Inredningsstil i eklektisk stil

Inredningsstil i eklektisk stil

elektrisk inredning

Om du är intresserad av en rik, skiktad inredning som lyfter fram en rad epoker och rörelser, kan inredning i eklektisk stil vara rätt riktning för ditt hem. Men varför eklektisk stil?

En eklektisk stil handlar om harmoni och att möta olika stilar, sammansättningen av texturer och kontrasterande färger för att skapa ett sammanhängande, vackert realiserat utrymme som inte skulle se malplacerat ut i en heminredningstidning eftersom detta är en designstil som Tar fart och ett bra öga. Och eftersom mångsidig inredning handlar om experiment och lek, ha kul med friheten den erbjuder.

Men om tanken på att få ihop en briljant blandning av möbler i eklektisk stil med en självsäker hand verkar skrämmande, har vi sammanställt en praktisk guide med inredningsrådgivning på Décor Aid för att hjälpa dig skapa ditt eget eklektiska utrymme med auktoritet.

Välj en kärnpalett

inredningsfärger i eklektisk stil

Att välja en rad kärnfärger för att komplettera din eklektiska design är ett bra ställe att börja, samtidigt som det fungerar som en guide för att hjälpa dig att skapa och designa ett sammanhängande utseende. Det kommer också att hjälpa till att dra ihop eklektiska designelement så att balansen kan återställas. Vi rekommenderar att du börjar med att välja en neutral nyans och en accentfärg. Genom att använda en lugnande neutral genomgående kan en smart basfärg läggas över och utrymmet känns inte ansträngande.

Denna neutralitet gör underverk tillsammans med din valda accentfärg, särskilt när den appliceras på olika aspekter av ett rum för att skapa ett harmoniskt utrymme snarare än ett oregelbundet utrymme. Lägg till och utöka din palett av eklektiska stilar över tiden, börja med två klassiska toner för en studerad men nyanserad inställning till eklektisk heminredning.

Enkla väggbeklädnader

Designguide för eklektisk stil

När du planerar din väg till en perfekt eklektisk stil är det bäst att hålla dina väggar enkla och okomplicerade. Intrikata tapeter kan göra det svårt att infoga andra mönstrade element utan att se tunghänt ut. Enkelt målade väggar ger en solid grund för att skapa eklektisk inredning och lägga till intresse någon annanstans. Att lägga till livfulla tillbehör till en vanlig bakgrund är mycket lättare än att lägga till enkla tillbehör till en hektisk bakgrund. Du kommer att ha många fler alternativ.

Dessutom kräver målade väggar mindre arbete än att applicera levande väggbeklädnader. Det betyder dock inte att du bara har ett alternativ – vitt – mörka och ljusa färger fungerar lika bra. Mörka färger ger värme och djup, medan ljusa färger får varje rum att se större och ljusare ut för att bättre framhäva den eklektiska bohemiska inredningen.

Gör kul med mönsterspel

hemtryck i eklektisk stil

Det är här som personlighet kommer in och du blir djärvare när du skapar eklektisk inredning då du kan leka med uttrycksfulla mönster och mixa och matcha stilar för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Fortsätt använda liknande toner och färger i ditt eklektiska dekorationsschema samtidigt som du överväger dina två kärntoner. Men bryt upp utrymmet med oväntade kombinationer av mönster som inte nödvändigtvis går ihop. Kombinera element som vanligtvis står emot varandra och var djärv. Var inte rädd för att krocka med mönster och färger eftersom de hjälper dig att skapa en unik känsla.

Leksaker med texturer

ekktische Stildekorationsiden

Dito för textur – ha kul med texturspel och ta in olika texturer för att få din eklektiska heminredning att sjunga. Jämför texturer för att skapa en oförglömlig, eklektisk känsla i ditt hem. Du vill att ditt utrymme ska ha tillräckligt med visuell buzz för att hålla ögat intresserad. Ett smart sätt att göra detta utan att vara öppen är att introducera olika texturer i små doser i hela rummet.

Placera släta texturer vid sidan av grova, nubby (tänk marmorytor kontra träfibrer) och det mjuka med det hårda (lyxiga soffor och kuddar vid sidan av ett industriellt soffbord i sig).

gallerivägg

galleriväggdekoration i eklektisk stil

Det finns inget mer perfekt utrymme för en gallerivägg än ett eklektiskt vardagsrum. Kombinationen av ramar MX och Match passar andan perfekt och du kommer att ha massor av kul att skapa en gallerivägg medan du leker med färg, dimension och stil för att skapa det perfekta personliga eklektiska bohemiska vardagsrummet. Ett galleri ser också bra ut på vanliga väggar eftersom det är här du kan lägga till mycket personlighet och intresse.

Med en gallerivägg kan du också sätta distinkta fokuspunkter. I ett rum med en upprörd blandning, om du kan fokusera och fokusera på något, kan ögat röra sig. Detta är idealiskt för den tunga känslan som ett rum i eklektisk stil kan framkalla. Välj olika ramstilar för att komplettera konstverket du lägger i dem. Och för dem som har en budget är det en bra idé för bohemisk inredning på en budget att köpa ramar från secondhandbutiker och matcha dem i liknande nyanser.

Olika möbelstilar

eklektiska möbelidéer

Att blanda och kombinera olika möbeldesignstilar är ett annat roligt och smart sätt att bemästra den vackert realiserade eklektiska vardagsrumsinredningen, den eklektiska sovrumsinredningen och den eklektiska heminredningen i allmänhet eftersom det inte finns något utrymme som ett glatt urval av varor inte lyfter fram. I huvudsak handlar denna eklektiska stil om blandningen av gammalt, nytt, modernt och klassiskt.

Tänk wingback-stolar bredvid ett toppmodernt soffbord eller en art déco-spegel ovanför en viktoriansk mantel. Ta de funktioner du redan har i ditt hem och kontrastera dem med nya delar för att få ut det mesta av det du redan har.

uttalande objekt

inredningsguide i eklektisk stil

Oavsett vad ditt uttalandeobjekt är och hur det än gör det påståendet, måste det vara fetstilt. Som sagt, du vill inte ha för många uttalanden i ett rum. Beroende på storleken på ditt utrymme är ett uttalande eller två (om det är ett stort rum) mer än tillräckligt för att få folk att prata.

Om du har för många djärva konversationsstartare kommer de så småningom att tävla med varandra, där båda förlorar efter att ha överväldigat tittaren och förkastat den eklektiska kanten du siktade på.

Låt det inte bli rörigt

inredningsidéer i eklektisk stil

Var försiktig eftersom det kan vara lätt att låta eklektisk design flöda in i ett rörigt, rörigt och överfullt utrymme. Allt måste ha en plats i rymden och varje bit ska ha en punkt. Låt föremål och tillbehör tala för sig själva utan att belamra ditt utrymme och ytor, och se till att viktiga föremål inte går vilse.

Om du inte är säker på om det finns för mycket i ett rum, ta ett steg tillbaka och titta på det från ett annat perspektiv eller ta ett foto för att se det i detalj.

Det finns inga strikta regler – ha kul

inredningsråd i eklektisk stil

Mångsidig inredning handlar om att visa upp din personlighet i ett utrymme. Ge dig själv inte för många gränser för ditt hem i eklektisk stil. Bryt dig loss från de hårda och trötta regler som är förknippade med traditionell inredning. Låt fantasin flöda och ha kul med att experimentera.

Bilder via Pinterest

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *