Inspirerande tips för fransk chic inredning

Inspirerande tips för fransk chic inredning

Fransk inredningsguide

Känd som världens kulturhuvudstad kan invånarna i Frankrike ha världens bästa smak. Med tanke på deras affinitet för banbrytande konst, gourmetläckerheter och en oklanderligt cool och outforskad känsla för modestil, har de estetiska nöjen som fransmännen ingjuter i varje aspekt av deras dagliga liv hyllats i århundraden, även inomhus – och med goda skäl. Här delar vi vår syn på de typiska franska inredningstipsen för att lägga till en smart dos cool lockelse till ditt hem samtidigt som du framkallar din personlighet.

Gissa åldern

Franska inredningsidéer

Och nej, vi pratar inte Shabby Chic, mer så att de uppskattar skönheten i att låta saker utvecklas naturligt. Fira ditt hems invecklade arv. Arbeta med naturliga arkitektoniska brister som skapats över tiden.

Till skillnad från många amerikanska hem med sina white-box-formler är det högst ovanligt att hitta två identiska parisiska lägenheter som inte är helt nya. Fransmännen drar sig inte för slitage, brister och tecken på slitage, utan använder sina århundraden av vällevd historia som en dekorativ prövosten. Ju mer bosatt, desto bättre kan det charmiga utrymmets unika framhäva.

Bild via Eye for Design

Att betona den arkitektoniska karaktären

Franska inredningsidéer

Eftersom bostäder åldras med tiden och olika boende markerar strukturen med sina fotspår, är det naturligt att arkitektoniska konstigheter och tveksamma strukturella förbättringar finns på plats för att få ut det mesta av det.

Medan de flesta husägare i USA försöker renovera ett rum för att ta bort den känslan av orättvisa och börja om, använder fransmännen det som händer i ett hem till sin fördel för att förvandla ett rum till sitt eget att göra, vilket inte alltid borde kräva renoveringsprojekt . Denna inställning till den gamla världen bidrar till den franska dekorativa instinkten att balansera det förflutna med något avgjort elegant och modernt. Fransk chic att dekorera allt handlar om att hålla saker autentiska och inte bara vackra på ytan.

Bild via DigsDigs

Dämpad palett

Eftersom en eklektisk mix är en viktig del av alla franska hem, skapar lugnande neutrala väggar från benvitt och linne till rikt grått en vacker bakgrund som kan fyllas med nästan vad som helst och få ett rum att kännas större och ljusare – inte till kall. Ett av våra mest citerade franska chica inredningstips är att använda konst, dekorativa accenter och textilier för att lägga till färger istället.

Bild via Theme Daredevil

Mixa och matcha

Franska inredningsidéer

Hej och low-end, gammalt och nytt, det finns inga regler. Dekorera efter dina önskemål. En grundläggande del av att bemästra modern fransk chic inredning är att liva upp alla utrymmen genom att använda djärva kontraster som inte begränsar dig till en era eller en stil.

En snabb sökning på Pinterest efter franska chica inredningstips avslöjar vad fransmännen är bäst på. blandningen. Från avsiktligt krockande tryck och mönster som framkallar en känsla av balans, till en antik skåp mitt i en modern grupp från mitten av århundradet, tricket är att använda skarpa kontraster för att få varje pjäs att se betydande ut utan att ställa varandra bredvid varandra för att tävla. Istället för att hålla fast vid en begränsad estetik kan du skapa en blandad visuell dialog i hela ditt hem att du kan ta risker samtidigt som du utökar dina valmöjligheter. Nyckeln här är att öva en hand i minimalism med fläckar av tomt utrymme utan dekor för att hålla fusionen subtil och vänlig.

Bild via Home Edit

Gå för barock

Franska inredningsidéer

Det är nästan omöjligt att besöka ett franskt hem utan att se en klassisk överdimensionerad förgylld spegel som förgyller utrymmet samtidigt som den framhäver dess rika estetiska historia. Att hylla det parisiska arvet, en antik förgylld spegel, kristallkrona eller något så tillgängligt som en kudde med juveler kan lägga till en touch av sofistikering till ett rum samtidigt som det förmedlar en känsla av polerad haute inredning.

Bild via Elle Decor

konstplacering

Franska inredningsidéer

Ett grundläggande franskt chic dekorationstips är att låta ögat vandra och studsa det genom ett rum med överraskande sevärdheter. Ta ett annat förhållningssätt till var du placerar din inramade konst genom att luta den mot väggar, låta den leva på golvet och sprida den nästan slumpmässigt för en övervägd nonchalans.

Bild via Decoholics

låt det skina

Franska inredningsidéer

Sällan pråliga franska interiörer har ofta en känsla av överdådighet med inslag av briljans genom juvelprydda accenter, utsmyckade filigrandetaljer, antika ljuskronor och lampetter. I motsats till alla medvetet ogjort, oscenerade ögonblick, tenderar några av Frankrikes elegantaste hus att anta en atmosfär av dramatisk, lysande elegans.

Bild via arkitekturdekor

Visa dina böcker

Franska inredningstips

Använd dina favoritböcker som en dekorativ tillgång, vilket gör dem till konversationsstartare och en viktig källa till underhållning för gästerna. Ta en kort promenad genom ett elegant franskt hem och du kommer att se böcker överallt. För att väcka liv i ett helt vitt utrymme för ett nyligen genomfört projekt byggde vi en hel vägg runt husböcker med spektakulär effekt. De får dig att känna dig varm och kan fås var som helst – ännu bättre när du är på resa eller besöker ditt favoritkonstgalleri. Blanda in nya konstböcker med dina värdefulla, slitna läsningar för en känsla av personlighet och visuell lek.

Bild via Decoholics

Lägg till lekfulla extrafunktioner

Franska inredningsidéer

Endast ett fåtal tillbehör behövs för att uttrycka vad som gör din stil unik med lite extra som enkelt kan flyttas eller bytas ut. Tänk massor av dina favoritböcker och skivor nonchalant staplade ovanpå varandra i ett djärvt, iögonfallande område, oöverensstämmande ljus av olika storlekar som ger en subtil doft till ett rum utan att vara upplyst, polletter från dina resor och blomkvistar överallt placeras utan att ta hänsyn till deras placering.

Bild via 1st Dibs

Lead Image via Revistaad

Check Also

Idéer får små utrymmen att se större ut

Bor du i en storstad kan du ha ont om bostäder. Och eftersom din lägenhet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *