Inredningsidéer för liten matsal

Inredningsidéer för liten matsal

liten matsal rygglösa stolar

I matsalarna njuter vi av vänner och familj utan tv. Men om du bor i en liten lägenhet kan du ha svårt att designa en stor matsal. Var inte rädd. Våra expertdesigners har dessa tips och tricks för att inrätta en matsal på ett litet utrymme.

runt bord

litet runt matbord

När du möblerar ett rum, kom ihåg att runda bord alltid är mer utrymmeseffektiva än kvadratiska alternativ. Vår kund, en familj som bor på Upper East Side, ville inkludera ett matbord i sitt nyrenoverade utrymme men trodde inte att de hade utrymmet. Därför valde vi ett vitt Saarinen-bord som även passar till mitten av seklet.

Gräv en stol

liten matsalsstol

Ett vanligt matbord har åtta stolar, en stol vid varje bordshuvud och tre stolar på varje sida. Men om du försöker spara lite utrymme, överväg att hugga av huvudena på ditt bord. I detta TriBeCa loft öppnade två stolar utrymmet och avslöjar bordets invecklade järnsnickeri.

Smal konsol

liten matsalskonsol

Matsalskonsoler är underbara tillägg. De erbjuder inte bara förvaringsutrymme för sängkläder och disk, utan de kan också fungera som ett buffébord eller en provisorisk bar. Men låt inte en lagringskonsol ta över hela ditt hem. Välj en smal konsol och placera den på den längre sidan av ditt matbord. Matsalen i detta palats från mitten av århundradet på Upper East Side är bara tolv fot bred. Att välja en elegant teakkonsol var nyckeln till att fylla detta lilla utrymme med ett mitten av århundradets utseende.

rygglösa stolar

liten matsal rygglösa stolar

Om du försöker klämma in ett matbord i ett trångt utrymme, överväg rygglösa stolar eller ottomaner. För att matcha den industriella atmosfären i detta semesterhus i Sag Harbor valde vi ett soffbord i metall och trä med bifogade ottomaner för en platsbesparande lösning.

liten matsal ljuskrona

När du klämmer in en matsal på ett litet utrymme är proportionen av yttersta vikt. När du väljer en ljuskrona, välj ett smalt, högt hängande alternativ. I detta nyrenoverade radhus placerade vi en Lindsey Adelman ljuskrona ovanför matbordet. Det är ett elegant och djärvt uttalande som inte tar för mycket plats.

Smala stolar

små matsal smala stolar

Och om du vill designa ditt vardagsrum med stora stolar bör du satsa på smala, lågprofilerade alternativ. I den här lyxiga lägenheten på Upper East Side klädde vi om dessa rosa stolar med kromrör. De är en perfekt komplimang till denna personliga och lyxiga lyxlägenhet.

Minimal matsalsinredning

liten matbordsdekoration

Bara för att din matsal är liten betyder det inte att du ska snåla med inredningen. Men välj klokt. Följ regeln om tre, som vi gjorde i denna takvåning i Central Park West, och gruppera dina föremål i mitten av ditt bord.

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *