Intervju Bec Brittain

Intervju Bec Brittain

Bli brittisk blyg

Trenden mot lokala och lokala råvaror har ökat de senaste åren, till stor fördel (och glädje) för hantverkare och småföretagare. Detta är en särskilt viktig förändring för dem som länge varit engagerade i att producera sitt arbete på plats, som ljusdesignern Bec Brittain. Innan hon öppnade sin egen studio i Brooklyn var Brittain designchef för en annan ljuspionjär: Lindsey Adelman Studio. Sedan dess har Brittain, som började designa skräddarsydda dörrbeslag, gjort sitt namn med sin signatur SHY Light. Varje ny pjäs är designad av Brittain och tillverkad i New York av lokala tillverkare och hantverkare.

Vad fick dig att starta ditt företag?

Jag arbetade för småföretag i många år vilket gav mig en fantastisk möjlighet att lära mig och inspireras av andra entreprenörers drivkraft och vision. Genom dessa erfarenheter insåg jag hur mycket jag tyckte om att arbeta med belysning och hur mycket jag ville uttrycka mina egna idéer. Så jag tog steget och startade min egen studio.

Har du något favoritstycke?

Jag har definitivt ingen favorit – de är alla som olika stämningar av mig som utgör min fylligare personlighet. Precis som jag svarar på detta, gillar jag speciellt Seed. Jag tycker att det är en så vacker kombination av vinkelgeometri, asymmetrisk oregelbundenhet och juvelliknande mjukhet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag kan bestämma vad mitt jobb är – jag väljer vad studion fokuserar på och vad vi prioriterar, och håller mig inspirerad och exalterad inför nya inriktningar och projekt.

Vad är det svåraste med ditt jobb?

På ett sätt är det andra sidan av samma mynt – ibland kan trycket att fatta stora beslut om verksamhetens inriktning vara utmanande.

Vad inspirerar dig kreativt?

Inspiration är svårfångad för mig; det kommer genom osmos och forsar ut lite. Det som retar mig kreativt är det där ögonblicket när en idé bubblar ut, att kunna ta en ny, vag idé och sakta forma den till något verkligt. Ögonblicket att se en ny komponent – det var bara några veckor innan en pennskiss – är alltid så stimulerande.

Vilka är några vanliga misstag människor gör med belysning?

I takt med att ny energieffektiv belysning blir mer populär har det blivit extra viktigt att uppmärksamma olika ljustemperaturer. Om du råkar blanda en kall ljustemperatur med en varmare kan det orsaka oro.

Har du några tips för att uppdatera ett rum med belysning?

Jag tror att bra belysning har så mycket att göra med den specifika kombinationen av ljuskällor och positioner. Varje ny pjäs som tas in i ett rum kan också involvera att blanda andra befintliga stycken. Så köp det du älskar och det som gör dig glad, och svara sedan på det med dina befintliga golvlampor, bordslampor osv.

Maxeder belysning

Themis belysning

Penta Hex Flasköppnare

Bli Storbritannien

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *