Idéer för vardagsrum i källaren

Idéer för vardagsrum i källaren

IDÉER FÖR VARDAGSRUM KÄLLARE – Har du extra utrymme i ditt hus? Varför inte använda området som vardagsrum i så fall? Ett källarvardagsrum kan vara en vacker plats att komplettera ett befintligt huvudvardagsrum.

Medan det stora vardagsrummet fungerar som gästmottagning och familjeområde kan källaren användas för släktingar eller vänner som vill stanna längre. Du kan stanna över natten eller bara vila. Annars kan du använda det som ett personligt utrymme.

Naturligt källarvardagsrum

Naturligt källarvardagsrum

Ett litet rum på bilden kan ge dig idén om att förvandla det till en naturlig inredning. Nyckeln ligger i en mängd färska växter för att skapa ett miljövänligt vardagsrum i källaren.

Stora eller små, placera olika stora växter i olika typer av krukor för att ytterligare juice utrymmet. En loveseat och en neutral matta räcker för små släktingar att leka med föräldrarna i soffan.

Färgglatt källarvardagsrum

Färgglatt vardagsrum i källaren

Det andra tipset är fortfarande för dig som har begränsat med utrymme för ett källarvardagsrum. Grundidén för denna väg är att skapa ett källarutrymme där små barn till släktingar eller vänner har plats att studera.

I detta avseende ser området färgglatt ut eftersom barn älskar ett livskraftigt utrymme. Du uppmuntras också att bli bekant med färger, siffror och alfabet. Sätt söta annonser på bilden.

Färgglada vaser designade av djur, en stor geometrisk matta och en vacker soffa representerar bäst möbler och dekorationer för idén.

Formella söta källaren vardagsrum

Formella söta källaren vardagsrum.  Källa: Homebnc.com

Tur att du har extra plats för två vardagsrum? Ändra en av dem som ett formellt och sött källarvardagsrum som det här. Det formella läget kommer från en soffa och ett bord framför den.

De enkla möblerna representerar väl vardagsrummets formella allmänna utseende. För att minska den stela atmosfären, placera söta ornament som familjeporträtt och brevannonser på flytande förvaring.

Det finns också några färgglada kuddar. Rätt kombination ger en vacker källare.

Modernt vardagsrum i källaren på bondgården

Modernt vardagsrum i källaren på bondgården

Ta med skräp eller gamla möbler till din källare och förvandla utrymmet till den här moderna vardagsrumsmodellen för bondgårdar. Ställ in den moderna ugnen som visas på bilden. Vanligtvis visar ett bondgårds vardagsrum en öppen spis i trä eller sten.

Om du har problem med den ”riktiga eldstaden” på marknaden idag, skapa den moderna. Den enkla soffan med färgglada handdukar ger den moderna touchen. Bondgårdsdesignen kommer från lampskrivbordet i trä och en sittgrupp på soffan.

Trästolar med långbord bildar ett antikt inslag som starkt förknippas med bondgårdens vardagsrum.

Grönt vardagsrum i lantkällaren

Grönt vardagsrum i lantkällaren.  Källa: Pinterest

Du behöver inte putsa alla gamla väggar i din källare som har inhyst möbler och elektronik i flera år. Måla några av väggdelarna gröna och vita som bilden visar. Målningen startar det gröna och klassiska läget för källaren.

Lägg till en vedeldad spis målad vit för att få ett lantligt inslag till området. Täck den stora delen av källarvardagsrummet med en mönstrad gråvit matta som faller över sektionssoffan.

Minimalistiskt skrivbord, soffbord och konstnärliga taklampor fräschar upp vintagelooken.

Källarvardagsrum som personligt utrymme

Källarvardagsrum som personligt utrymme

Ge dig själv ett litet personligt utrymme som blir en ”grotta” för avgiftning från det dagliga arbetet eller college ärenden. Byt ut ett tomt utrymme i huset eller lägenheten och förvandla det till ett mysigt utrymme som blir ditt eget utrymme och delas med vänner då och då.

En snygg och supermjuk soffa med kudde och filt kan till och med locka dig att sova. Vänner kan sitta under soffan i den grå lurviga mattan.

Med en kopp te eller kaffe medan du tittar ut genom fönstret för att läsa vackra böcker, kan källarrummet hjälpa dig att förverkliga det kvalificerande ögonblicket för mig.

Rustikt vardagsrum i källaren

Rustikt vardagsrum i källaren.  Källa: Lonny.com

Vill du ge ett rum för vänner eller släktingar som kanske vill övernatta? Överväg att bygga ett rustikt vardagsrum i källaren som faktiskt inte kostar så mycket. Gammalt trä kan bearbetas till ”ben” för den bekväma madrassen.

Tack vare många kuddar kan madrassen användas som sittplats eller sovplats. Komplettera sittsetet med det nya bordet och skrivbordet med färska växter. Lös tegelväggarna. Måla bara väggarna vita.

Användningen av dominerande naturelement gör området till en rustik källare.

Källarvardagsrum med återvunna dekorer

Källarvardagsrum med återvunna dekorer.  Källa: PrinceGeorges.org

Släng inte oanvända möbler eller prydnadsföremål. Idéerna från den åttonde av tio källare motiverar dig att återanvända dem i shabby chic rumsprydnader. Till exempel en trädörr, som här är vitmålad.

Häng senare tavlor eller familjeporträtt som rumsdekorationer. Styla om den korroderade hatten genom att måla den vit och ta den sedan in i rummet som en annan snygg prydnad.

Även en klädstreck kan förvandlas till en vacker prydnad att hänga kläder eller filtar på. En soffgrupp är ett måste eftersom det är här gästerna kommer att välkomnas.

Minimalistiskt vardagsrum i källaren

Minimalistiskt vardagsrum i källaren

Nästa källarvardagsidé är för dig som har gott om plats att förvara gamla prylar och möbler. Designa om området i denna minimalistiska look genom att välja skandinaviska möbler.

Trästolen och träskåpet förmedlar olika funktioner. Från byggarbetsplats till förvaring, möblerna uttrycker bäst det övergripande budskapet om minimalistisk inredningsmodellering.

Denna enkla omvandling kommer att få dig att känna dig lättad.

Källarvardagsrum som arbetsrum, yogarum

Källarvardagsrum som arbetsrum, yogarum

Det finns många aktiviteter du kan göra i ett källarvardagsrum som du inte kan göra i ett formellt vardagsrum. De sista idéerna för vårt källarvardagsrum uppmuntrar dig att förvandla utrymmet till ett multifunktionellt område.

Ordna skrivbordet och förvaringen så att du kan fortsätta studera eller arbeta efter skolan eller efter att du kommit hem från kontoret. När din kropp blir trött och lat, öppna en madrass och träna yoga eller bara stretcha musklerna.

Bilden är ett bra exempel på att göra om vardagsrummet i källaren för olika ändamål.

Check Also

Prinsess sovrum idéer

PRINCESS SOVRUM IDÉER – Princess Bedroom talar så mycket om den feminina sidan av små …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *