Juldekoration idéer

Juldekoration idéer

moderna semesterdekorationsideer för huset

Ange en glad ton med inspirerande semesterdekorationsideer, hämtade från Decoration Aid-dekoratörernas visdom, för att göra din säsong lika unik som du och ditt hem. Från ett omkonfigurerat belysningssystem till moderna mantelidéer, här är allt du behöver veta för att få igång semesterfesten.

Gå neutral + högglans

snygga dekorationsidéer för semestern

Visst, traditionella röda och gröna färger är en beprövad satsning, men en helvit juldekor ser desto fräschare ut och passar bra med den mer minimalistiska inredningsstilen som har varit populär i minst ett decennium.

Gör först naken och vitt till din basfärg och accentuera det neutrala färgschemat med guldfärgade högblanka element för att skapa en varm och välkomnande atmosfär.

Arbeta inredning runt din livsstil

anpassade semesterdekorationsideer

Låt din personlighet skina för att få dina semesterdekorationsidéer att kännas autentiska, och håll dig till ditt hems designriktning för en enhetlig känsla. Det bästa sättet att göra detta är att bara lägga till några dekorativa detaljer från rum till rum, snarare än att gå för en hårdhårig, allomfattande strategi.

Lägg till rustik charm med vintageinslag

moderna semesterdekorationsideer

För de ultimata varma semesterdekorationsidéerna kan du ta med vintage, moderna och rustika inslag till dina semesterområden för en autentisk inställning av säsongsbetonad dekoration.

Ta ett personligt förhållningssätt

personliga semesterdekorationsideer

Gå ett steg längre och få dina gäster att känna sig desto mer välkomna genom att skapa personliga och monogrambilder som fungerar som charmiga minnessaker långt efter att säsongen är över.

Klä upp ditt bord

rustika semesterdekorationsideer

Skapa vackra bordsbilder med dramatiska girlangränder, ljus i olika höjder och perfekt koordinerade dukar för en rik och eklektisk känsla.

Sprid jublet

inspirerande semesterdekorationsideer

Låt din semesterinredning flöda genom ditt hem med kransar, sagoljus och dekorativa tillbehör som ger en omedelbar livlig finish och är lätta att förvara bort när säsongen är över.

Ta med moderna prydnadsföremål + mantel

moderna juldekorationsideer

Även om det inte är något fel med traditionella juldekorationer och dekorativa föremål när de är vackert utformade, finns det massor av moderna uppdateringar som kommer att få dina semesterdekorationer att sticka ut.

Ta till exempel Lanvins prydnad i decoupage-look på bilden ovan. Även om den har en klassisk siluett och en röd grosgrain rosett, ger dess fräcka grafik en nyckfull touch till alla inställningar.

Källa Snygga spel

snygga semesterspel

Håll dina semesterevenemang roliga med förhöjda spel och en vackert illustrerad kortlek. Vi älskar denna minimala bordstablett för bowlingnål i marmor med boll eftersom den kommer att se snygg ut i alla hem året runt – även när den inte används.

Lägg till lekfulla överraskningar

trendiga idéer för juldekoration

Lägg till oväntade element till ditt traditionella inredningsschema för att fungera som konversationsstartare samtidigt som det ringer in säsongen i en helt chic stil. Du behöver inte gå ut och bråka med föremål du bara använder för eller en månad eller mindre över.

Leta istället efter nyckfulla dekorativa figurer, kuddar, plagg och tryck som har ett charmigt tilltal och inte bara är för en tillfällig säsong.

Tänk om belysning

Julbelysningsidéer

Tänk om din ljusdesign för att perfekt ändra stämningen för en varm och välkomnande atmosfär. För att behålla utseendet kan många traditionella ljus på ett billigt sätt ändra atmosfären samtidigt som de ger ett positivt varmt och strålande ljusschema.

Gör om din mantel + hyllor

idéer för moderna julkappor

Även om du inte behöver ta bort dina hyllor och mantelytor helt, rekommenderar vi en snabb redigering för att hålla den säsongsbetonade atmosfären konsekvent och spännande. Lägg till en enkel men dramatisk girlang, några extra långa avsmalnande ljusstakar och en rad dekorativa föremål av varierande höjd för att lägga till visuellt intresse.

Ta med färska ljus

Julljus semester dekoration idéer

Eftersom doftljus är en viktig del av juldekorationer, överväg att lägga till doftljus i hela ditt hem för att hjälpa till att skapa stämningen för säsongen. Våra inredningsarkitekter drar ofta mot Dyptique-ljus, och oftare än inte gör Byredos lysande Bibliothéque snittet tack vare sin tröstande känsla av nostalgi, som påminner om de berömda salarna i ett vintagebibliotek.

Bli kreativ utanför det också

kreativa semesterdekorationsideer

Även om du har ont om utomhusutrymme, dra nytta av den lilla yta du har tillgänglig och introducera element som påminner om årstiden, som en minimal krans, en enkel girlang och en vanlig vit julljusslinga.

För vem säger att bara för att du har ett litet utrymme kommer du inte att kunna installera vackert realiserade semesterdekorationsideer.

Överväg en mobiltelefon

modern julmobil

Överraska dina gäster med mer än en vanlig mistel och vår, eller skapa din egen festliga mobil som säkerligen kommer att imponera på dem. Nyckeln här är att hålla det övergripande utseendet enkelt och okomplicerat för att undvika att det verkar för smart.

Ge inredningen en säsongsbetonad makeover

Guide till juldekorationsidéer

Även om det kan låta som mycket extra arbete och organisation, sprid glädje genom att lägga till semesterdekorationsideer i även de minsta doser i hela ditt hem. Återigen, det finns inget behov av att reservera plats för någon ultraspecifik juldekor, eftersom varianter på den kommer att göra susen.

Tänk fräscha dekorativa inslag i rött, vitt och guld, samt glada sängkläder och plagg för att hålla stämningen konstant.

Bilder via Pinterest

Check Also

Moderna ljusmakare

Om det finns en enda inredning som omedelbart kan förändra utseendet på ett rum, är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *