Inredningsstilar Definition industriell stil

Inredningsstilar Definition industriell stil

Inredningsinspiration i industriell stil

Med moderna livsstilstrender som hänvisar till glädjen med lantlig lycka, är det ingen överraskning att vi har sett en ökning av kundernas önskemål om industriell stil under de senaste säsongerna – och med goda skäl. Inredningen i industriell stil blandar elegant modernitet och gammaldags charm med en organisk, inlevd känsla för att skapa det perfekta kontrastspelet. Men vad betyder inredning i industriell stil egentligen? Och när det kommer till att designa hem i industriell stil, hur får du utseendet att fungera för dig utan att det kommer ut som ett ihärdigt tema?

När folk tänker på industriell stil, associerar de det ofta med loft med överdimensionerade svarta metallfönster, rått oavslutat trä och exponerat tegel. Tvärtom, denna designstil är inte bara tillämplig på stadsmiljöer. Vad gör att inredningsdesign i industriell stil verkar så lönsam för idag och hur klarar du det med självförtroende?

Som en del av vår pågående designstilsserie, där varje rörelse bryts ner med praktiska referensguider, vände vi oss till inredningsarkitekterna på Decor Aid för tips på hur man behärskar konceptet industriell stil med allt du behöver veta.

Vad betyder industriell stil?

Matsal i industriell stil

Industriell stil hänvisar till no-nonsense, no-frills och krångelfri inredning inspirerad av det höga utseendet på lager, fabriker och andra industriella strukturer. Inredningen i industriell stil består av avskalade arkitektoniska detaljer, inklusive användning av rent tegel, metaller och trä, samt bärgade och återvunna material. Möbler i industriell stil är vanligtvis slitstarka och kommer ofta från återvunna gårdar. Den bästa fördelen med att skapa hem i industriell stil är att du har möjligheten att anpassa utseendet med möbler och dekorationer som är helt unika för ditt hem.

När du planerar ett vardagsrum i industriell stil, behåll komfortkungen, även om allt borde vara överflödigt för ett minimalt intag. Satsa på möbler med en enkel design, vild, solid klädsel i naturliga strukturer och neutrala färger.

Varför kommer du att älska inredning i industriell stil?

Vardagsrumsinredning i industriell stil

 • Den industriella inredningen är behagligt flexibel. Denna designstil består huvudsakligen av neutrala toner och material som fokuserar på unika texturer. Det är lätt att dra av med belysning, inredning och möbler.
 • Trots sin enkelhet och minimala designtroper lyckas den industriella stilen göra ett djärvt uttalande. Sammanställningen av modernt och tidsslitet ger ett storslaget, skiktat och genomtänkt uttalande.
 • Det är ett miljövänligt förhållningssätt till inredning eftersom det uppmuntrar användningen av återvunnet eller räddat material.
 • Kosmetiska tricks krävs inte om du vill behärska industriell inredning, eftersom tonvikten ligger på att använda naturliga, kala ytskikt och material.

Hur industristilen började

Industriestil Design Guide

Även om lite är känt om uppkomsten av interiörer i industriell stil, är det allmänt trott att stilen utvecklades i början av 1900-talet. I slutet av den andra industriella revolutionen blir trenden mot globalisering tydligare. Många viktiga fabriker stängde och flyttade sin verksamhet till andra länder. Till följd av detta försummades lediga industribyggnader. Vilket i sin tur har lämnat en oändlig resurs av högkvalitativa material att utnyttja.

Och eftersom städer har blivit alltmer befolkade sedan början av 1990-talet, vilket leder till brist på bostadshus, blir det en logisk lösning att gentrifiera industriområden till bostadskvarter.

Istället för att dölja industribyggnaders orörda skönhet, var skickliga arkitekter och husägare de första att omvandla planer i industriell stil till en bestående trend som hyllade kala väggar, arkitektoniska detaljer och mekaniken i byggnadsskapandet.

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos den industriella stilen?

industriell stil design kök idéer

Hur skapar du en industriell stil för ditt hem? När du designar hem i industriell stil, överväg dessa egenskaper för att säkerställa att du får rätt utseende:

 • Material – Undvik att använda plyschtyger i kombination med möbler i industriell stil. Välj istället användbara och hårt arbetande material och möbler som kan ge dig ett andra liv. Bläddra i lokala antikaffärer för möbler gjorda av trä, aluminium, järn, stål, tenn, sten och koppar, eftersom dessa material skapar avundsvärda hem i industriell stil. Använd även slitna metallelement och trägolv, stenplattor och kala stålbjälkar.
 • Färger – Om du vill designa ett vardagsrum i industriell stil, håll dig till neutrala paletter som består av grått, svart och vitt. Och lägg till lynniga lager med mörkare toner. Ta med personlighet och det oväntade med levande konst som ger en kontrast till din annars maskulina, industriella inredning.
 • Silhuetter – Former som används för industriell inredning är främst sammansatta av fyrkantiga linjer och blockiga former som uppmuntrar användbar sammanhållning i ditt hems övergripande utseende. Det betyder dock inte att du måste undvika organiska kurvor och abstrakta former, utan snarare hålla dem till ett minimum för att behålla en välstuderad industriell känsla.
 • Tillbehör – Begränsa användningen av tillbehör för ett hem i minimal industristil. Återigen, när du inreder ett sovrum i industriell stil, håll ytorna snygga och rena. Leta efter sovrumsmöbler och tillbehör i industriell stil som frammanar provinsens era samtidigt som de förblir moderna. Tillbehör med stor abstrakt väggkonst, metallstrukturer och andra intressanta föremål som bärgas från en återvinningsgård för ultimata konversationsstarter. Det övergripande utseendet på ditt sovrum i industriell stil ska vara coolt och maskulint med unika detaljer.

Tips för Acing Industrial Style

Industriestil Hemdesign

Fler tips för att framgångsrikt uppnå ett industriellt utseende för ditt hem med lätthet delas av våra inredningsexperter:

 • Börja med en neutral färgpalett – en av sakerna du kommer att märka med hem i industristil är att djärva toner sparas för små detaljer, medan majoriteten av utrymmena utstrålar neutrala toner. Stilen är främst baserad på kombinationer av neutrala färger för att skapa en ren och minimalistisk harmonisk look. För ett badrum i industriell stil är exponerade tegel och vita kakel en viktig kombination med svarta metallramar.
 • Välj ett hem med öppen planlösning – Hem i industriell stil är vanligtvis rymliga och lämpar sig väl för en öppen planlösning. För att hålla rummet från att se överväldigande stort och svårt att dekorera, arrangera strategiskt möbler i industriell stil i grupper för att bryta upp utrymmet.
 • Kombinera trä och metall – att blanda gamla och nya material är en bris för att få ett industriellt utseende. Det bästa sättet att uppnå denna kontrast är att kombinera olika typer av metall och trä i din övergripande design. Till exempel kan du ha en vintage träsmärta och en stålramsspegel i ett badrum i industriell stil.
 • Se till att belysningen är teman – de flesta belysningar i industriell stil är gjorda av metall och består ofta av en kombination av pendlar och lampor. Om du använder hängen ska de hänga lågt och ha breda nyanser. Flerriktade golvlampor kan fungera lika bra i ett vardagsrum i industriell stil som naturlig återvunnen belysning.
 • Överväg polerade betonggolv – även om trägolv är en bas i industriell stil, är polerad betong ett banbrytande, kostnadseffektivt alternativ.
 • Att lyfta fram exponerade rör – En av de definierande delarna av ett vardagsrum i industriell stil är närvaron av funktioner som de flesta tenderar att dölja som: B. Kanaler och rör. Detta utseende är vanligtvis vanligt i ombyggda lagerlägenheter.
 • Inkludera industriella tillbehör – nyckeln till en industriell look är att få dig att känna att du befinner dig i en glamorös fabriksmiljö. Att använda tillbehör är det bästa sättet att göra detta. Dekorera med bärgade fabriksdelar och maskiner, samt vintagefotografier och nödställda läderfynd.

Som du kan se tar inredningsdesign i industriell stil många former och skönheten i dess förverkligande ligger i inredarens beröring.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *