Intervju med polletter

Intervju med polletter

När stadsbor drömmer om sin drömlägenhet, är det här en plats helt utan oöverensstämmande, slitna möbler. Delarna har snygga linjer, oklanderligt hantverk och känns på något sätt både moderna och tidlösa. Med andra ord, möblerna är förmodligen alla TOKEN.

Det Brooklyn-baserade möbelföretaget, grundat av Will Kavesh och Emrys Berkower, har sina design- och tillverkningsflöden i ett utrymme, vilket innebär att designers kan finjustera och förbättra delar under hela processen. Vi pratade med Will för att lära oss mer om processen och få hans råd om vad man ska leta efter när man köper möbler.

Vad inspirerade dig att starta ditt företag?

Det fanns inget specifikt ögonblick när TOKEN dök upp som en helt genomtänkt idé. Processen att starta ett eget designföretag utvecklades genom att undervisa i skulptur, ingenjörskonst och industriell design, samt att samarbeta med andra designers. Att tillverka och konstruera någon annans vision har hjälpt mig att se vikten av mitt eget uttalande. Jag var tvungen att göra mitt eget arbete på mina egna villkor.

Hennes verk verkar hylla materialen, som mönstret på träet och hårdvaran. Fokuserar du på detaljerna?

Ja, i alla fall. Min designprocess är lite obeveklig. Jag gillar att titta på bitar som vi har gjort i flera år och fundera på hur de kan fungera bättre eller göras snabbare. Sättet jag designar innebär att integrera ritning, prototypframställning och tillverkning i en process. Det är viktigt att ha en produktionsanläggning i vår studio. Under produktionen gör jag ofta förändringar som påverkar både utformningen och uppfattningen av mina idéer. Varje del är en produkt av hela processen.

Har du något favoritstycke?

Samlingen (som vi kallade dem intarsiabitar) fångar definitivt mitt öga. De har låtit mig utforska måleri och bildkonst på ett skulpturellt sätt. Dessa bitar är väldigt personliga och mycket drivna av mitt eget intresse för märken och former. Att arbeta med dessa bitar och skapa våra kontraktssätesdesigner (som vår Catenary barstol) skapade en intressant kontrast för vår process. Eftersom allmänheten ofta använder kontraktsdelarna på grund av deras användning i restauranger och offentliga utrymmen, är designen informerad eftersom kontraktssittplatser ofta erbjuder en design för många människor snarare än något för en bostad eller personligt utrymme.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag ser mig själv som en ateljékonstnär som är engagerad i en aktiv ateljépraktik. Att designa och sedan arbeta med material i studion är anledningen till att jag startade den här verksamheten. För mig är det praktiska studioarbetet den bästa delen, oavsett om det handlar om att fixa ett produktionsproblem eller göra en prototyp.

Vad är det svåraste med ditt jobb?

För mig som konstnär och designer är det väldigt svårt att veta mina gränser. Jag har lärt mig att en person inte kan göra allt som ett företag behöver. Även om det primära fokuset för vår verksamhet är kreativitet, skulle vi inte kunna växa eller blomstra utan råd och erfarenhet från varje medlem i vårt team, inklusive affärsutveckling, ekonomi och redovisning. Jag har lärt mig hur man tillämpar goda råd för att göra vårt företag framgångsrikt.

Vad inspirerar dig kreativt?

Jag bygger på en mängd olika källor från omvärlden – från måleri, skulptur, arkitektur, hantverk, historia och vetenskap. Jag är intresserad av både hantverk och konst som utforskar reduktionen av form till dess väsentligheter och förstärker den känslomässiga och fysiska kopplingen mellan material. Jag beundrar Robert Erwins skulpturer, Bridget Rileys målningar, Lucy Ries keramik och Poul Kjaerholms möbler eftersom de genom innovativ manipulation av material uttrycker vissa sanningar om världen omkring dem. Inom andra områden än bildkonsten inspireras jag av människor som Michael Faraday, en självlärd fysiker som genom forskning och utforskning avslöjade världens dolda natur. Mycket av min design handlar om uppfinning, lärande och utforskning. Det är det jag strävar efter i mitt arbete – förståelse och nyfikenhet på hur saker fungerar, deras funktion och deras närvaro.

Har du några tips till folk som köper möbler?

Leta efter saker med material som talar till dig. Fokusera inte för mycket på vad som är trendigt eller i stil just nu eftersom du kommer att leva med det här plagget länge.

Stella skåp

Holz skänk

Dorothy Dry Bar

barskåp i trä

Will Kavesh och hans hund Henry

Will Kavesh och hunden Henry

Check Also

Inredningsstil samtida

Om du är förbryllad när du funderar på skillnaderna mellan modern och modern inredning, frukta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *