Inredningstilart deco inredningsdesign

Inredningstilart deco inredningsdesign

bästa inspirationen för art déco-inredning

Om din smak är mer utsmyckad och juvelliknande, kan denna retrodesignade 1920-talsdesign vara ditt bästa alternativ. Art déco-inredning framkallar omedelbart överflöd; Elegant, glamorös och elegant, denna stil populariserades på 1920-talet som symbolen för chic.

De djärva och långtgående uttalandena om geometri, symmetri och metallics framkallar visioner av Great Gatsby-liknande design, med en elegant och glänsande patina som erbjuder det mest påkostade överflöd. Och dagens syn på den uppdaterade art déco-stilen är rent ut sagt lekfull och modern för en enastående look. För inspiration har vi skapat en praktisk guide med allt du behöver veta för att bemästra våra dekoratörers utseende.

Överdådiga material

Material för inredning i art déco-stil

Materialen som används i art déco-inredning är släta och reflekterande för vardagsglamour. Många metaller finns i denna stil. från guld till silver, rostfritt stål och krom. De ger alla rum en elegant och lyxig känsla och kan användas var som helst. Föreställ dig ett modernt art déco-vardagsrum med ett soffbord med guldglasskiva, kromlampor och en djärv svart, guld- och vit geometrisk mönstrad matta. Glas är också ett vanligt material i art déco-design. Oavsett om det är genom speglar, bord med glasskivor, skulpturella element eller en art déco-vas eller lampa, bidrar glas till den eleganta atmosfären i ett art déco-utrymme.

När du tittar på den här stilen kanske du inte direkt tror att trä är ett vanligt material, men sällsynta och mörka träslag som ebenholts användes ofta för möbler och golv. Inlagda trämöbler användes för att fira traditionella art déco-mönster som är karakteristiska för rörelsen. Deluxe material som marmor är också vanliga i rum av denna stil. Kom ihåg att den här eran handlade om hög extravagans och material som användes i din rumsdesign var ett perfekt sätt att visa prestige.

Art-deco-tema

Art Deco inredningsteman

Naturliga och geometriska teman spelar en viktig roll i art déco-inredningsidéer. Modern art déco-inredning bör fyllas med design som har lagrar av löv, grenar och fjädrar tillsammans med stiliserade djurelement, oavsett om det är en fågelskulptur eller en chinoiserie-fisk. Vit eller krämfärgad tapet med svart fjädertryck skulle se fantastisk ut i ett art déco-vardagsrum, och en matta med tiger- eller zebratryck skulle inte se malplacerad ut i ett art déco-rum. Dessa är båda djärva uttalanden och den här stilen handlar om att göra ett uttalande och tänja på gränser.

Geometri finns också i överflöd i art déco-design. 1920 ökade produktionen och geometriska former representerade de föränderliga tiderna. Geometriska former, trapetser, chevrons och sicksackar bör fylla ditt utrymme. Visas självklart och diskret i din design. Sunbursts är ett elegant och djärvt tillägg till ett Art Deco-utrymme, och du kommer att se massor av taggiga och spetsiga kanter – Art Deco solfjäderformade speglar är ett perfekt exempel på detta, och symmetrin de erbjuder är tydlig.

användning av färg

Art déco inredningsfärg

När du tänker på klassiska art déco-utseende i Great Gatsby-stil kan du genast tänka på färgteman i svart, vitt, silver och guld. Djärva och djupa juveltoner har också en plats i modern art déco-inredning. Rika och lugnande (nyckeln till art déco-inredningsidéer), dessa djupa nyanser ger perfekt heminredning, i motsats till det svarta och vita som kommer att tänka på först.

Tänk ljust och djupt gult, rött, blått, grönt, rosa och lila tillsammans med mjukare krämer och beige för att mjuka upp din art déco-look. Mjukare färger är perfekta för sovrum och matsalar och låter dig använda alla bitar i de färger som du redan har när du använder art déco-inredning på en budget.

Fantastiska tyger

Art Deco inredningstextilier

Enfärgade eller geometriska tyger är de mest använda textilierna i modern art déco-inredning. Alla dina stoppade möbler ska vara djärva – välj en soffa klädd i ett djärvt färgblock och tillbehör den med kuddar med geometriska tryck eller vice versa.

Svarta och vita och guldfärgade fläktmönster är också ett bra alternativ för heminredning, eller ett diamantmönster med rosa eller röda accenter. Inramade fönster med glamorösa gardiner i guldbrons sidenblandning ger en touch av lyx till alla rum.

Djärva möbler

Art déco inredningsmöbler

Som med allt inom art déco-inredning var 1920-talets möbler unika. Delarna var stora. Så bli inte förvånad över att se imponerande sidobrädor i ebenholts och delar som verkligen tar plats.

Vågformade möbler med släta linjer är också vanliga. Rosa sammetsfåtöljer i bågad design skulle se spännande ut tillsammans med dina art déco-inredningsidéer. Trämöbler med art déco-design i trä, klassiska geometriska och symmetriska mönster och grekiska nyckelmönster krävs också art déco-funktioner.

golv

Art déco inredningsgolv

Inget art déco-hem är komplett utan en underbar uppsättning svartvita art déco-plattor – dessa skulle se fantastiska ut i en hall, badrum eller till och med ett art déco-kök. Högblankt lackerade golv är det perfekta komplementet till art déco-inredning, och högpolerade mörka träparkettgolv ser också fantastiska och teman ut.

Om du inte har möjlighet att byta ut golv i art déco-stil, täck ditt golv med stora mattor i geometriska mönster för att piffa upp det lite.

tillbehör och belysning

Art déco inredningsbelysning

Tillbehör kompletterar ett art déco-rum – små element som inredning gör också stor skillnad. Du kan få fina kopior av lampor, dörrhandtag, brytarpaneler och alla typer av möbler online. Detta är idealiskt om du har en budget och inte kan njuta av äkta art déco-pärlor.

Speglar ser bra ut i ett hem i art déco-stil, och alternativ i art déco-stil är relativt billiga att hitta. Utsmyckade speglar får alla rum att se polerade och ännu större ut. Gör ett uttalande med en. Och gör tryck i art deco-stil och konst för dina väggar tillsammans med personliga fynd som vaser och statyetter som pricken över i.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *