Hur man designar ett dagis

Hur man designar ett dagis

moderna pojkdagis

Få hemprojekt är så livsförändrande som att inreda en plantskola. Att ställa in babyrummet och välja barnrumsinredning kan kännas som en svår uppgift, men försök slappna av och ha kul med det. Det viktigaste är trots allt att du skapar ett utrymme där du och din bebis trivs. Med det i åtanke, se till att införliva din personliga stil i barnkammarens design. Du kommer att spendera nästan lika mycket tid i barnkammaren som ditt barn, så det borde spegla din smak. Att dekorera detta utrymme är en möjlighet att leka med söta och nyckfulla element. Så njut av processen och designa ett barnrum som ger dig glädje.

Grunderna i dagis

Fråga dig först hur du vill att dagiset ska må. Vill du vara livlig och lekfull? Lugn och lugnande? När du har ställt in stämningen kommer du att informeras om dina andra designval. Hur kommer du att använda utrymmet? Om det bara är för att sova och byta om, eller kommer ditt barn att använda det som lekrum också? Dessa faktorer påverkar också designen.

Dagisteman är roliga men känner dig inte tvungen att välja ett. Och när du bestämmer dig för ett tema, kom ihåg att inte varje designelement i rummet måste matcha eller referera till det. Tänk på dagis som ett inflytande snarare än en strikt riktlinje. Det är också en bra idé att använda könsneutrala idéer för dagisteman som resor eller bebisar, snarare än att välja utseende som stereotypt förknippas med flickor eller pojkar.

När det kommer till möbler behöver du självklart en spjälsäng och ett skötbord eller något som fungerar som ett, som en låg byrå. En stol är också nyckeln till sena nattmatningar. Känn dig inte tvungen att välja en specifik typ av stol som ett glidflygplan eller en gungstol. Gå bara med det som är mest bekvämt för dig, även om det är en enkel fåtölj.

Om du har trägolv är en matta ett måste. Välj en mjuk men stadig lugg och se till att den är ordentligt förankrad. Även om du har en matta är en matta ett bra sätt att definiera utrymmet och skapa en skiktad look.

Fönsterbehandlingar är viktiga om du vill att ditt barn (och dig själv) ska sova. Gardiner förhindrar ljus, buller och drag och knyter ihop barnrummets design. Om du vill ha ett extra lager av ljusfiltrering, lägg till rulljalusier.

Belysning är en annan viktig designfunktion. Slå på en dimmer eller skaffa trevägslampor så att du kan styra ljusnivån i rummet. Strängljus är ett charmigt sätt att lägga till omgivande ljus till ett barns rum, och ljuskronor ger en oväntad, elegant touch.

Könsneutrala idéer för plantskolor

Oavsett om ditt barns kön kommer som en överraskning eller om du helt enkelt inte vill ha en traditionell feminin eller maskulin design, blir en könsneutral barnkammare allt mer populär. I åratal var grönt och gult de bästa färgvalen, men nu är många könsneutrala plantskolor just det: neutrala. Mjuka toner av grå eller vita väggar ger en lugnande miljö och låter dig personifiera utrymmet med väggdekor och andra färger. Neutrala färger underlättar också övergången om du planerar att använda barnkammaren för framtida barn eller om du gör om utrymmet till ett mer vuxet sovrum.

Baby flicka barnkammare idéer

Att dekorera en liten flickas barnkammare är en möjlighet att experimentera med en mängd olika stilar. Försök till exempel att få en mer glamorös look med exklusiva detaljer som ljuskronor, metallaccenter och en fårskinnsmatta. Eller prova en modern, eklektisk look med en geometrisk armatur, möbler inspirerade från mitten av århundradet och en livfull gallerivägg.

När du väljer en färgpalett för en liten flickas barnkammare, tänk bortom rosa. Traditionellt har rosa varit den valda färgen för att inreda flickors rum, men att välja en cool neutral känns modernare och ger mer inredningsflexibilitet. Naturligtvis, om du älskar rosa, bör du använda det, men kanske prova det som en accent – ​​inte den dominerande färgen. Och istället för en ljus nyans, välj en mjuk nyans av rouge.

Baby Boy Nursery Idéer

Dagis för pojkar behöver inte bara handla om sport, lastbilar eller andra stereotypa manliga ämnen. Välj istället mer specifika inredningsstilar som en rustik look med accenter av återvunnet trä, taklampor i lyktor och naturinspirerade väggdekaler. Eller skapa en preppy känsla med ginghamdraperier och en randig matta.

Om du vill infoga lite blått i barnrummet men kan uppdatera de klassiska valen genom att ta ett modernare grepp, t.ex. B. en djup marin eller en gråblå. Du kan också välja en neutral väggfärg och blå accenter i kombination med andra färger som mintgrön.

Inredningshjälp gör det lättare att designa en plantskola

Att vänta på att ditt barn ska födas kan vara en hektisk och stressig tid, särskilt när du lägger till en makeover eller renovering till mixen. Låt Décor Aids inredningsarkitekter ta bort trycket och skapa en vacker barnkammare för dig och din bebis. Vårt heltidsanställda team av designade dekoratörer har många års utbildning och erfarenhet och kan hjälpa till med projekt av alla storlekar, oavsett om du skapar en barnkammare för ditt första barn, uppdaterar en befintlig barnkammare för ditt senaste tillskott eller gör om. ett hemmakontor eller gästrum på ett dagis. Låt oss ta hand om allt så att du kan fokusera på det som är viktigast: att ha en glad och frisk bebis.

Ljusblå barnkammare design

Rosa och blå flickor förskola

Modern plantskola

Moderna pojkdagis

Modern grå barnkammare design

Modernt grått barnrum

plantskola med västerländskt tema

Western plantskola med rävtema

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *