. Ett rött kashmirkast refererar till den röda vallmo i målningen ovanför den öppna spisen; En grupp svartvita tryck pryder väggen ovanför soffan. ”Den övergripande effekten är grafisk och djärv”, säger designern. ”Ditt öga dras naturligt från ett område till ett annat.”

Likaså behövde matsalen, med dess strömlinjeformade bord och stolar av Ligne Roset, en ”uppvärmning”, minns Caratachea. Det förändrades när han använde gardiner av silkestaft, ett hängsmycke i frostat glas i vågigt glas och en sällsynt orientalisk matta i drömska nyanser av blått och grädde.

Connecticut Cottages Gardens

En av de största utmaningarna var allrummet med sina mörka körsbärsträpaneler och inbyggnader. ”Vi ville att det skulle kännas lättare”, säger Caratachea. Husägarna ville också ha tillräckligt med sittplatser för sin utökade familj, men de hade bara köpt en soffa, ett par läderstolar och en matta som bara täckte halva rummet. Designern konfigurerade om layouten genom att skapa två distinkta sittplatser. I den ena lade han till en andra soffa klädd med barnvänligt ultraljud och tre grå ottomaner med ullfilt och avtagbara valnötsskivor. I den andra mysiga skinnfåtöljen upp till TV:n. Den underdimensionerade mattan placerades ovanpå en större sisalmatta för att knyta ihop utrymmet. Orange och gult lägger till accenter och ger utrymmet en ”glad känsla”, säger han.

På övervåningen i sovrummet förändras stämningen totalt. Förutom den stora sängen i valnöt som hustrun köpte från BDDW, var detta det enda rummet i huset som designern hade skapat från grunden. Den vilsamma paletten består av elfenben och vita toner, och den antika mattan är fläckig med subtila toner av blått. ”Sovrummet är en sann fristad”, säger Caratachea. ”Du går in och det är som att kliva in i ett moln.”

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *