Inredning Stilasiatisk Zen Inredningsdesign

Inredning Stilasiatisk Zen Inredningsdesign

Asiatisk zen-inredning

Om du vill skapa en rik känsla för nedtonad inredning i ditt hem, kan inspiration från den asiatiska zendesignstilen vara riktningen för dig, eftersom en asiatisk zeninredning är minimal men ändå unikt skiktad.

Föreställ dig ett minimalistiskt utrymme utrustat med organiska material och fyllt med naturligt ljus. Föreställ dig ett utrymme som är ljust och luftigt utan trånga ytor och en känsla av öppenhet för den ultimata oasen. En asiatisk Zen-interiör som denna bör vara visuellt balanserad med gott om utrymme för att uppmuntra till lugn och frid. För att inspirera och peka dig i rätt riktning vände vi oss till våra dekoratörer för tips på hur man behärskar asiatisk zen-inredning för att tillfredsställa ditt behov av lugn.

Lugnande färg

Asiatiska Zen inredningsidéer

Din färgpalett ska vara opretentiös – den ska inte tävla om uppmärksamhet eller distrahera lugnet. Vita och mjuka neutrala färger är perfekta för väggbeklädnader och stora möbler som soffor i asiatisk zen-inredning. Du kan accentuera med mörkare färger för att lägga till djup till ditt utrymme samtidigt som du håller det lugnt och avkopplande.

Medan asiatisk Zen-inredning vanligtvis har vita, ljusa neutrala färger och några mörka accenter, glöm inte att färgen har sin plats också. Lägg till lite färg till ditt utrymme här och där; Tänk på de ljusa färgerna du ser i naturen – grönt, blått, rött och apelsiner – och föreställ dig fjäderdräkten på en färgglad fågel. Du vill inte att det ska vara för mycket färg för den här stilen, men en touch här och där kommer att räcka för att få din design att sjunga.

Naturligt ljus

Asiatisk zen-inredning

Användningen av ljus är av största vikt i asiatisk Zen-inredning. Försök att få ut det mesta av det naturliga ljuset genom att öppna upp fönsterutrymmen och låta så mycket naturligt ljus flöda genom ditt utrymme som möjligt. Om du inte kan få in så mycket naturligt ljus i rummet som du skulle vilja, använd konstgjord belysning som återger naturligt ljus så nära som möjligt.

Byt ut traditionella strömbrytare mot dimmerbrytare så att du enkelt kan öka och minska belysningsnivåerna. Detta gör att du kan simulera solens uppgång och nedgång. Att återskapa utrymmen med naturligt ljus kommer att göra ditt utrymme så avkopplande som möjligt. Ljus är alltid ett avkopplande tillskott till ett rum och de är också en vacker zenljuskälla.

naturliga material

Asiatisk zeninspiration för inredning

För asiatisk Zen-inredning, använd naturliga material där det är möjligt – detta bidrar till den avkopplande atmosfären och den övergripande känslan av lugn. Naturfibrer är lugnande och föga krävande; Välj oblekta fibrer och naturliga nyanser för mattor och hemtextilier.

Tänk på bambuplankor när du väljer golv, eller ta bort dina nuvarande plankor till en mindre uppenbar finish för att hålla utseendet ljust och naturligt. Du kan till och med använda stengolv, särskilt i asiatisk zen-kök och badrumsinredning.

tydliga linjer

Asiatisk Zen Inredningsguide

Rena linjer är framträdande i asiatisk Zen-inredning. Fyrkanter, rektanglar och cirklar är vanliga i dessa mönster. De är enkla och omedelbart igenkännbara, vilket gör att du kan fokusera på andra områden utan att behöva tänka på komplicerade former och mönster.

Låga soffbord med fyrkantiga ben och blocksoffor ser bra ut i en asiatisk zen-inredning, vilket matchar enkelheten i resten av rummet (om du verkligen känner dig zen kan du välja kuddar på golvet istället för att sitta). En enkel rektangulär matta kan hysa din sittgrupp och flytande hyllor kan visa det lilla antal föremål du vill visa i ditt Zen Asian-utrymme. Rena linjer gör att ditt utrymme känns lugnt och lockande utan att visa några ojämnheter.

oordning och mönster

Vardagsrum asiatisk zen inredning

Städa upp så mycket skräp som möjligt – bli av med allt du egentligen inte behöver och behåll det – bara visa några saker här och där. Ta bort allt som drar till sig uppmärksamhet. som mönstrade tapeter, djärva möbler, högljudd konst och jazziga uttryck från din asiatiska Zen-interiör.

Att hålla ditt utrymme så litet som möjligt gör att du känner dig lugn och avslappnad och fullbordar zen-looken. Att ta bort onödiga föremål öppnar upp ditt hem till en ny nivå av lugn, och det är en lugnande process i sig – du kommer att upptäcka att du egentligen inte behöver allt det där röran för att få dig att känna dig som hemma. Att städa upp röran är en av de bästa asiatiska zen-heminredningsidéerna på en budget. Det är helt gratis och väldigt effektivt.

Förvaring är avgörande

Asiatiska Zen Interior Design Hacks

Det är väldigt svårt att leva med en absolut minimalistisk livsstil, utan ägodelar i ditt hem och inte 21st talets distraktioner. Du måste vara realistisk så förvaring är nyckeln för att fullborda zen-utseendet, eftersom du behöver massor av ställen att förvara småsaker så att de inte står i centrum i din asiatiska zen-interiör.

Den inbyggda förvaringen är utmärkt för detta, eftersom den smälter in i bakgrunden och inte är direkt uppenbar (som byråer och garderober i asiatisk zen-inredning). Till köket, använd blankvita skåp med inbyggda handtag så att de smälter in med väggarna. Tänk skandinaviska vibbar för förvaring gjorda för att smälta in, inte sticka ut. Ofta mångsidiga och smarta med sina förvaringslösningar, de är perfekta för asiatiska Zen-interiörer.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *