Köksbankettidéer

Köksbankettidéer

vira runt köksö

När det kommer till att skapa gott om sittplatser i ett av de mest använda områdena i ditt hem, är en elegant köksbankett den perfekta lösningen för många kök, särskilt stora hushåll. Oavsett om du bara har en liten matplats att leka i och vill få ut det mesta av ditt utrymme, eller om du har en stor familj och vill använda utrymmet så effektivt som möjligt för att få så många människor till bordet som du kan eller när Om du bara vill skapa en intim sittgrupp där du kan lounge och äta med dina nära och kära, kommer dessa köksbankettidéer att hjälpa dig att skapa den mysiga matplatsen du drömmer om.

Utvald från inredningsdesigners visdom på Décor Aid, det finns en perfekt stil för varje hem, tillsammans med de som erbjuder några smarta inbyggda förvaringslösningar att överväga för ditt eget kök.

Neutrala tuftade axlar

neutral köksbankett

En neutral tuftad köksbankett ger en touch av tidlös, vardaglig elegans till alla hörn av ditt kök. En neutral champagneton ser underbar ut med både ett vitt bord och stolar och mörkare trämöbler.

Klädsla dina stolar i en gratis neutral ton; Ett mjukt randigt tyg skulle vara perfekt här, eller ett kontrasterande mörkt tyg (som blått eller skogsgrönt) om du har valt vita möbler. Idéer för köksbankettsittplatser ser alltid eleganta ut, och när det kommer till snygga färgscheman kommer du att dra mer nytta av neutrala färger eftersom du inte tröttnar på trender som kommer och går.

Traditionellt slitet läder

elegant köksbankett

Läder är den mest använda tillverkningen för en köksbankett – tänk dig hörnställningar på restauranger. Det är något dekadent och charmigt med slitna läderklädsel, och ett lättare slitet läder ger ett mindre formellt utrymme, samtidigt som det erbjuder den extra touch av lyx som traditionellt slitet läder erbjuder.

Välj ett mörkt träbord för att behålla den mysiga atmosfären och måla väggarna i en varm, djup nyans för att lägga till den lyxiga känslan i utrymmet. Detta är en bra idé för små köksbankettidéer eftersom det gör det mesta av utrymmet samtidigt som det gör det bekvämt och mysigt. Dessutom ser slitet läder bra ut när det kombineras med nästan vilken designstil som helst, från rustikt till minimalt.

Fristående soffor

Köksbankettidéer

Om du vill hålla dina alternativ öppna och inte vill ha inbyggda banketter, är fristående soffor ett utmärkt alternativ för bankettdesign. De ger dig möjlighet att använda din sittplats någon annanstans om du rör dig ofta eller om du har ett besvärligt utrymme som skulle vara svårt att få plats med något. Och det är också mycket billigare än en anpassad köksbankett.

Välj en lyxig hörnsoffa i ett mjukt och kraftigt tyg (sammet och läder är bra alternativ) och välj en kontrastfärg som matchar dina köksenheter och färgschema.

Sval vit tvätt

vitt linne kök bankett

Om du har en solig vrå som du gillar att äta frukost i, kommer en ljus och ljus vit linnetillverkning att få området att kännas ljust och desto mer inbjudande. Föreställ dig långa, vita flödande draperier runt ett ljust fönster som har utsikt över trädgården, så att du kan titta ut på din trädgård eller uteplats från bekvämligheten av din köksbankett.

Gå för en minimalistisk chic design och ackompanjera den med ett varmt träbord och gratis vita stoppade stolar. För att göra detta, använd samma fodrade tyg och lägg till färg och textur med några neutrala kuddar och tonala texturer för extra värme.

Retroinspirerade rutiga banketter

mönstrade köksbanketter

En avundsvärd köksbankett var mycket populär på 30- och 40-talen då utrymmesbesparing var av största vikt. Kanalisera retroandan i ett kök med en söt köksbankett klädd i ett grafiskt ginghamtyg.

Rött och blått är de traditionella färgerna för sådana rutiga tyger, men det fungerar lika bra i svarta, gröna och till och med neutrala toner. Detta är en rolig idé istället för en frukostbar och säkerligen mer intim och barnvänlig, ett annat bra alternativ för små köksbankettidéer. Och eftersom det är tidlöst tilltalande kommer du aldrig att tröttna som du skulle göra med trendigare tillverkningar.

En dubbel köksbankett

Dubbel köksbankett

När vi trollar fram köksbankettidéer tänker vi ofta på bekväma sittplatser i soffstil i ena hörnet och stolar i det andra. I det här fallet har vi två set bankettsittplatser på vardera sidan av bordet – en bra idé om du har en liten hörna för din bankettsittplats i köket. Dessutom är symmetrin mycket mer tilltalande för ögat än en direkt sammanställning.

Om du har ont om plats, skapa sittplatser med förvaring under, antingen lådor som skjuts ut underifrån eller sittplatser där du kan ta bort och gömma saker.

Rolig randig stoppning

randig köksbankett

För att lysa upp ett hörn av ditt kök kan en köksbankett klädd i ett roligt och ljust randigt tyg skapa en solig och bekväm plats där du kan äta frukost, läsa eller få hela familjen att sitta ner för middag.

Kombinera mönstrad klädsel med ett neutralt matbord, vilket gör att din ljusa, randiga klädsel blir ett avgörande inslag i ditt kök. Välj några kuddar i ett kontrastmönster för att göra utrymmet så slagkraftigt som möjligt, och gå allt för att öka energin i ditt kök med det oväntade. En randig finish passar också bra med nästan alla köksfärger.

Ett hörn med ett runt bord

runda bord kök bankett

Köksbankettidéer lider ofta av det uråldriga problemet med att behöva klämma sig ut under bänkarna vid ett skarpkantat bord. Det finns dock ett enkelt sätt att lösa detta problem genom att använda ett runt bord istället för ett rektangulärt.

Att placera ett litet runt bord framför en sittgrupp är perfekt för små bankettdesigner i köket, eftersom det runda bordet tar mycket mindre plats än många större rektangulära. Sluta att slå höften mot det där vassa hörnet för att få ut det mesta av ditt lilla utrymme. Dessutom är runda bord lite mer oväntat.

Barstol bankett

Barstol kök bankett

Om du gillar utseendet på frukostbaren/barstolen kanske du tror att idéer för köksbankettsittplatser inte är något för dig, utan tvärtom. Ta del av extra höga bankettstolar så att du kan slå dig ner vid ett frukostbord.

Välj kontrasterande barstolar för att få dina köksbanketter att sticka ut. Vad sägs om roliga barstolar i krom klädda i färgglatt läder, som påminner om den traditionella diner-looken? Pallar hjälper dig också att justera storleken på ditt kök och passar utmärkt för kök med högt i tak.

Hyllhylla bankett

förvaring kök bankett

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din banketthörna i köket är montering av hyllor ovanför sittgruppen ett perfekt sätt att lägga till extra förvaringsutrymme i köket. Lägg till hyllor, se till att de är högt upp och ur vägen för att undvika stötar. Vi rekommenderar att du använder den för att förvara saker du sällan använder så att du inte behöver hoppa upp och ner för att få saker från hyllan.

Gör det till en mysig vrå med diskgods som inte matchar hyllan och en plysch samling slängkuddar.

Pastellmålade banketter

Pastellfärgad köksbankett

Trä och vitt behöver inte vara de enda tillgängliga alternativen för din köksbankettdesign. Gå för en chic målad köksbankett i mjuka pastellfärger. Lila, blått och grönt är fantastiska färger för ett kök – de är lugnande och mjuka och ser bra ut med vita och neutrala klädslar och plaggkuddar.

Välj ett texturerat tyg med ett levande mönster för att ge energi till din frukostplats och ge den extra personlighet.

En djup och mörk bankett

mörk köksbankett

Måla dina köksbanketter i en djup och mörk färg, vilket skapar en lyxig sittgrupp för middagar. En bläckblått är ett av våra favoritfärgalternativ, med kontrasterande klädsel som kompletterar bankettsittarna i köket.

Klädsla dina banketter med ljusgrått linne eller ett vitt ribbtyg för att ytterligare förstärka färgen på dina banketter samtidigt som du lägger till extra djup för en fulländad look.

Bilder via Pinterest

Check Also

Beste Innenarchitekten Manhattan

Wie können Sie in einer so riesigen und abwechslungsreichen Stadt wie New York City das …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *