Idéer för vardagsrumsgolv

Idéer för vardagsrumsgolv

VARDAGSRUMSGOLVIDÉER – De flesta av oss använder vanligtvis kakel och keramik som golvmaterial i vardagsrummet. Varje bostadsyta eller husgeråd har olika typer av kakel och keramiska material.

Men vet du inte att det finns andra typer av vardagsrumsgolv som vi kan använda för att förbättra vårt vardagsrum som helhet? Detta förtar naturligtvis inte deras huvudsakliga funktion att göra golvet till ett varmt och rent retuscherat golv.

Läs mer om de andra golvbeläggningarna i vardagsrummet och hur de kan göra skillnad nedan.

Keramiskt vardagsrumsgolv

Keramiskt vardagsrumsgolv

Keramik är en av de mest populära golvbeläggningarna för vardagsrum. Keramik är naturligtvis ett starkt material. Den är hållbar och lätt att rengöra. Hittar du trasig keramik i vardagsrummet är det bara att byta ut dem mot nya.

Dessutom erbjuder Ceramics olika stilar och storlekar för att möta dina önskemål. Som visas på bilden kan du välja ett stort fyrkantigt keramiskt material för det stora vardagsrummet.

Tan keramik föredras av många för sin rena och ljusa atmosfär. Vår första av de 10 vardagsrumsidéerna är ett klassiskt val som vi aldrig tröttnar på.

Parkett laminat vardagsrumsgolv

Parkett laminat vardagsrumsgolv

Ofta förväxlas med naturliga trägolv, parkettlaminat kombinerar sågspån med en kemikalie som fungerar som ett lim. Efter blandning, pressa materialen och skikta dem med syntetisk faner.

Resultatet syns tydligt på vardagsrumsbilden. Platsen ser elegant, ren och varm ut. Golvmaterialet passar bra ihop med det minimalistiska vardagsrumskonceptet. Golvmaterialet gör att vardagsrummet känns varmt och naturligt.

En annan god nyhet är att detta material är lätt att installera.

Kaklat vardagsrumsgolv

Kaklat vardagsrumsgolv

Det kommer att vara ofullständigt utan att prata om detta vardagsrumsgolvmaterial, kakel. Vi inkluderar kakel i en av vardagsrumsgolvidéerna eftersom de används i stor utsträckning av hushållen också på grund av deras överkomliga pris.

Att installera detta material för ditt vardagsrum ger det ett vintage och traditionellt utseende. Klinker är lätta att lägga jämfört med keramik. Tile erbjuder olika modeller beroende på dina behov.

Du behöver bara sopa plattorna när du märker att de ser smutsiga ut. Bilden visar hur kakel kan bidra till en cool stämning som redan känns i hörnet.

Trägolv i vardagsrummet

Trägolv i vardagsrummet

Vardagsgolvet i trä passar dig som vill uppnå en modern eller traditionell vardagsrumslook. Detta golvmaterial gör att vardagsrummet ser naturligt och elegant ut. Trämaterial ger även kallare temperaturer, vilket gör att fläcken känns fräsch.

Det finns i allmänhet två typer av trägolvmaterial. Den ena är lövträ, vilket hänvisar till det råa trägolvet medan den andra är gjord av trä. Det andra är till exempel kemiska ämnen för att vidarebearbeta materialet.

Lövträmaterial är dyrare, så planera en extra budget för denna undertyp.

Vinyl vardagsrumsgolv

Vinyl vardagsrumsgolv

Om du tycker att trägolv i vardagsrummet är för dyra, överväg vinyl. Den har många stilar och färger än träliknande vinylgolv som bilden visar. Vinylmaterial kostar mycket billigare och erbjuder enkla rengöringsalternativ.

Dessutom är detta material slitstarkt, vattenavvisande och förblir robust. Med olika stilar att välja mellan kan du välja vilken vinylgolvsmodell som kommer att fungera bra med ditt planerade övergripande vardagsrumsutseende.

Ta också reda på idéer för vardagsrumsgardiner som en användbar dekoration

Vardagsgolv i natursten

Vardagsgolv i natursten

Natursten var förstahandsvalet för inredningen av både golv och vägg. Att applicera natursten som golv för ditt planerade vardagsrum ger det polerade och vackra accenter.

Naturstensgolvet håller länge. Man kan säga att detta golvmaterial är en bra investering eftersom du inte behöver byta det ofta. Naturstensmaterialet understryker den härliga atmosfären i vardagsrummet.

Tänk dock på att detta material kostar mycket och rengör det regelbundet då det kan bli halt när det är blött.

Bambu bräda vardagsrumsgolv

Bambu bräda vardagsrumsgolv

Som ett alternativ till trämaterialet, överväg idén med ett vardagsrumsgolv i bambubräda. Beställ medvetet högar av bambuskivan för att täcka vardagsrumsgolvet. I likhet med trämaterial ger bambu svala temperaturer in i vardagsrummet.

Som bilden visar kan du måla bambuskivan vit för att stödja hela vardagsrumskonceptet. Eller så kan du måla i andra färger. Bambu lever längre och gör städning lättare. Det naturliga inslaget i golvmaterialet är ytterligare ett mervärde.

Matta vardagsrumsgolv

Matta vardagsrumsgolv.  Källa: houseofcarpetsnaples.com

Matta är vanligt i moderna hem. Detta golvmaterial förstärker vissa vardagsrumskoncept då materialet täcker stora eller till och med alla delar av vardagsrummet. Mattmaterial erbjuder olika modeller, vissa med djärva färger och konstnärliga stilar.

För ett ”säkert” val, använd neutrala mattor (se bild). Det som är bra med mattmaterialet är att det skapar den mjuka och varma känslan i rummet. En sak att tänka på är regelbunden städning.

Detta beror på att mattor vanligtvis absorberar damm och smuts.

Travertin kakel vardagsrum golv

Travertin kakel vardagsrum golv.  Källa: Pinterest

Travertingolv ser underbart ut med sandiga texturer och trasiga mönster. Detta golvmaterial läggs vanligtvis i den rustika vardagsrumsmodellen. Materialet tillför naturliga element och gör att vardagsrummet ser fräscht och unikt ut.

Du måste rengöra golvmaterialet regelbundet eftersom det tenderar att vara poröst.

vardagsrumsgolv i tegel

vardagsrumsgolv i tegel.  Källa: Pinterest

Vi är vanligtvis bekanta med exponerade tegelväggar, men nu kan du öva på tegelgolv för ett vardagsrum. Den sista av våra tio golvidéer för vardagsrummet tar oss tillbaka till gamla dagar när allt såg naturligt och enkelt ut.

Appliceringen av golvet bidrar till den svala atmosfären och passar perfekt med den traditionella eller lantliga vardagsrumsstilen, som visas på bilden. Detta golvmaterial är lätt att installera och rengöra.

Regelbunden och noggrann sotning är det vanligaste sättet att hålla stenarna rena och täta.

Check Also

Prinsess sovrum idéer

PRINCESS SOVRUM IDÉER – Princess Bedroom talar så mycket om den feminina sidan av små …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *