Inredningsstil rustik inredning

Inredningsstil rustik inredning

rustika inredningsidéer

Den rustika inredningen erbjuder den perfekta kombinationen av bekväm design utan krångel och praktisk, funktionell inredning för att skapa en varm, rustik interiör. Naturmaterial utgör grunden och utgångspunkten för att skapa en avundsvärd rustik heminredning som hyllar naturmaterialens autentiska skönhet för att skapa ett mysigt, vackert utrymme. Tänk öppna eldar, ekbjälkar och bekväma möbler. Att inreda en rustik bondgård handlar om att skapa en avslappnad och organisk atmosfär där rustika inredningsidéer har ett dubbelt syfte.

Du pensionerar ditt hem för att fira skönheten som finns där, upptäcka funktionerna och få ut det mesta av de befintliga egenheter. Om du har en besvärlig nisch, fira den genom att lägga till hyllor för att skapa ditt eget bibliotek. Om du har gamla rustika köksskåp, arbeta in dem i din nya design. Oavsett vilket utrymme du designar om med en rustik anda, är designers på Décor Aid här för att hjälpa dig skapa ett rustikt utrymme att minnas med klok designvisdom.

Färg

rustikt inrett kök

Börja med neutrala toner för att komplettera den rustika väggdekoren. Lägg till färg och liv därifrån, eftersom du börjar med en neutral färgpalett, och du kan accentuera funktionerna i ditt utrymme. Vitkalkade väggar ser bra ut tillsammans med naturliga träelement. Det vita låter träet tala för sig självt och bli mittpunkten i ditt rum samtidigt som den ljusa väggdekoren försummas. När du lägger till neutrala toner till träelement, se till att de inte är alltför kromatiska. Låt dem förbättra varandra, missmatcha och förlorade. Se till att de kontrasterar tillräckligt.

Oroa dig inte för att din rustika väggdekor är för tråkig – färg kommer in med rustik heminredning; från stoppade möbler till möbler och accessoarer för att få ihop ett utrymme. Juveltoner fungerar särskilt bra i ett rustikt hem. De lägger till en djärv och ljus touch av oväntad färg samt en känsla av lyx – tänk rosa, rött, lila, grönt och blått – ju djupare ton desto bättre.

naturliga material

Holz

rustik inredningsguide

Omfamna trä som ett av de viktigaste naturmaterialen i ditt rustika vardagsrum, rustika sovrum eller vilket rum du än håller på med rustik ombyggnad. Välj några återvunna trägolv för den perfekta rustikinspirerade designen (om detta är utanför din prisklass, välj ett återvunnet laminat med träeffekt istället för en alternativ rustik dekorhack).

Träpaneler erbjuder också en touch av lyx. Att välja ljust trä får dig att känna att du befinner dig i en timmerstuga i skogen. Om du har balkar i ditt hem – tveka inte att inkludera dem i din design och framhäva dem.

Ölkrus

rustik inredningsinteriör

Slagstensgolv är ett snyggt utseende för rustik köksinredning och de ser bra ut i ett rustikt badrum också. Det är naturligt och hållbart, vilket ger dig en varm och mysig känsla med praktisk och hållbar livslängd.

Eldstäder i sten är bra för uppdaterade rustika vardagsrumsidéer. Har du ingen öppen spis eller möjlighet att installera en? Ett bra tips för att skapa den där varma, eldiga glöden är att använda mjuk gul/orange belysning i ditt utrymme. det framkallar samma välkomnande känsla till en bråkdel av priset.

metaller

rustika dekorationsmaterial

Järn, koppar och mässing är fantastiska naturmetaller som är perfekta för rustika bondgårdstillbehör. Om du har en budget, ser knock-off-versioner fortfarande fantastiska ut, vilket gör att du kan uppnå rustika inredningsmål utan att bryta banken.

Det finns också fantastiska belysningsalternativ med rustika metaller som sätter den ultimata pricken över i i vilket rum som helst, samt tillbehör till eldstäder som eldstäder och eldgropar som är robusta och eleganta.

tyger

rustika inredningstextilier

Använd lugnande tyger i varma toner för att få din rustika inredning att kännas ännu mer inbjudande. Tänk mysiga filtar, rutiga tyger och tjocka stickningar för att skapa en bekväm och avslappnad miljö. För extra lyx, välj en fuskpäls för en soffa och en mönstrad vävd matta för att komplettera utrymmet och lägga till lite färg (mattor är bra om du har ett trägolv och behöver värme under de kallare månaderna).

Värme från en öppen spis kan lätt skada ett trägolv med tiden, och när den elden spricker kan du sluta med sjunkna golvbrädor. En robust matta skyddar ditt golv samtidigt som den tillför färg och lek. För en feminin touch, överväg att ta med blomklädsel. Med rustik inredning riskerar du att få ditt rum att kännas för utilitaristiskt och maskulint. Du kan enkelt motverka detta med en traditionellt feminin touch.

Undvik raka linjer

Inredning i rustik inredning

Raka linjer har ingen plats i rustik heminredning. Omfamna organiska och abstrakta brister för en unik version av rustik inredning. Låt naturliga brister framhävas – oavsett om det är kvistar i trä med ojämn ådring eller hack och repor i dina möbler.

En vintagemöbel ser inte malplacerad ut när man överväger rustik inredning (det kommer faktiskt att öka känslan), vilket är bra om du letar efter rustik inredning till en budget, eftersom du kan hitta begagnade fynd bredvid för ingenting och de skapar också perfekta rustika sovrumsmöbler. Tänk vingliga hyllor och ojämna golv eftersom denna look handlar om karaktär. Naturliga material smälter inte alltid in – tänk på de organiska bristerna i din inställning till rustik heminredning.

Felaktiga möbler

rustik inredning

Rustik inredning handlar ofta om att skapa en eklektisk blandning av föremål som ser ut som om de har slängts ihop slumpmässigt i ett rum, var och en med en funktion och ett syfte. Omatchade matstolar runt ett populärt matbord, om än ofta ett snyggt utseende.

Du vill att möblerna ska se ut som om de har samlats över tiden för att bilda ett vackert realiserat vänligt utrymme. Tänk utanför boxen och skapa ett charmigt sidobord av en hög med gamla böcker, eller använd en gammal resväska som soffbord som en samlingspunkt i vilket rum som helst. Att centrera din rumslayout runt en kontaktpunkt (som en öppen spis, TV eller soffbord) ger rummet en målmedveten känsla och sammanför allt.

praktiska och syfte

rustik inredningsinspiration

Du har säkert märkt att med rustik inredning har allt ett syfte; Alla föremål har en anledning att vara där. Därmed inte sagt att du inte kan utrusta kärleksfullt, bara håll utrymmena praktiska och funktionella. Att tillbehöra för mycket med delar som inte framkallar ett rums funktioner kommer säkerligen att skapa en förvirrande rustik inredningskänsla.

Idéer att dekorera vardagsrummet inkluderar ofta lekfulla tillbehör, konst och prydnadssaker. Rustika vardagsrumsinredningsidéer bör också innehålla gott om sittplatser och mysiga filtar. Rustika rum har allt du behöver, men de har inte onödigt stök och det finns inga onödiga föremål i rummet.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *