Husdjursvänlig dekoration

Husdjursvänlig dekoration

Bulldog på grå soffa

Din nya valp kan vara så bedårande att han har tusentals följare på Instagram. Men hur söt är han när han kastar sig över hela din soffa? Vad händer om din katt kliar din favoritfåtölj?

Oroa dig inte – ett husdjur och ett vackert hem utesluter inte varandra.

Men kom ihåg att olyckor kommer hända så att du inte kan vara för värdefull om någonting. (Om du är det kanske det inte är det rätta beslutet för dig att äga ett husdjur.) Nyckeln är att designa ditt hem med husdjursvänliga ytskikt och tyger för att minimera skador och minska städtiden. Våra designers älskar heminredning lika mycket som sina husdjur. Så de har beskrivit vad man bör tänka på och vad man bör undvika när man renoverar ett hem eller renoverar en hyresfastighet. Följ dessa tips för att undvika kostsamma misstag.

mattor

Golden retriever på shag matta i blått vardagsrum

Mattor är bra för att definiera utrymmen och få dem att poppa upp. Tyvärr kan de lätt bli täckta av smuts, päls med mera. Håll också föremål på golvet till ett minimum. Det kan till exempel verka som att en kock lutar konstverk mot väggen, men om du inte dammar av dessa områden regelbundet kan de vara magneter för damm och hår. Det kan vara en lockande plats för hundar också, om du förstår vad vi menar.

Gör så här: Välj rejäla tyger som tål hård användning.

Mattor gjorda av tyger som sisal, siden och ull är bra val för husdjursägare eftersom de är hållbara och kan rengöras. Mattor med mönster och färger kan också hjälpa till att maskera mjäll och ljusa fläckar.

Gör det inte: Välj material som lätt missfärgas.

Undvik mattor i tyger som rayon, rayon, rayon (förkortning för ”konstgjord” snarare än ”utsmyckad” eller ”konstnärlig”, om du undrar). Dessa mattor kan vara vackra, men överlag är de för ömtåliga för att tåla att leva med ett husdjur.

Bild om livet på landet

golv

vit kök trägolv hund

Alla hårda golvbeläggningar kommer naturligtvis att vara mer förlåtande för husdjur än textilier, men det finns några andra saker du kan göra för att hålla saker så rena som möjligt. Använd till exempel en dammduk på ditt hårda golv några gånger i veckan, eller varje dag om din hund eller katt är en allvarlig vallning.

Gör så här: Välj golv som tål repor och fukt.

Kakel är ett bra golvalternativ för husdjursägare, men du vill förmodligen inte ha det i varje rum. I det här fallet, prova förseglat lövträ eller syntetiskt trä, som är hållbart och billigare än lövträ.

Gör det inte: Välj lätta mattor om du håller på att bli galen.

Vägg-till-vägg heltäckningsmattor är bra, men uppenbarligen är det svårare att rengöra än kakel eller trä, och speciellt ljusa färger fläckar lättare. Se till att försegla mattan för att förhindra fläckar och spara dig besväret med att vara besatt av att hålla en vit matta fläckfri.

Bild via Architectural Digest

vaddera

Bulldog grå skuren ljus kudde

Även om du inte tillåter dina hundar eller katter att sitta på möblerna (och du faktiskt tror att de inte hoppar upp där i samma sekund som du går till jobbet), så verkar djurhår på något sätt hamna överallt. Övergripande. Och när de regerar fritt på dina möbler kan klädseln bli slagen av smutsiga tassar och vassa klor.

Gör: Välj tyger som motstår fläckar.

Överväg att omkläda din soffa eller stolar med tyger inomhus/utomhus som tål frekvent användning utan att kännas hårda eller repiga. Kommersiella tyger är ett annat bra alternativ eftersom de är designade för att hantera hög trafik. Läder är ett annat hållbart alternativ, och du kan enkelt torka bort djurhår. Se dock till att välja en med mer patina för att kamouflera skrapmärken.

Gör det inte: Köp möbler gjorda av tyger som klämmer eller lätt repar husdjurens päls.

Vissa tyger som sammet och Slinga, verkar som pälsmagneter. Och när pälsen väl är där kan det kännas omöjligt att ta bort den. Undvik ömtåliga läder med släta, jämna ytor. En felaktig klo kan förvandla dem från uttalande till gårdsförsäljning.

Bild via Gala Darling

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *