Inredningsstil samtida

Inredningsstil samtida

modern vs modern inredning

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta inte mer när vi bryter ner skillnaderna mellan dessa två inredningsstilar. Och sedan tDetta är en vanlig fråga från våra designers. Vi har valt ut ett urval av stilhöjdpunkter som är lätta att förstå och lätta att använda.

Även om många av våra kunder blandar ihop modern som synkroniserad med moderna inredningsstilar, är de två faktiskt väldigt olika. Samtidigt som de är synonyma med nycklar när det kommer till inredning, står modernt och modernt för sig själva. För att utbilda dig om de två designstilarna kontaktade vi designers på Décor Aid för att dela deras visdom om skillnaderna mellan moderna och moderna heminredningsstilar som du borde känna till.

Vad är modern design?

modern inredning

Även om vissa delar av modern design kan ses i modern design, har båda dessa stilar sina egna exklusiva signaturer. Vad är modern design? Contemporary, per definition, contemporary hänvisar till ”att leva eller uppträda för närvarande”. Contemporary, i sin kärna, hänvisar till ”ögonblicket”, vilket visar att samtida inredningsstilar refererar till nuvarande designtrender samtidigt som de hyllar det förflutna. Den moderna stilen går tillbaka till 1970-talet och är verkligen unik eftersom den lånar element från olika andra designstilar. Med modern stil kommer du säkerligen att se moderna element tillsammans med traditionella art déco-inspirerade inslag och futuristisk design.

En annan viktig aspekt av samtida inredningsstilar är att de ständigt utvecklas. Till skillnad från andra stilar, som vanligtvis är dedikerade till ett specifikt utseende, tid och ande, hänvisar modern stil till de stilar som vinner framträdande idag. Om du tittar på dagens samtida inredningsstilar kommer du att märka neutrala paletter, böjda linjer och djärv minimalism.

Vad är modern design?

modern inredning

När vi kartlägger skillnaderna mellan modern och modern, låt oss definiera vad modern design handlar om. Moderna inredningsstilar består av många olika inkarnationer, vilket gör definitionen lite mer komplex. Modern design, i sin enklaste bemärkelse, hänvisar till reflektionen av moderna konströrelser i ett hems interiör.

Med stilistiska rötter i skandinavisk och tysk arkitektur och design är moderna stilkoncept avgjort okomplicerade och enkla. Inredning och dekor fokuserar på användningen av neutrala material och jordnära färger samtidigt som man undviker onödiga detaljer. Och när det kommer till moderna inredningsstilar kan du se färgträffar. Men moderna inredningsstilar betonar användningen av monokromatiska färger och mönsterlösa tillverkningar i vitkalkade rum.

Samtida vs modern

modern vs modern design

Här är de väsentliga utseendena, elementen och kännetecknen som definierar skillnaderna mellan modern och modern design.

  • Modern design med trä och miljövänliga inslag. För att bibehålla ett strömlinjeformat utseende och förhindra att utrymmet känns kliniskt använder moderna interiörstilar vanligtvis en betydande blandning av naturliga material. Dessa inkluderar sten, trä och läder – imitation eller äkta. Medan moderna inredningsstilar följer ett liknande koncept med att använda naturliga material, är de vanligtvis ihopkopplade med betong, stål och andra industriinspirerade element.
  • Moderna dekorativa delar tenderar att ha en fast funktion. De flesta dekorativa bitar som används i modern design har ofta ett syfte, medan dekorer med moderna inredningsstilar fokuserar mer på form och estetisk dragningskraft.
  • Konceptet med modern stil är mer flytande. Eftersom termen ”samtida” syftar på ”att leva i nuet”, är denna stil mer flytande och ständigt utvecklad. Dessa mönster verkar eklektiska eftersom de tenderar att hämta inspiration och stilisering från olika epoker. Å andra sidan följer ett modernt designkoncept ett strikt format av minimalism, balans och rena linjer.
  • Moderna utrymmen är vanligtvis inte skarpa eller kalla. Trots att modern design syftar till minimalism, kräver de flesta moderna rum inte kalla eller starka nyanser. Istället är de fyllda med massor av naturliga och varma neutrala. Samtida inredningsstilar har å andra sidan en djärv stringens, som t.ex B. monokromatisk svartvit, även om de också kan svänga från den ena ytterligheten till den andra på färghjulet.
  • Modern möbeldesign är lite kurvigare. Även om moderna designmöbler föredrar raka och starka linjer, är designkoncepten för moderna möbler mer organiska i siluetten. C.Modernt designade möbler är vanligtvis en blandning av komfort och sofistikering med ett fräscht utseende och känsla. Metaller som nickel, rostfritt stål och krom är också populära för möbler som kännetecknas av ett modernt stilkoncept.
  • Moderna designfärger har mer jordnära toner. Färgpaletter är ett av de mest utmärkande inslagen i modern och modern design. Samtida inredningsstilar tenderar att hålla sig till en striktare palett av svart, vitt och grått. Andra färger kan tas in, men dessa färger är oftast rena och mättade toner som indigo, rött och orange. Moderna designfärger tenderar dock att fokusera på naturliga toner och har nyanser av turkos, brunt, rost och grönt.

När samtida inredningsstilar för alltid utvecklas till de nyaste, plockas olika element upp som inte kan användas i modern design.

Dessutom används både nutida och moderna stilkoncept med geometriska inslag, varför deras designkoncept är lika på många sätt. I ett modernt utrymme kan det vara en geometrisk armatur, medan det i ett modernt utrymme kan vara en storskalig skulpturell armatur installerad på en serie träbjälkar mot ett vitt tak.

Vilka är likheterna?

modernt vs modernt inredningskök

Det är svårt att säga vilken som är mer populär mellan modern och modern design eftersom dagens samtida inredningsstilar innehåller viktiga detaljer från moderna inredningsstilar. Faktum är att modern samtida inredning och nuvarande samtida inredning har många likheter eftersom båda designerna gynnar ett enkelt, minimalt och bearbetat utseende med rena och eleganta linjer. Här är de vanligaste likheterna mellan modern och modern design.

  • Estetiken är båda minimal. Båda designerna har rena arkitektoniska linjer och ingen blixt. De kännetecknas av enkla arkitektoniska mönster som uppvisar en raffinerad och tidlös elegans.
  • Båda har en öppen känsla av rymd. För att skapa en känsla av rymd använder både moderna och moderna inredningsstilar ett koncept med öppen planlösning. Med detta koncept smälter köket ofta samman med matsalen eller vardagsrummet med köket. Detta resulterar i ett vardagsrum som är både luftigt och bekvämt på samma gång.
  • Ingen av stilarna gynnar utsmyckade mönster. Både modern och modern design föredrar en enkel och stilren look eftersom de tenderar att dra sig undan för användningen av tunga element och utsmyckade mönster.
  • Installationen har exponerade ben. Möbler som soffor, pallar och stolar har bara ben och smala baser för både modern och modern stil. Båda stilarna lyfter också fram möbler som har reflekterande ytor som exponerat glas och metaller. Du hittar också massor av naturliga trämaterial i moderna och moderna möbler, från metallbaserade sidobord till arkitektoniska balkar till råa, återvunna träskivor.

Faktum är att det finns flera likheter och överlappande element mellan modern och modern stil som kan förklara varför dessa termer ofta orsakar förvirring för nybörjare med tanke på inredningsvärlden.

Förvirringen mellan modern och modern design består än i dag, eftersom inte alla konstformer har haft en odaterad uppsättning regler. En del av förvirringen ligger också i det faktum att delar av modern design från mitten av århundradet nyligen har införlivats i samtida design. Oavsett vilken designstil du väljer kan våra inredningsarkitekter på Decor Aid hjälpa dig att exakt få ett modernt eller modernt utseende för ditt vardagsrum.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *