Innenarchitektur Stylecoastal Decor Guide

Innenarchitektur Stylecoastal Decor Guide

dekorera kustinredning

Om du vill föra in en luftig, luftig och avslappnad men ändå sofistikerad energi i ditt hem, kan kustnära heminredning bara vara den lockande hemstilen för dig. Men vad är kustinredning och hur tar du in den i ditt hem med lätthet och auktoritet?

Till att börja med är kuststilen perfekt om du gillar stilrena finish, nautiskt inspirerade flor och naturliga finish med självlysande ljus som studsar runt.

Vitt, blått, guld, naturliga toner och naturligtvis ränder är kännetecken för kuststil och används för att skapa ett lugnt och briljant realiserat utrymme där du kan känna dig mest avslappnad. Från strandhusvibbar till lekfulla nautiska teman, hem i kuststil är eleganta, sofistikerade och udda på en gång. Det bästa av allt är att du inte behöver bo på vattnet för att lägga till en vacker kustdesign till ditt hem. Vår praktiska guide till inredningsidéer för kustnära boende har satts samman av inredare på Décor Aid.

Här är allt du behöver veta för att komma igång:

huvudämnen

Enkla färgscheman

Coastal dekor färgpalett

Att hålla utrymmen okomplicerade, ljusa och luftiga är standarder för den perfekta heminredningen vid kusten. Kusttemat har ett smalt utbud av gratis nyanser avsedda att förbli konsekventa i hela utrymmet. Använd mycket vitt – vi pratar vita tak, vita väggar och vita möbler.

Accentueras genomgående med en rik blå eller grå färg för att bryta upp utrymmet och lägga till djup och visuell styrka. Se också till att du använder neutrala färger för möbler och tillbehör som mattor, soffbord och speglar. Blått och grått erbjuder en vacker inställning till ett vitmättat utrymme, samtidigt som de återspeglar den lugnande andan av kustinredning med en subtil touch av lyx.

Naturligt ljus

Kustdekor Hembelysningsidéer

Utnyttja naturligt ljus fullt ut i din inställning till modern kustdesign och öppna fönster med skira elfenbensgardiner och leta efter sätt att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt när som helst, var som helst.

Om de inte är gjorda av naturligt trä, byt ut tunga persienner för att dra fördel av det inkommande naturliga ljuset. Om du inte har så mycket naturligt ljus i ditt rum som du skulle vilja, reflektera solens överflöd med guldinramade speglar. Ett klassiskt inredningstips för att förstärka naturligt ljus.

naturliga material

Kustnära dekor från mitten av århundradet modern

Eftersom kustdesignidéer skulle vara ofullständiga utan naturliga material, välj den verkliga affären snarare än syntet. Trä, bomull och jute ger en taktil känsla av lyx till kustinredningen, vilket skapar en bekväm och mysig energi. Drivved är ett bra komplement till alla idéer om att leva vid kusten. Inredningsmässigt skulle kustdesignen vara ofullständig utan en bit trendig drivved, även om den är i minsta dos.

Sten fungerar bra för badrums- och köksgolv (både praktiskt och snyggt). Att ha känslan av natursten under dina fötter gör att du känner att du bara kliver på stranden på semestern.

Avslappning

kust dekor dekoration tips

Kustdekorationsidéer handlar om avkoppling. Ett lätt och enkelt färgschema kompletterat med naturliga material och massor av naturligt ljus, allt arbetar tillsammans för att hjälpa dig att skapa ett utrymme du kan känna dig bekväm i. Vi rekommenderar dock inte att du är klinisk i ditt förhållningssätt till kustinredning – som alltid behöver du en personlighet som speglar dig och din livsstil.

Kort sagt, precis som du skulle ta en semester till stranden för att koppla av, bör du känna varje gång du kliver in i ett rum i kuststil. När du håller strävan efter kustnära design stilren, uppnår du den rätta känslan.

Hem i kustnära stil skulle det saknas något om det inte fanns dekorativa föremål som frammanar strandfynd och lättsinne. Tänk snäckskal och stenar samlade och utställda på hyllor och bord och i en hög glasburk, eller abstrakt drivved uppflugen på din mantel för att lägga till en minimalistisk touch till mixen.

Kustnära inredningsidéer efter rum

Dålig

Kustnära inredning badrumsidéer

Precis som vilket rum som helst ska ett kustinspirerat badrum vara en oas av avkoppling, men med kustdesign i åtanke för ditt badrum ligger det att uppnå utseendet i grunden för rummets inredning och dekorativa detaljer. Ett helvitt badrum markerar alltid toppen av avkoppling. Vita väggplattor, vita golvplattor och ett vitt handfat får dig att känna dig mer som om du är på ett spa än hemma.

Shiplap är lätt att installera och billig att starta upp. Den har en underbar, jordnära kustkänsla och är lätt att sköta och rengöra. Men om ett helvitt badrum är för mycket för dig, gå till vit träpanel och välj en ljusblå-grön nyans för dina väggar.

Och eftersom varje badrum behöver en spegel, välj en cirkulär form med en tunn guldmetallram för att kanalisera kustinredningen och fönstren på ett fartyg som seglar bort. Reflektera naturligt ljus med en stor spegel ovanför diskbänken eller en liten spegel i nautisk stil bredvid ditt badkar. Att placera en spegel mittemot ett fönster gör att rummet verkar ha ett annat fönster att titta ut ur efter en lång dag i badkaret.

sovrum

Kustnära inredning sovrum stil

Ett sovrum är en annan pålitlig punkt för avkoppling; Välj lyxiga vita sängkläder med högt trådantal för att skapa en lyxig känsla och accent av betonglinne med blått och vitt eller botaniskt mönstrade kuddar och plagg. Om du går för alla vita sängar, överväg att använda en täckt sänggavel med en randig nautisk tillverkning för att balansera och subtilt behålla temat.

En vit sängstomme i trä påminner också om charmig kustinredning. Men om du inte har råd med nya kustnära sovrumsmöbler, överväg att måla de nuvarande möblerna vita eller lägga till kustdesigndetaljer till det du redan har.

Vinklade mattor ger en känsla av lek och lätthet till denna annars praktiska inställning till design. För att fullborda utrymmet, välj en bekväm tillfällig stol och placera den vid ett fönster för att skapa den perfekta läshörn fylld med naturligt ljus.

kök/matsal

Kustnära inredning kök idéer

Ett bord av återvunnet trä är ett smart komplement till alla kustinspirerade kök eller matsalar. En lätt, solblekt look påminner om drivved. Men om du redan har ett köksbord i trä att arbeta med, slipa ner den nuvarande färgen eller lacken för en grov och avslappnad finish. Para ihop ditt bord med ljusa vita tygstolar eller sätt dig ner för en informell bänk.

Blå, grå eller vita skåp med guldbeslag ser fantastiska ut i havskök, särskilt när de kombineras med trägolv eller vitt kakel. Om du väljer vita köksskåp, introducera färg med en fransk eller strandblå backsplash och koppardrag och handtag.

Och eftersom inget kustnära kök är komplett utan unik, uttalande belysning, duger en enkel ljuskrona, eller för något lite modernare, ta in en stor glaslyktainspirerad pendel.

vardagsrum

Kustnära inredning vardagsrum design

Ditt vardagsrum är ett av dina största och mest använda gemensamma utrymmen. Men med en auktoritativ hand, hur kan du få med dig idéer för att dekorera vardagsrummet längs kusten till ditt hem utan att ta designriktningen alltför bokstavligt? Ta det ett steg längre och gör lyxiga accenter och möbler till ett framträdande inslag i ditt kustinspirerade vardagsrum – tänk lugnande blåtoner, sandiga toner och ultraljusa vitt.

Vitmålade golv är ett standardval för kustnära vardagsrumsinredning av en anledning, eftersom de får alla rum att kännas större, ljusare och ofta snyggare. En annan konversation som börjar med en idé om heminredning vid kusten är att måla lister för stolskenor, dörrar eller till och med en accentvägg i en lynnig men ändå teman blå eller grå för extra djup.

En jutematta kan också bryta upp monotonin i en helvit palett och lägga till ett jordnära, naturligt material och välbehövlig textur till mixen. Vit linneklädsel kan också delas upp med blå accenter (tänk vit plyschsoffa med kontrasterande blåtryckta kuddar).

Köp vita linnegardiner för att få in vinden och om du behöver blockera ljuset, överväg skräddarsydda lameller i vitt trä. Ett soffbord med drivvedsskiva i glas kompletterar ditt vardagsrum med kustdesign. samtidigt som funktionell konst. De ser också fantastiska ut i vita och naturliga solblekta trätoner.

Bilder via Pinterest

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *