idéer för kändisgarderoben

idéer för kändisgarderoben

anpassat skåp

Om det är något du måste frukta med våren (annat än kanske allergier) så är det att städa i garderoben.

”Geroben är det mest skrämmande rummet att organisera”, säger Mary Astadourian, grundare av Details Organizing, en kändisfavorittjänst för att få ditt utrymme i form. ”Den innehåller dina mest personliga ägodelar och föremål som du har investerat mycket pengar i.”

Men det betyder inte att det är omöjligt. Mary och Jennifer Dynof, en affärspartner och bästa vän sedan över 20 år, är inte bara professionella arrangörer utan även självutnämnda ägare av ”mycket små” garderober. Vi pratade med henne för att ta reda på hur man förvandlar en rörig, oregerlig garderob till ett rörigt, fläckfritt utrymme.

1. Gå långsamt

Motstå lusten att slita sönder din garderob från början – det kommer bara att göra saken värre. ”Det bästa är att ta små steg”, säger Mary. ”Det är lätt att bli överväldigad. Så du måste möta de minsta utmaningarna och tackla dem. Du behöver en prestation för att fortsätta. ”

2. Ta bort allt

Om du tror att din garderob skulle vara organiserad om den bara var större, har du fel. ”Det är ett universellt problem”, säger Jennifer. ”Oavsett storleken på din garderob, det finns aldrig tillräckligt med utrymme. Så när du tar dig an din garderob, ta ut allt ur din garderob och rengör den ordentligt. ”

3. Använd kompissystemet

I vissa situationer är det säkrare att arbeta i ett team. Att rengöra din garderob är ett sådant exempel. ”Städa aldrig ensam”, säger Mary. ”Bjud in en vän att tjäna som förnuftets röst.” Din vän kan också dra nytta av detta arrangemang. ”Du kan också ge dem föremål de älskar som inte längre fungerar för dig.”

4. Tänk på timingen

Du kanske tycker att du ska redigera dina vår- och sommarkläder i slutet av vintern, innan säsongen börjar, men det är faktiskt den värsta tiden. ”Städning efter säsong”, säger Jennifer. Då vet du vad du har och inte har burit, och du kommer inte ha något att ha på dig på grund av en överivrig städning inför säsongen.

5. Behåll det du älskar

En ofta citerad tumregel är att du ska göra dig av med saker du inte har burit på ett år, men det verkar lite hårt. När allt kommer omkring kanske du inte har en anledning att bära vissa föremål som en aftonklänning varje år, men det betyder inte att du fortfarande inte älskar den och planerar att bära den i framtiden. Du behöver inte slänga ett föremål du fortfarande älskar, men om du inte planerar att bära det när som helst snart, ”få ut det från den bästa fastigheten”, säger Jennifer. ”Gör tre högar: behåll, donera och spara (annanstans)”, säger Mary. ”Det som går tillbaka i din garderob är vad du vill ha på dig.”

6. Maximera utrymmet och användbarheten

När du har listat ut vilka element som gjorde snittet, ompröva strukturen i ditt utrymme. ”Använd allt vertikalt utrymme i en garderob”, säger Jennifer, vilket kan innebära att lägga till extra hyllor eller hängande stavar. ”Förbered dig för framgång. Färgkoordinaten sträcker sig från ljus till mörk. Om du tar av något från en galge, sätt tillbaka den tomma galgen på samma plats. Och för att få saker att se så snygga ut som möjligt rekommenderar Mary att du undviker lådor med glasfront eller staplar vikta kläder över fem föremål.

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *