Inredningsstil shabby chic inredning

Inredningsstil shabby chic inredning

Bästa Shabby Chic-dekoridéerna

Du skulle bli förvånad över att veta att shabby-chic inredning inte längre framkallar den rustika, avslappnade andan från det tidiga 90-talet som var så populär bland äldre generationer på den tiden.

Dagens ta på designstilen innehåller moderna tillvägagångssätt till shabby chic stil som innehåller traditionella element som förs in i nuet med uppdaterade tillägg för dagens livsstil. Om en avslappnad, bekväm, chic och levande look är på din agenda, uppmuntrar vi dig att bokmärka denna moderna shabby chic stilguide för framtida referens.

Först, rum för rum, definierar vi grunderna för shabby chic inredning för att hjälpa dig att skapa en personlig shabby chic stil för dig och ditt hem.

Grunderna i shabby chic stil:

Dämpade bakgrundsfärger

Shabby Chic dekorfärgsidéer

Börja med en neutral bakgrund när du planerar grunden för din shabby chic inredningsprocess. Måla väggar i en neutral färg (vitt och krämer fungerar utmärkt) och håll dig till trä och naturfärgade golv och detaljer. Varför? Eftersom en dämpad bakgrund låter dig fylla utrymmet med charmiga, levande fynd utan att göra utseendet ansträngande.

Och även om denna shabby-chic inredning ofta är livfull, kom ihåg att det är en avslappnad inredningsstil som ska vara lätt för ögonen med subtil harmoni.

naturliga material

Shabby Chic Inredningsmöbler

Ju mer naturliga material du introducerar, desto bättre kommer en vackert realiserad shabby chic dekorestetik att fullbordas. Välj träbitar med en naturlig eller grov bets. Vintage och antika föremål är ett måste för ökat djup.

Välj bomulls- eller ullmattor och linnekuddar och linne för en naturlig, bekväm känsla.

oordning

minimala Shabby Chic Dekor

Den shabby chic inredningslooken går på gränsen mellan avslappnad och over-the-top. Du vill ha massor av personliga föremål i närheten, som konstverk, smycken och minnessaker, men du vill inte att alla ytor ska vara belamrade med saker.

Du vill fortfarande kunna behålla ett element av cool minimalism och behålla den moderna känslan i ditt utrymme.

Omfamna slumpen

Shabby Chic Dekorführer

Shabby chic inredning handlar om ett spontant förhållningssätt och ska se enkelt och avslappnat ut, som om allt bara slängdes där det är, med en nästan slumpmässig harmoni av en slump.

Det här är inte en lätt look att skapa, speciellt om du är mer van vid linjär och modern styling. För att göra den till din, placera bitar i vinklar – som t.ex B. Ditt soffbord utanför mitten – och placera en sluttande matta under.

Shabby Chic Inredningsidéer efter rum:

Shabby chic badrum

Shabby Chic Inredning Sovrum Inspiration

kakel och golv

Välj ett shabby chic badrum med värme och lugnande pastellkakel, eller välj ett mer modernt vitt tunnelbanekakel för att kontrastera med resten av rummets möbler.

Mönstrade och mosaikplattor fungerar utmärkt för golv, liksom träplankor eller målade plankor (grå och vitt fungerar bäst för denna look).

Badrumssvit

Om du har valt vitt kakel, ta med dämpade färger till ett pastellfärgat badrum. Alternativt, om du väljer pastellkakel, skapa en ren vit badrumssvit. Badkar med klofot krävs, liksom shabby-chic inredning, liksom vintage duschmunstycken och armaturer.

Tillbehör

Häng en vinjett eller spegel i badrummet med karaktär, eller häng konstverk på väggarna för att ge lite personlighet till ett oförglömligt badrum.

Välj en etniskt inspirerad vävd badmatta i ljusa nyanser eller djärva grafiska mönster, och ta in växter i olika skalor.

Shabby chic sovrum

Shabby chic inredning sovrumsidéer

möbel

Metallkapell och sängramar är också ett vanligt tema i shabby chic sovrumsinredning, eftersom de är eleganta och massiva utan att vara alltför imponerande.

Använd en distressed armoire för en mer traditionell känsla, eller välj en ljust målad byrå eller sminkbord för en mer mångsidig och uttalande känsla.

strö

Med sängkläder finns det två shabby chic sovrumsidéer att överväga. Välj mindre aggressiva vita eller krämfärgade sängkläder och tillbehör med färgglada kuddar och ett mönstrat överkast eller täcke, eller välj en vild kombination av oöverensstämmande ljusfärgade sängkläder för extra karaktär.

Oavsett vilken väg du väljer, förstärk den med olika mönster och tryck och introducera så mycket färg som möjligt – även om den är dämpad, eftersom friheten som denna designstil ger dig går långt utöver rena linjer och enkelhet.

Tillbehör

Vävda mattor gjorda av naturmaterial i kombination med moderna möbler här och där ger en eklektisk och avundsvärd shabby-chic inredning som inte liknar någon annan.

Placera mattor i en vinkel bort från sängen, mot dörren, för att få vägen till din säng att se större ut. Lägg till en rustik stol i hörnet för att prata och avslappnat läsa prydnadssaker, minnessaker och konstverk om rummet.

Shabby chic kök

Shabby Chic Inredning Kök Idéer

möbel

Felaktiga matstolsstilar runt ett välanvänt träbord med lite personlighet eller täck ett bord du redan har med en ljus mönstrad duk. Vita enheter och trädetaljer ser bra ut i ett shabby chic kök och är en trevlig avvikelse från allt pastell.

kokkärl och serviser

En eklektisk blandning av olika grytor och kastruller och kontrasterande porslin härifrån, där och överallt förenar verkligen denna look i köket. Omfamna missmatchningen och använd den för att lägga till färg och textur till ditt kök.

Shabby chic vardagsrum

Shabby Chic Inredning Vardagsrum Inspiration

möbel

Soffbord i trä och vintagesoffor skapar en inspirerande kombination för ett helt och hållet modernt, shabby-chic vardagsrum. En neutral soffa (även bättre om den är täckt) kan höjas med plagg och kuddar i praktiskt taget alla färger eller mönster för diskret komfort i ditt vardagsrum.

Och för extra textur och dimension, lägg till en djärv sammetsfåtölj till loungen, läs och vinkla ditt soffbord för en avslappnad effekt.

Accessoarer och hemtextilier

När det kommer till shabby chic inredningsidéer kan du låta fantasin flöda i vardagsrumsinredningen. Häng upp ett varierat urval av konstverk och ta in skulpturala föremål tillsammans med en oöverensstämmande mängd speglar för att lägga till dimension och ljus.

Varva mattor och arrangera avslappnat kuddar och plagg för att skapa en mysig, bekväm och välkomnande känsla. Och ta in massor av grönska med växter som palmer och kaktusar för en rolig pop av färg mot utrymmets annars jordnära toner.

belysning

Om du älskar naturligt ljus och har turen att bli välsignad med det, välj skira gardiner för att släppa in så mycket ljus som möjligt.

Använd vintagelampor i olika skalor och material för belysning och lägg till en touch av glamour till en diskret ljuskrona eller ställ din inredning tillsammans med en minimalistisk taklampa.

Shabby Chic kontor

Shabby Chic Inredning Kontorsidéer

Gå för det oväntade och ta in utsidan och välj ett utomhusbord som arbetsplats – kanske ett trädgårdsbord med marmortopp eller något mer utsmyckat och slitet?

Skapa en kontrast till din vintage bordsskiva med mer moderna och traditionella funktioner för eklektisk shabby chic kontorsinredning (som linjära hyllor för böcker och filförvaring) och komplettera din arbetsyta med en modern ljusarmatur.

Shabby chic inredning till en budget

Shabby Chic Dekor Styling Guide

Shabby chic inredning är notoriskt lätt att uppnå på en budget. På grund av dess ostuderade och avslappnade känsla går allt när det kommer till shabby chic inredning. Detta är särskilt bra om du har en budget eftersom du kan köpa möbler var som helst och till vilket pris som helst, både högt och lågt. Ännu bättre om det är hand-me-downs som du har återanvänt och uppdaterat.

För att skapa din egen stämpel i ditt hem, leta efter effektiva sätt att skapa DIY-möbler som speglar den shabby chic-stilen. Du kan också uppdatera aktuella delar för att uppgradera din shabby chic inredning med inget annat än färg och sandpapper.

Ett annat bra sätt att visa upp dina shabby chic inredningsfärdigheter på en budget är att bli fantasifull. Besök lokala antikmarknader och godsförsäljningar för populära möbler i traditionella silhuetter, och bläddra på onlinemarknadsplatser efter mängder av begagnade föremål med historisk härkomst.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *