Inspirerande modern kontorsdesign

Inspirerande modern kontorsdesign

moderns Bürodesign

Lyckligtvis är modern kontorsdesign inte längre begränsad till att integrera så många människor som möjligt i en arbetsyta. I takt med att fler har flexibla arbetstider och sättet de arbetar på har förändrats, är dagarna med öppna kontorslandskap utan privatliv borta, liksom de dagar då alla hade sitt eget kontor. Företagsinredningsvärlden är helt annorlunda än den var för bara några år sedan.

Att skapa en bekväm miljö har visat sig öka de anställdas produktivitet på kontoret. Inte konstigt att vi har sett fler innovativa och vackert designade kontor på sistone. För inspiration har vi sammanställt en referenslista över kontor som utmärker sig inom moderna kontorsinredningskoncept.

Google – New York-kontor

Googles moderna kontorsdesign

Sättet som Google inser företagsinredningsdesign på är verkligen otrolig – du kan uttömma en hel uppsats som analyserar modern kontorsdesign. Känd för att skapa roliga och intressanta arbetsplatser, är Google ofta debatterat och avundat av andra företag, och det med goda skäl. Varje kontor är designat för att spegla området. Deras kontor i Kalifornien skiljer sig från deras kontor i New York och så vidare. På hennes kontor i New York finns en hall kantad med tunnelbaneplattor och till och med en brandslang och graffiti. I ett av sina mötesrum har de en karta i väggstorlek över tunnelbanesystemet i NYC. Det finns till och med ett rum med Broadway-tema och ett annat inrett för att se ut som en liten vintagestadslägenhet.

NYC-kontoret är också känt för sina trattsystem för anställda, utrustade med skotrar och stegar mellan våningarna. Hela kontoret har också utformats för att uppmuntra maximal interaktion mellan anställda för att skapa så många nya möten som möjligt. Det finns också många lugna hörn där du kan ta en paus. Biblioteket har roterande bokhyllor för ännu mer integritet. Google har fångat essensen av New York i sin kontorsinredning med en kontorsinredning designad för att få ut det mesta av sina anställdas njutning.

Prada – Milano kontor

modern kontorsdesign milan prada

Designad av Rem Koolhaas tillsammans med Chris van Duijn och Federico Pompignoli från arkitektbyrån OMA, Prada hq har en trevånings installation av diabildskonst i metall av Carsten Höller. Beläget i ett före detta industriområde som gruppen renoverade mellan 1993 och 2000, inspirerar det Pradas utpost i Milano samtidigt som det uppmuntrar kreativiteten. Det är en lektion i företags fascinerande inredning.

Fender – LA kontor

Fender modern kontorsdesign

Fenderkontoren har en stor vägg i receptionen på bottenvåningen som allmänheten är välkommen att titta på för att ge en imponerande kommersiell inredning för alla. Och som du kan föreställa dig är det ingen överraskning att Fender-gitarrer är allestädes närvarande i denna kontorsinredning. De visas konstfullt på väggarna vid sidan av plyschsittplatser i breakout-områden, i mötesrum och dekonstruerade för ett konstnärligt uttryck. Det verkar inte finnas ett rum utan gitarr.

Inredningen på kontoret är industriell med vita väggar, polerade betonggolv och synliga tak. De spridda gitarrerna erbjuder en livlig avvikelse från det monotona färgschemat, uppmuntrar fantasi och kreativitet. Öppet kök och uttagsområden inbjuder till paus och användning, och mötesrum i klarglas låter dig se dina kollegor komma och gå. Ditt utrymme har utformats för att påminna dig om företagets geniala och uthålliga arbete samtidigt som det ger en inspirerande och bekväm miljö.

Kontor Zoopla – London

zoopla modern kontorsdesign

Zoopla har fått en distinkt avslappnad känsla på deras kontor i London. Ditt kontor har designats för att se ut och kännas som ett hem. Inredningen på kontoret tar bokstavligen formen av ett hus. Det finns sektioner centrerade kring ett bibliotek, vardagsrum, matsal och till och med en vinkällare och trädkoja.

Till råga på det finns det till och med ett mötesrum som liknar en pool. Trots detta har den ett industriellt kontorsutseende genomgående, med massor av vita och gråa toner som kompletterar de naturliga materialen som används i denna kommersiella inredning.

Dollar Shave Club – Büro i LA

modern kontorsdesign Los Angeles

Dollar Shave Club tog in omvärlden för sitt nya huvudkontor. Från det ögonblick du går in genom dörren finns det växter och träd överallt. Från gräs på trappan för extra improviserade sittplatser till träd på kontorets arbetsyta, lövverk omger dig på hela kontoret. En industriell och öppen plats, exponerade tak och massor av glas – på det här kontoret är du inte pressad för naturligt ljus.

Det känns förvånansvärt naturligt; Naturliga material används på hela kontoret, vilket kompletterar användningen av flora på hela kontoret. Ljusa färger håller det ljust och luftigt, och mysiga soffor, mattor och soffbord kännetecknar breakoutområdena.

Trip Advisor – Büro i Massachusetts

Tripadviser för modern kontorsdesign

I receptionen finns en vägg med söta retro resväskor och en enorm grafisk karta. Kartan består av hundratals bilder från TripAdvisor-användare från alla delar av världen. Varje våning i denna kontorsinredning är en kontinent och länderna på denna kontinent ger inspiration till inredningen, konsten och namnen på mötesrummen. Detta omfattar omedelbart vad du tänker på när du tänker på TripAdvisor. Kontorsdesignen är lätt, välkomnande och ljus, med industriella inslag.

Arbetsområdet är utformat runt en arbetsbänk så att anställda kan sitta eller stå. Det här är ett av kontoren på den här listan med en mer traditionell skrivbordslayout, med avslappnade mötesytor och whiteboards som inte invaderar arbetsytan som många andra företagsinredningar gör. Matsals- och matställen är trevliga med ljusa färger som grönt och orange som kompletterar de mer industriella gråtonerna för en vackert modern kontorsdesign.

Innocent Drinks – London Office

modern kontorsdesign london

Ditt kontorsinredning är designat med en typisk brittisk inställning till modern kontorsdesign. De har konstgräs på golvet och picknickbänkar till lunch – köksytorna ser ut som om du gör ditt kaffe eller te hemma.

Bunting sträcker sig från pelare till pelare, vilket speglar varumärkets färgstarka personlighet. På kontoret finns en Tardis på kontoret bevakad av en Dalek. Om det inte resulterar i ett seriöst coolt kontor, kommer ingenting att göra det.

Bilder via Pinterest

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *