idéer på påslakan

idéer på påslakan

Vad är ett påslakan?

När det kommer till sovrum är utseendet viktigt och kan göra en värld av skillnad för ditt dagliga välbefinnande. Men vad som verkligen betyder något är dina sängkläder. Ditt sovrum är en plats där du kan vila och koppla av efter en lång dag, och rätt sängkläder kan göra stor skillnad. Har du funderat på idéer för täcken och påslakan?

De flesta vet vad täcken är, men det är inte alla som vet vad ett påslakan är. Vad är egentligen ett påslakan? Och vad används den till? För att hjälpa dig att bättre förstå de två och varför båda är viktiga i ett sovrum har vi gett inredningsarkitekter på Décor Aid i uppdrag att definiera de två.

Vad är ett påslakan?

idéer för grått påslakan

Ett påslakan är ett skyddsöverdrag till ett påslakan. Precis som örngott är gjorda för kuddar, skyddar ett påslakan täcket och håller det fritt från fläckar, oljor, svett och spill. Det kan tvättas enkelt och separat från ditt täcke. Ett vanligt påslakan har några flikar och öglor fästa på täcket i varje hörn för att hålla det tätt och säkert.

Det kan bytas enkelt, till och med oftare än ditt täcke, och kan till och med fungera som ett huvudlakan om du hatar att bädda din säng regelbundet. Och om du använder ett duntäcke, kommer ett påslakan att hålla alla dessa irriterande flygande fjädrar borta.

Hur skiljer sig ett täcke från ett täcke?

Vita påslakansidéer

De flesta ställer frågan ”Vad är ett påslakan till sängen?”Medan vissa kanske tror att ett täcke är detsamma som ett täcke, så är det helt enkelt inte fallet eftersom det finns uppenbara skillnader mellan de två. Även om båda kan ha syntetiska fibrer är ett påslakan tillverkat av ett mer hållbart material än ett påslakan eftersom det behöver tvättas oftare.

Täcken är som påslakan, men vanligtvis mycket tjockare och fyllda med plyschfibrer. De säljs oftast med matchande lakan och örngott och finns även i ”säng i en påse”-set.

Vad används ett påslakan till?

användbara påslakansidéer

Både täcken och täcken tjänar samma syfte, vilket är att ge värme medan du sover. Huvudsyftet med att använda ett påslakan är att skydda täcket inuti. Även om vissa väljer att använda ett påslakan som huvudöverdrag för en säng. Detsamma kan dock inte sägas om täcken då deras primära syfte är att hålla dig varm och bekväm som ett påslakan är för täcket inuti.

Med ett påslakan över ditt täcke får du sannolikt en bekvämare och lyxigare känsla. Enkelt uttryckt, tänk på ett påslakan som ett praktiskt andra lager att sova i, vilket håller ditt påslakan renare längre.

material för sängkläder

moderna påslakansidéer

Ett påslakan är ett utmärkt alternativ till att använda otäckta täcken i ditt sovrum. Och ett påslakan som används som ett skyddande yttre lager markerar den viktigaste skillnaden mellan ett påslakan och ett vanligt täcke. Det räcker dock inte att bara veta vad ett påslakan är eller vad det används till i ett sovrum. Du måste också veta hur du väljer rätt material eller tyg för ditt påslakan som är tvättbart, andas och är bekvämt att ta på.

Ett påslakan är lika viktigt som ett täcke. Även om du redan vet vad ett påslakan är eller vilka olika storlekar som finns som en California King size påslakanDessa material hjälper dig att välja rätt påslakan för dina sängkläder.

Perkal Baumwolle

Detta är ett blandat bomullsmaterial med ett trådantal på cirka 180-200. Det är slitstarkt när det används för påslakan, vilket gör att de håller i flera år. Den kan tvättas många gånger utan att belasta tyget.

Percale bomull har en icke-absorberande natur som håller dig varm och bekväm under hösten och vintern, samtidigt som den är lätt att rengöra och hantera.

Egyptisk bomull och supima

Dessa material har ett högt trådantal på 200-300. Dessa gör dem idealiska för påslakan eftersom de känns mjuka och lyxiga. De känns också fräschare på grund av de extra långa fibrerna som används för vävning. Egyptisk bomull är av hög kvalitet och perfekt för dig som vill ha en blandning av komfort och hållbarhet.

Å andra sidan är Supima-bomull mer robust än egyptisk bomull och passar bäst för dem som vrider och vrider sig mycket på natten på grund av dess extra bärbarhet och komfort.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull är kemikaliefri och de få allergener som den kan bära kan avlägsnas med en enda tvätt innan användning. Mest Duntäcke Användare tycker att detta material är bekvämt och andas efter den första tvätten.

Ännu bättre är det faktum att om du har känslig hud eller allergier kan ett påslakan av ekologisk bomull skräddarsys efter dina exakta behov. Observera dock att eftersom det är kemikalie- och behandlingsfritt, kanske det inte håller lika länge eller är lika rengöringsbart som andra påslakantillverkare.

flanell-

Ett påslakan av 100 % borstad bomull passar bäst för dina behov om du har allergier eller bor i en miljö som blir utmanande kall. De är speciellt vävda för att hålla dig varm hela natten under hösten och vintern. Dessutom är ett påslakan av flanell ultramjukt och lugnande. Flanell ger också ett slitstarkt påslakansmaterial som är maskintvättbart och skrynkelfritt.

Så det är lätt att underhålla, tvätta och underhålla eftersom det kan hålla i flera år. Den enda nackdelen med detta bomullsmaterial är att det inte rekommenderas för sommarmånaderna eftersom det kan generera överskottsvärme som kan vara för mycket för en god natts sömn.

Silke

Ett påslakan i siden är mjukt, frodigt och behagligt att ta på. Den kan också hålla värmen i hög grad, vilket är idealiskt för kallare årstider. Därför rekommenderas inte ett påslakan i siden för sommarmånaderna eftersom värmen som genereras kan vara outhärdlig och besvärande för din hud.

Dessutom är ett påslakan i siden dyrare och svårare att rengöra än andra påslakansmaterial. Om du köper en v & ett påslakanInnan du köper ett nytt påslakan, se till att kontrollera materialtypen.

Så hittar du rätt påslakan till din säng

hur man hittar påslakan

Har du någonsin sökt efter ett påslakan i en viss storlek online utan framgång och upptäckt att storleken på påslakan du behöver inte finns tillgänglig? Det kan hända vem som helst. Ett bra alternativ är att hitta rätt tyg och skräddarsy ditt eget fodral, eller så kan du skapa ditt eget med ett DIY-projekt. Oavsett om du letar x Bettbezug eller en i standardstorlek, du kan göra en med ett enkelt gör-det-själv-projekt om du inte hittar ett påslakan i butik eller online-återförsäljare. Allt du behöver är din sängs exakta mått och praktiska gör-det-själv-kunskaper för att skapa rätt påslakan för din säng.

När det kommer till påslakan spelar det ingen roll var du köper ett utan noggrann storlek och de bästa lyxiga tygerna som är starka och tåliga nog att stå emot dagligt slitage. Självklart ska ditt täcke ha samma storlek som ditt täcke eller innerlager, annars kommer parningen att se lite besvärlig ut på din säng och det blir mycket svårare att ta av dem och sätta på dem igen.

Om du köper en King size påslakan och ditt inre lager eller täcke är dubbel storlek. Den extra storleken på ditt nya påslakan kommer att resultera i att dina sängkläder ser obalanserade och ofta stökiga ut när ditt täcke fortsätter att röra sig – nästan som om det slumpmässigt har slängts in i ditt påslakan. Om du försöker passa in ett större täcke i ett mindre påslakan så kommer det inte heller att passa ordentligt. Även om det gör det kommer det inte att fördelas jämnt över hela ditt påslakan. Detta oavsett om du köper ett x eller y påslakan, eftersom dimensionering och mått är väldigt viktigt. Och när du har rätt storlek finns det inte mycket kvar att göra.

När du startar ett gör-det-själv-projekt, kom ihåg att dubbla tyget med överdraget – en del vardera för toppen och botten. Ett standard påslakan i queen size är vanligtvis 6 meter på sidan, medan en King size påslakan har 9 yards kvar på sidan.

Som en kudde kanske ett täcke inte är lika snyggt eller lätt att tvätta. Därav behovet av ett påslakan som skyddar dig från fläckar samtidigt som det är ett attraktivt komplement till ditt sovrums sängkläder. Innan du väljer påslakan, se till att du har rätt storlek eftersom det också är viktigt för din egen bekvämlighet. De påslakansidéer som övervägs här är designade för att hjälpa dig hitta det bästa för dina behov.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *