Intervju med Gabriel Scott

Intervju med Gabriel Scott

Welles lång ljuskrona

Vissa svågrar har tur om de kan tolerera varandra vid familjesammankomster och semestrar. Men Scott Richler och Gabriel Kakon kommer så bra överens att de gör affärer tillsammans.

Arkitektstudenten Richler och hans fru Jennifer grundade det lyxiga modemärket Jennifer-Scott år 2000. Fyra år senare hade Richler lanserat Jennifer Scott Décor, en enbart möbelkollektion för kunder i USA och Kanada. Hans delägare i företaget var hans svåger, Kakon, som har en examen i industridesign och arkitektur.

Nu fokuserar det kanadensiska paret på sitt senaste joint venture (och gemensamma namn), Gabriel Scott. Lanserades 2012, linjen med modern belysning, bord och sittplatser är handgjorda i Kanada och visas i deras Manhattan showroom. Decor Aid kom ikapp designduon för att ta reda på vad som inspirerar dem.

Vad fick dig att starta företaget?

Våra tidiga år i avancerad bostadsarkitektur resulterade i många uppdrag för att designa skräddarsydda möbler för våra kunder. Efter många års erfarenhet bestämde vi oss för att komponera och lansera vår första kollektion av möbler och belysningsarmaturer i New York 2012.

Hur är det att arbeta tillsammans?

När vi växte upp tillsammans blev vi utsatta för många av samma saker och blev känsliga för liknande former av design och arkitektur. Samarbete är bara en förlängning av denna fantastiska kompatibilitet. Våra arbetsstilar kompletterar varandra väldigt mycket.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att utforska nya designsystem och hela prototypprocessen lockar oss vanligtvis mest. Vårt utmärkta designteam engagerar och framkallar en spännande och inspirerande energi i vår studio. När vi växer får vi tillgång till fler verktyg och resurser för att upptäcka och skapa fler intressanta produkter.

Vad är det svåraste med ditt jobb?

När vår verksamhet växer har vi sett många möjligheter att delta i nya marknader, projekt och intressanta samarbeten med andra kreativa hjärnor. Den största utmaningen hittills har varit att bestämma hur och när man ska dra nytta av dessa möjligheter. Vi vill göra nästan alla samtidigt, men det är bara inte realistiskt. Vi hoppas kunna fortsätta detta momentum under de kommande åren och lansera alla dessa intressanta projekt när de lanseras.

Vad inspirerar dig kreativt?

Vi har många inspirationskällor. Smyckesdesign är definitivt den dominerande och översätts bokstavligen i några av våra smycken (PRONG-serien, HARLOW etc.). Andra inspirationskällor är arkitektur, geometri, modedesign, modern konst och nu senast tatueringsdesign från mitten av århundradet. Så ja, vi får det från överallt.

Vilka är skillnaderna mellan att arbeta i New York och Kanada?

Vi växte upp i Montreal och arbetade inom detaljhandeln. Vi har byggt upp några utmärkta tillverkningsresurser och relationer. Idag designas och tillverkas alla våra produkter i vår studio i Montreal. Men New York var en utmärkt plats för oss att visa upp vårt arbete och interagera med våra kunder. Vi presenterade Gabriel Scott på ICFF 2012. Vi har sedan dess öppnat dörrarna till vårt eget flaggskeppsshowroom och visar hela vår linje och exklusiva showroompjäser i ett vackert sammanhang i det legendariska Brewster Carriage House.

Har du något favoritstycke?

Mycket svår fråga att svara på. Var och en av våra verk har en historia och en karaktär, därav serienamnen. Vi strävar efter att bara släppa artiklar som vi är väldigt stolta över och som kommer att passa in i vår kollektion i många år framöver. Nya föremål som matchar dessa kriterier!

Gabriel Scotts New Yorker Showroom

Harlow ljuskrona pennbord New York showroom

Harlow torkad blomljuskrona

Ljuskrona i mässing

Dean rektangulärt soffbord

Soffbord i glas

Welles lång ljuskrona

geometrisk svart ljuskrona

Gabriel Kakon och Scott Richler

Scott Richler Gabriel Kakon

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *