Inredningsstil skandinavisk stil

Inredningsstil skandinavisk stil

Modern sovrumsinredning från mitten av århundradet

Skandinavisk inredning kännetecknas av minimalism, enkelhet och funktionalitet. Även om skandinavisk design har funnits sedan 1950-talet är det fortfarande en populär trend inom inredning idag.

Skandinavisk design tillhör den modernistiska skolan och är en designrörelse som kännetecknas av fokus på funktionalism och enkelhet. Detta inkluderar även användningen av naturmaterial som läder, trä och hampa. Dessutom påverkas en skandinavisk inredning ofta av en koppling till naturen, som kombinerar naturliga former, abstraktion och användningen av naturliga element.

Om du vill skapa en skandinavisk design för ditt utrymme men är osäker på hur du ska gå till väga, har våra inredningsarkitekter på DécorAid delat med sig av dessa 10 bästa tips för att utveckla en fantastisk skandinavisk inredningsdesign.

Möblera med varma textilier

Skandinavisk inredning

De flesta länder i den skandinaviska regionen har ett klimat med extremt kalla temperaturer. Därför är användningen av varma textilier vanligt för en skandinavisk heminredning. Dessa textilier kan ha formen av plagg och mattor gjorda av ull, fårskinn eller mohair. Att tillbehöra med varma textilier är ett bra sätt att göra ett skandinaviskt vardagsrum mysigt och varmt, särskilt på vintern.

Välj enkla dekorativa accenter

hur man gör skandinavisk inredning

Som redan nämnts handlar en skandinavisk inredning om enkelhet. Därför, när du inreder ett skandinaviskt vardagsrum, välj alltid de dekorativa detaljerna med enkel design. Kanske kan du dekorera ditt vardagsrumsbord med eleganta keramikvaser. Dekorera dina soffor med plagg och kuddar med enkla geometriska tryck för att lägga till textur och subtil färg till din skandinaviska interiör.

Kombinera trä + metallytor

bästa skandinaviska inredningstips

En skandinavisk design använder träelement inte bara i golvet utan även i möbler och inventarier. Så ett skandinaviskt hem har vanligtvis soffbord och stolar i trä till sina möbler. Men den senaste trenden i skandinavisk dekorationsstil kombinerar användningen av metalliska ytbehandlingar och träelement. Till exempel är kopparlampor och mässingslampor installerade i ett trätak för att ge gnistan och glans till hela utrymmet.

Dekorera med växter och färska blommor

Skandinavisk inredning

Våra inredningsdesigners på Décor Aid rekommenderar starkt att lägga till naturliga element i din skandinaviska inredning för ett levande inslag av färg och skönhet i din inredning. När det kommer till det, överväg att dekorera ditt skandinaviska vardagsrum med inomhusväxter och färska blommor. Faktum är att våra designers tror att färska blommor är en nödvändighet i alla skandinaviska hem. I den skandinaviska regionen är gatorna ofta kantade av trottoarflorister som säljer färska blommor och tulpaner i alla färger. Din skandinaviska design bör därför innehålla blommiga inslag och färska blommor.

Fokusera på neutrala färger

hur man dekorerar skandinaviskt

Det finns en specifik färgpalett förknippad med skandinavisk inredning, inklusive nyanser av grått, vitt, brunt och svart. När du inreder ett skandinaviskt vardagsrum, fokusera på att använda dessa neutrala färger för att få en ren och lugnande effekt till din skandinaviska hemdesign. Våra Decor Aid-designers föreslog också att lägga till färger som fuchsia och havsgrönt. I en typisk skandinavisk heminredning är väggar ofta målade vita för att få möbler och dekorativa delar att sticka ut.

Håll din inredning stilren

Skandinavisk dekorationsstil

En av de viktigaste egenskaperna hos en skandinavisk inredning är att se till att utrymmet är stilrent. Onödigt skräp bör därför undvikas och förvaringsutrymmen måste organiseras intelligent. När det kommer till skandinavisk inredning måste mantrat för less is more följas för att få utrymmet att se mindre rörigt och mer visuellt avkopplande ut.

Välj ljusa golv

Skandinaviska golv

Vägg-till-vägg mattor tilltalar inte skandinavisk design. Golv är vanligtvis ljust lövträ, antingen i sin naturliga ljusa färg eller målat vitt. Laminatgolv är en bra idé för din skandinaviska design. Golv kan få alla skandinaviska hem att se ljusare och rymligare ut samtidigt som de ger en mer inbjudande och inbjudande atmosfär. För att generera mer värme under fötterna under den kalla vintersäsongen kan badrumsgolv förses med uppvärmt kakel.

Begränsa fönsterbehandlingar

skandinavisk inredningsinspiration

Ett skandinaviskt vardagsrum ska ha ett mer välkomnande utrymme. Detta uppnås bäst genom att släppa in mycket ljus. För att inte blockera ljuset måste fönsterbehandlingar i skandinavisk design hållas till ett minimum. Om du måste använda fönstertäcken för din skandinaviska inredning, välj lätta tyger som skira gardiner. Dessutom kan reflektion av ljus genom de skira gardinerna på natten göra ditt skandinaviska vardagsrum mer romantiskt.

Rätt belysning är nyckeln

Skandinaviska inredningsidéer

De flesta skandinaviska hem har dagsljus på bara sju timmar om dagen. Därför är hur belysningen används mycket viktigt i en skandinavisk inredning. Belysning anses vara en källa till liv och skandinavisk inredning bör ha olika former av belysning för att säkerställa tillräcklig belysning i hela utrymmet. Belysning sätter också stämningen i en skandinavisk hemdesign. Våra designers rekommenderar att använda modern belysning med industriell design, såsom vägglampetter och taklampor. Levande ljus och kandelabrar får ett skandinaviskt vardagsrum att se varmt, mysigt och romantiskt ut.

Tänk form och funktionalitet

Skandinaviska inredningsidéer

När det kommer till att använda skandinaviska designmöbler ska rena linjer kännas igen. Bord, stolar, soffor och resten av den skandinaviska inredningen ska ha en modern touch med släta och rundade kanter. Skandinavisk design kännetecknas också av sin innovativa och funktionella användning av utrymmet. Därför kan flervånings vägghyllor ofta ses i ett skandinaviskt vardagsrum. Innovativa och utrymmesbesparande, dessa förråd ger rummet visuellt intresse.

Med hjälp av dessa tio hacks som guide bör du kunna skapa ett fantastiskt utrymme som kombinerar enkelheten, skönheten och funktionaliteten hos en skandinavisk inredning. Behöver du ytterligare hjälp med att ta fram en skandinavisk design till ditt hem kan du kontakta någon av våra inredare.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *