Idéer för vardagsrumsbelysning

Idéer för vardagsrumsbelysning

BELYSNINGSIDÉER FÖR VARDAGSRUM – Utan tvekan spelar belysning en viktig roll i ett vardagsrum. Rätt belysning hjälper dig och dina familjemedlemmar att koppla av på lämpligt sätt när alla samlas på plats. Bra belysning hjälper dig att lugna ditt stressade sinne efter en hård dag på kontoret.

Vissa väljer små dekorativa lampor, andra för flera glödlampor och inbyggd belysning. Det finns olika typer av belysning för att passa din övergripande vardagsrumsstil eller helt enkelt för att uppfylla dina förväntningar. Nedan är våra 10 utvalda belysningsalternativ för vardagsrummet:

Vardagsrum med stor golvlampa

Vardagsrum med stor golvlampa

En golvlampa med maximal effekt räcker till ditt lilla vardagsrum. Se till att du har fönster för ordentlig belysning under dagen. Du kan stänga av lampan, vilket sparar watt och elkostnader.

När natten kommer, tänd lampan för att lysa upp rummet. Det är bättre om lampan ger dig olika watt att välja mellan så att du kan anpassa den för att passa din aktivitet. Du behöver en ljus lampa för att läsa, men inte så mycket ljus om du vill lägga dig i en soffa eller stol.

Vardagsrum med lampor i korgar

Vardagsrum med lampor i korgar

En stråle lyser genom unikt formade korgar upphängda i taket. Denna typ av belysning producerar vanligtvis måttliga till låga ljuskällor i hela vardagsrummet. Bortsett från den önskade belysningsnivån kan det inte sägas att denna lampmodell är innovativ.

Trä eller rotting som material till korgarna ger rummet en jordisk ton. Tonen av värme ökar om du också placerar bruna eller trämöbler och nödvändiga rumssaker som ett bord, soffgrupp eller garderob för förvaring.

Vardagsrum med separata små lampor

Vardagsrum med separata små lampor

En av idéerna för vardagsrumsbelysning är att placera flera små lampor i olika delar av rummet. På grund av den slumpmässiga separata placeringen får alla hörn av rummet rätt stråle. Vanligtvis gäller denna belysningsmodellering en modern lägenhet eller hus.

Det är bättre om var och en av lamporna, eller åtminstone några av de intilliggande lamporna, har en motsvarande ljusströmbrytare. Därför kan du tända och släcka de lampor du vill spara el. Detta beror på din aktivitet i vardagsrummet, vilket faktiskt ger rätt stråle för friska ögon.

Vardagsrum med kameraliknande belysning

Vardagsrum med kameraliknande belysning

Du kan välja denna kreativa belysning inspirerad av lampor som används under film- eller tv-produktion. Detta liknar den tredje idén men skiljer sig i modelleringen och placeringen av lampan.

Med denna idé sprids inte den studioliknande belysningen slumpmässigt som i det tredje förslaget. Som du kan se på bilden, placera några små lampor på en kabeldragare, andra på en annan kabeldragning. Den industriella tonen fyller lätt ut utrymmet.

Ha olika ljusbrytare som du kan tända och släcka efter behov.

Vardagsrum med dinglande lampa

Vardagsrum med dinglande lampa

En unik dinglande lampa som visas på bilden kan uppta alla uppmärksamhetscentra i vardagsrummet. Med sin långa, dinglande metallform är denna lampstil exceptionell. Detta passar bäst i en modern lägenhet och minimalistiskt vardagsrum.

Om en sådan lampa inte räcker, lägg till lite ljus för att smälta in i taket. Det innebär att du avsiktligt anlitar inredaren eller entreprenören för att montera lamporna i taket. Placera lamporna i olika sektioner.

Med tre strålkällor har ditt vardagsrum vacker belysning som kan liva upp dina aktiviteter i rummet.

Vardagsrum med olika lampmodeller

Vardagsrum med olika lampmodeller

Anta att ditt vardagsrum är väldigt stort och att du och dina barn använder det för att titta på tv-program, arbeta, studera och till och med äta tillsammans. I det här fallet kan du välja olika modeller av lampor för varje område i hela vardagsrummet. Glöm inte att byta oanvända lampor.

Till exempel används en vacker hänglampa för att lysa upp dina filmer. En skrivbordslampa är speciellt placerad i ett skrivbord där du läser eller arbetar. En annan, större hänglampa är bra för att lysa upp middag eller frukost.

Vardagsrum med snygga inbyggda lampor

Vardagsrum med arrangerade inbyggda lampor

Den sjunde idén liknar det tredje rådet, men med ett bra lamparrangemang. Placera små lampor inom en eller två linjära linjer. Varje liten lampa ligger på samma avstånd från varandra i rad.

Gör samma sak för nästa rad. Det kommer att få ditt vardagsrum att se varmt, lugnande och välordnat ut. Om det inte räcker, lägg till en hängande dekorativ lampa i mitten av rummet.

Vardagsrum med en stor hängande lampa

Vardagsrum med en stor hängande lampa

De åtta av tio idéer för vardagsrumsbelysning kommer att bli en viktig pärla för många vardagsrum. Du kan behöva en extra budget för att köpa den här typen av lampa, men det är värt ditt val.

Denna typ av belysning skapar inte bara en ljus stråle av ljus för vardagsrummet, utan dekorerar också taket i vardagsrummet. Allt som allt kommer hela rummet att se vackert och stilrent ut.

Vardagsrum med stora glödlampor som golvbelysning

Vardagsrum med stora glödlampor som golvbelysning

Du kan köpa traditionella små glödlampor som vanligtvis finns i butiker eller så kan du välja denna kreativa stativbelysning. Tre stora lökar sätter in en relativt hög järnstolpe som visas på bilden.

Var och en av de tre glödlamporna lyser åt olika håll i ditt vardagsrum. Om glödlamporna är den enda strålningskällan i rummet, leta efter ljusa glödlampor. Om det finns andra ljuskällor, välj lampor med måttlig eller svag strålning.

Det enkla lamparrangemanget gör ditt vardagsrum distinkt samtidigt som det ger rätt belysning.

Vardagsrum med skrivbordslampor och liten inbyggd belysning

Vardagsrum med skrivbordslampor och liten inbyggd belysning

Skrivbordslampor håller på att bli en annan vanlig belysning som du kan hitta i många hem. Du kan köpa skrivbordslampor som en del av en soffgrupp eller separat. Det rekommenderas att välja en liten eller medelstor skrivbordslampa när du lägger till inbyggd belysning i rummet.

Skrivbordslamporna kan fungera som rumsdekoration tack vare sin vackra design. Du kan tända och släcka en av skrivbordslamporna samtidigt beroende på din aktivitet. Medan den inbyggda lampan faktiskt kan fungera som helljuskälla

Det avslutar våra idéer för vardagsrumsbelysning som kommer att inspirera dig att skapa miljövänliga livsstilar. Justera dina önskemål igen med en budget och rumsstorlek.

Check Also

Köksbord idéer

IDÉER FÖR KÖKSBORD – Ett köksbord skiljer sig från en köksbänk. Medan köksbänken rymmer all …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *